Το πάθος της Αγάπης

Από την Λίλιαν Σίμου

Η Αφροδίτη αφήνει το ζώδιο των σχέσεων και της ισορροπίας την 21η Νοεμβρίου και ξεκινά το ταξίδι της σε ένα ζώδιο «αδυναμίας» της, τον Σκορπιό και θα παραμείνει ως και την 15η Δεκεμβρίου.

Στην διαδρομή της αυτή, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει συναίσθημα. Η δυσκολία έγκειται στην μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση, καθώς το συναίσθημα εμβαθύνει και αγγίζει τα μύχια της ψυχής. Θα βοηθήσει η περίοδος αυτή να  αντιληφθούμε αδυναμίες, φόβους, εμμονές, πάθη και πόθους μας…

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό θα κινηθεί με δυσκολία ως προς την έκφρασή της εξωτερικά, κάθε συναίσθημα όμως θα είναι ιδιαίτερα έντονο εσωτερικά, θα γίνεται βιωματική εμπειρία!

Θα βιώσουμε βαθιές συγκινήσεις, θα αφεθούμε στην ερωτική μας διάθεση, θα κατανοήσουμε τα πάθη μας και θα νιώσουμε βαθύ συναίσθημα προς ό,τι μας αγγίζει…

Υπάρχουν δυσκολίες ως προς την αποκόλληση από καταστάσεις που έχουν γίνει συνήθεια ή εμμονή. Όμως μπορεί με πείσμα και αποφασιστικότητα να δοθεί ένα τέλος πλέον, κλείνοντας κύκλους ανώφελους στη ζωή μας.

Η συναισθηματική ή υλική ανασφάλεια, ως βασικές ανάγκες – όταν δεν καλύπτονται διεγείρουν σκοτεινές αντιδράσεις. Ας μην κάνουν ζηλόφθονους, κτητικούς, δογματικούς ή χειριστικούς.

Ταυτόχρονα όμως, ας είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε όσους μας γοητεύουν, μας μαγνητίζουν και ασκούν «εξουσία» πάνω μας. Ας αποφύγουμε την καθήλωση και την στασιμότητα.

Από την ανάγκη της ισορροπίας των σχέσεων και της αρμονικής συμπόρευσης στην ερωτική  μας ζωή, στην συντροφική, στην οικογενειακή, φιλική ή επαγγελματική, εισρέουμε στον λαβύρινθο του ενστίκτου, όπου θα αναδείξουμε αυτό που κρύβουμε βαθύτερα στην ψυχή και αυτό που κρύβουν οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε στενά.

Κατά συνέπεια, είναι μία περίοδος σημαντική για κάθε είδους σχέση. Θα αποτιμηθεί από εμάς και θα αποτιμηθεί η δική μας φιλοσοφία και στάση ζωής, από τους άλλους.

Ως το τέλος της διαδρομής, καθώς το συναίσθημα και η συγκίνηση μέσω του ενστίκτου μας αφορά όλους άμεσα, ας εστιάσουμε σ’ αυτό που μας κινητοποιεί κάθε φορά όπου νιώθουμε να συγκλονίζονται η ψυχή, η καρδιά, ο νους… Όταν μας παρασύρει το πάθος ή όταν οι ανεκπλήρωτοι πόθοι σκοτεινιάζουν την ύπαρξη… Το πάθος όμως μπορεί να μας μεταμορφώσει αν το χειριστούμε με τον σωστό τρόπο, κι όχι να μας βαλτώσει.

Ας απολαύσουμε βαθιά, σιωπηλά, την ικανοποίηση από ό,τι μας αγγίζει στην ψυχή.

Η ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια, μπορεί να γίνει χειριστική συμπεριφορά προς τους άλλους ή προς εμάς. Το χρήμα και ο έρωτας, κυριαρχούν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Ας διαχειριστούμε με περίσκεψη και υπομονή, αυτή την ανάγκη, χωρίς δεσμούς εξάρτησης.

Ας βιώσουμε με πάθος τη ζωή για ένα στόχο, όραμα, αγαπημένο, γιατί απλά… ζούμε τα όμορφα που υπάρχουν στη ζωή μας, πολύτιμα και ξεχωριστά, καθώς δίνουν νόημα, αναζωογόνηση και δύναμη για μία νέα αρχή!

Ακόμη και με δύσκολες συνθήκες, σαν αυτές που βιώνουμε, ας έχουμε εστιασμένη την προσοχή στην αφύπνιση του πάθους και ας αντλήσουμε από εκεί δύναμη για να κρατήσουμε σε εγρήγορση την Αγάπη, τον Έρωτα, την Έμπνευση!

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr