ΤΖΕΡΣΕΙ ΣΙΤΙ. Η Βάλερι Βλαχάκη είναι ιδιοκτήτρια του «Lee Sims Chocolates». Δύο ημέρες μετά το Labor Day (Λέιμπορ Ντέι) η βιτρίνα του μαγαζιού στολίστηκε για την γιορτή του Χάλογουιν για να υποδεχθεί και πάλι τους πελάτες του. Μετά από έξι μήνες που παρέμενε κλειστό και δούλευε διαδικτυακά και με παραλαβές, η κ. Βλαχάκη άνοιξε την πόρτα του μαγαζιού για να υποδεχθεί και πάλι τους πελάτες της, όπως αναφέρει στο εκτενές αφιέρωμά της η εφημερίδα «New York Times».

Κάθε χρόνο η κ. Βλαχάκη και 8 υπάλληλοι ετοιμάζουν κάπου 150.000 πάουντς από σοκολάτα. Ειδικά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που σχηματίζονται μεγάλες ουρές στην λεωφόρο Μπέργκεν. Μια χρονιά, ένας πελάτης ενημέρωσε την κ. Βλαχάκη ότι στην ουρά βρισκόταν και ο τότε δήμαρχος Τζεραμάια Χίλι. Τότε εκείνη του απάντησε: «Ε, και; Να περιμένει και αυτός όπως όλοι οι υπόλοιπο».

Η ομογενής ιδιοκτήτρια προετοιμάζεται πλέον για τα Χριστούγεννα καθώς θα πρέπει δύο εβδομάδες πριν το μαγαζί να είναι έτοιμο για να στέλνει 250 πακέτα την ημέρα. Η επιχείρηση δεν ήταν ξεκάθαρο αν θα άντεχε με την πανδημία. Όμως, οι παραγγελίες για σοκολάτες που είχε μέσω του διαδικτύου το Πάσχα ήταν πάρα πολλές. Από την Καλιφόρνια έως την Αλάσκα όπου πολλά εγγόνια πελατών της από το Τζέρσεϊ Σίτι είχαν μετακομίσει εκεί.

Η Βάλερι Βλαχάκη είχε συμπληρώσει πολλές αιτήσεις για βοηθήματα από την Πολιτεία. Ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει τις προσπάθειες όταν ο λογιστής της, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει, έκανε ακόμα μια προσπάθεια. Τελικά, έλαβε βοήθημα 8000 δολαρίων κάτι που τον βοήθησε να λάβει και δάνειο 30 ετών, ύψους 76.000 δολαρίων. Έτσι, πλήρωσε την ιατρική ασφάλεια των υπαλλήλων της και τους έφερε πίσω στο μαγαζί.

Η οικογενειακή επιχείρηση υπάρχει 70 χρόνια στην περιοχή. Το μαγαζί πρωτοαγόρασε ο παππούς της Γεώργιος Σουσάνης όταν μετανάστευσε στην Αμερική το 1940. Το 1955 οι γονείς της ανέλαβαν την επιχείρηση και την μετέτρεψαν σε σοκολατερί.

https://www.ekirikas.com/omogeneia_ameriki_genika_nea/arthro/nyt_mia_omogeneiaki_epixeirisi_pou_antekse_stin_pandimia-1039815/?fbclid=IwAR360bzHITjrwCvKEUFqFQS6onOxJdkDtWb3JIqyqE6ODIpkMq56uWX9goM