Επιμέλεια Νίτσα Μανωλά

Ποια είμαι: Είμαι η Γεωργία Κορομηνά.

Με τι ασχολούμαι: Είμαι Εργοθεραπεύτρια Παίδων και Ενηλίκων. Και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι πιο επίσημα με την συγγραφή.

Τρεις ικανότητες – ιδιότητες που με διακρίνουν: Με διακρίνει η ικανότητα του να δίνω λύση σε καθημερινά προβλήματα. Το πάθος για την Ζωή και την εργασία. Και έχω την ιδιότητα να κάνω διαρκώς όνειρα σχέδια για το παρόν και το μέλλον..

Τρεις αδυναμίες: Δεν ξέρω εάν είναι ακριβώς αδυναμίες καθώς πιστεύω ότι η αδυναμία ενός ανθρώπου μπορεί να μεταφραστεί σε προτέρημα ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής. Ωστόσο νομίζω ότι είμαι παρορμητική, εύκολο πίστη κάποιες φορές… Έχω αδυναμία και στην σοκολάτα.

Ποιο χαρακτηριστικό θα ήθελα να έχω: Δεν θα ήθελα να έχω κάποιο χαρακτηριστικό. Νομίζω ότι θα άλλαζε την σύνθεση της προσωπικότητας μου. Και καλά έχω βολευτεί με τον εαυτό μου. Με ξέρω με ξέρει. Όλα καλά..  

Αν ρωτήσεις τους φίλους μου θα πουν πως είμαι: Φιλόξενη, ότι μαγειρεύω νόστιμα, το δεύτερο δεν το πιστεύω. Τάφος δεν μεταφέρω τα μυστικά του ενός στον άλλο. Να τα πουν μόνοι τους. Λένε ότι όταν τα πράγματα είναι σκούρα θέλουν την γνώμη μου. Καλά να πάθουν… Λένε ότι τους κάνω να γελούν ότι δεν χάνω το χιούμορ μου, και αυτό κάποιες φορές τους εκνευρίζει.

Γράφω επειδή: Νομίζω ότι είναι μια εσωτερική ανάγκη που έχω από παιδί. Είναι η ασπίδα μου, κατεβάζω ρολά στην καθημερινότητα. Μου δίνει ισορροπία. Μου δίνει την δυνατότητα να διαβάζω και να ξετρυπώσω πληροφορίες για τους ήρωες. Είναι μια συγκλονιστική διαδικασία. Τώρα εθισμός….  

Το κινούμενο σχέδιο που παρακολουθώ ακόμη και σήμερα: Είναι η Χάιντι..  

Αν αύριο άνοιγα ένα μπαρ θα το ονόμαζα:  Ιππόκαμπο.

Το πιο ηλίθιο πράγμα που έχω κάνει: Που έφυγα από την Αθήνα.

Είμαι ευτυχισμένη επειδή: Εκτιμώ βαθιά και ουσιαστικά ότι μου έχει δώσει η ζωή. Παρότι δεν μου χαρίστηκε τίποτε και ότι κέρδισα ήταν με πολύ κόπο αγώνα και δάκρυ. Την ευχαριστώ και για αυτό..

Ένα θέμα που μου δημιουργεί άγχος όταν συζητείται: Να είμαι ομιλητής σε ένα συνέδριο μια παρουσίαση βιβλίου. Προτιμώ να κάνω όλη την άλλη δουλειά να διαβάζω να γράφω και να τα πει κάποιος άλλος. Νομίζω ότι εάν πιάσω μικρόφωνο θα λιποθυμήσω. Θα έχει και φωτογράφιση; Καλά σίγουρα θα ντύσω μια φίλη μου Γεωργία…

Αν ποτέ με συλλάβουν θα είναι γιατί: κατά λάθος; άφησα το αυτοκίνητο μου στην θέση του πρέσβη έξω από την πρεσβεία. Μα είχε τόσο χώρο θα επιμένω κιόλας…

 Η οικογένεια μου με μια λέξη είναι: Το Παν …

Ένα πράγμα για το οποίο είμαι περήφανη: Είναι που είμαι ανεξάρτητη με κάθε κόστος και τα καταφέρνω στις καθημερινές προκλήσεις..

Ένα πράγμα που έχω μετανιώσει: Που δεν πίστευα αρκετά στον εαυτό μου…

Φεύγω από μια σχέση επειδή: Έχω ένα θέμα με την κακή πρόθεση όχι μόνο προς εμένα αλλά και προς άλλους. Δεν είναι καλό να το διαπιστώσω αυτό. Έγινα καπνός. Και θεωρώ περιττές τις εξηγήσεις. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν.

Η φράση που χρησιμοποιώ περισσότερο: Δεν έχω φράση. Μια φράση δική μου μπορεί να είναι και μισή σελίδα. Είμαι αναλυτική ως προς τις εκφράσεις μου.

Ένας μέχρι τώρα άπιαστος στόχος: Συνήθως δεν έχω χρόνο. Λίγο ελεύθερο χρόνο.

 Αν ήμουν χρώμα: Θα ήμουν σκούρο ζεστό πορτοκαλί… 💛🧡🧡🧡🧡🧡

Εκδοτικός οίκος: http://www.ydroplanobooks.gr

Τίτλος Βιβλίου: Έρωτας με την ταχύτητα της Ανδρομέδας