30 Νοεμβρίου

‘Ένα φεγγάρι – φάρος πνευματικής ανάτασης

Από την Λίλιαν Σίμου

Στα τέλη ενός δύσκολου έτους με περιορισμούς, εγκλωβισμό και στερήσεις, που κούρασε και προκάλεσε άγχος, αγωνία και πολλές ανησυχίες, έχουμε δύο εκλείψεις.

Την Σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους, την 30η Νοεμβρίου (9η των Διδύμων)

και

Την Ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη, την 14η Δεκεμβρίου (23 Τοξότη)

Σε ένα ευμετάβλητο άξονα, με φωτιά και αέρα, οι δύο εκλείψεις τείνουν να δώσουν το στίγμα της μετάβασης και αλλαγής. Κατά συνέπεια, «υπόσχονται» καλύτερες μέρες και τουλάχιστον, μειώνουν την στρεσογόνο εμπειρία όλης της χρονιάς. Υπογραμμίζουν και καλούν σε σκέψη και προβληματισμό, πάνω στα γεγονότα όλου του έτους. Εξ άλλου, προετοιμάζουν την μετάβαση σε μία νέα εποχή, που θα είναι εφικτή με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, όπως θα εξηγήσουμε σε επόμενο άρθρο μας.

Κάθε έκλειψη ενεργοποιεί τον άξονα Διδύμων/Τοξότη, και οδηγεί σε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, υπάρχει μεταβλητή διάθεση, αναποφασιστικότητα, και συχνά αστάθεια στους παράγοντες που προβάλλονται. Είναι όμως ο άξονας της διανόησης και της επικοινωνίας. Ο Λόγος, είναι αυτός που θα έχει τον πρωταρχικό ρόλο.

Ο ψυχισμός πάλλεται και δονείται αυτή την εποχή. Ήδη από τα μέσα του μήνα Νοεμβρίου, μετά την ορθοδρόμηση του Άρη, ανοίγει ένας δίαυλος δράσης και επικοινωνίας. Πόσο εύκολο είναι όμως να καρπωθούμε τα οφέλη;

Καθώς το ολόγιομο φεγγάρι της έκλειψης συνδέεται με τις συγκινήσεις μας, ας εστιάσουμε περισσότερο την προσοχή στον επικοινωνιακό τομέα. Οι πληροφορίες που φιλτράρονται από το συναίσθημα, που αγγίζουν το συγκινησιακό μας, είναι πληροφορίες που ενδέχεται να είναι πληθωρικές, αλλά επιφανειακές, επιπόλαιες ή ανεύθυνες, σε ένα βαθμό. Οι άνθρωποι που είναι αφελείς ή ρηχοί στο πνεύμα, μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση στον ψυχισμό μας.  Αυτή την εποχή, έχουμε την δυνατότητα να διακρίνουμε τον τρόπο που λειτουργούν και να αναρωτηθούμε για την αρνητική τους επιρροή. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε, είναι συχνά μακράν της πνευματικής γνώσης, ή της δικής μας αντίληψης.

Η δίψα για ενημέρωση, γνώση, πληροφόρηση, έχει γίνει τροχοπέδη μας.

Αυτό ακριβώς σημειώνει η έκλειψη. Και μας βοηθά να το συνειδητοποιήσουμε!

Δύο λαμπερά άστρα βρίσκονται στον άξονα της έκλειψης, καθώς η Σελήνη συνδέεται με τον Aldebaran και ο Ήλιος με τον Antares.

Τα σημαντικά αυτά άστρα, όπως έχω αναφέρει σε ειδικό αφιέρωμα, είναι μία πινελιά φωτός στο σημείο της έκλειψης. Η Σελήνη, λοιπόν, προστατεύεται από την λάμψη του αστέρα και ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται η ηγετική φυσιογνωμία που επικρατεί στη ζωή μας αυτή την εποχή, και ευρύτερα στο κοινωνικό επίπεδο. Ο Λόγος μεταφέρει μηνύματα, άλλοτε θετικά και χρήσιμα για τον πνευματικό δρόμο, και άλλοτε επιπόλαια ή στοχευμένα να προκαλέσουν εντυπώσεις στον ψυχισμό. Πολλά εξαρτώνται από τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, τον κοντινό μας περίγυρο, τις πληροφορίες και ειδήσεις που δεχόμαστε, τις επιρροές που φέρνουν στην προσωπική μας ζωή, οι εξωγενείς παράγοντες και κυρίως όσοι έχουν θέση εξουσίας.

Ο Αλντεμπαράν, καθώς βρίσκεται σε αντίθεση με τον Αντάρες, θεωρείται πως αποτελούν δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Ισχυρότερος ο ίδιος, είναι συνδεδεμένος με την έννοια του Αρχάγγελου Μιχαήλ, στην εσωτερική αστρολογία. Είναι η στρατηγική και η έξυπνη τακτική στη μάχη, ενώ ο Αντάρες δηλώνει την μάχη για ιδεολογικούς, θρησκευτικούς λόγους. Στην ουσία, συνδέονται ως δείκτες σύγκρουσης μεταξύ δύο παγκόσμιων σχολών σκέψης. Ας αναζητήσουμε αυτή τη «σύγκρουση» που μας περιγράφει η συγκεκριμένη έκλειψη, λοιπόν.

Καθώς η έκλειψη σχηματίζει θετική γωνία ακριβείας με τον ωροσκόπο του χάρτη της, είναι ευνοϊκή ως προς την συνειδητοποίηση και την αποκάλυψη που μας επιφυλάσσει. Ο ωροσκόπος στον Υδροχόο, είναι το βλέμμα προς το μέλλον, η ανατροπή και η αποκάλυψη. Μήπως αυτή η έκλειψη αποκαλύψει πληροφορίες τελικά που επηρεάζουν ή επηρέασαν τις συγκινήσεις μας;

Ο Ερμής, κυβερνήτης της Σελήνης, είναι σε μία μοίρα που δηλώνει την ανάγκη της μεταμόρφωσης και αλλαγής και συνδέεται με το Μεσουράνημα του χάρτη, την επίτευξη. Σε θετικό συνδυασμό με τον Κρόνο, τον Δία και τον Πλούτωνα, ανασύρει κρυμμένα μυστικά. Η έκλειψη φωτίζει μέρος των ταλαιπωριών, των μυστικών που μας έχουν συνθλίψει ή κουράσει.

Η εκπνέουσα αντίθεση της Αφροδίτης προς τον Ουρανό, οδηγεί σε απελευθέρωση συναισθημάτων και αποφόρτιση σταδιακά. Χρειαζόμαστε αποδέσμευση και περισσότερη χαρά. Είναι επίσης αναγκαία η αποστασιοποίηση από εμμονές, φόβους, κτητικότητα, ζήλια, αρνητικές έξεις.

Η ζωδιακή μοίρα της έκλειψης, σύμφωνα με τον σημαντικό δάσκαλο της αστρολογίας Ντέην Ρουντγίαρ, περιγράφει την εικόνα ενός μεσαιωνικού τόξου, με βέλη, έτοιμο για μάχη. Η αλληγορική έννοια της μοίρας, αναφέρεται στην υπεροχή και την δυνατότητα που μας παρέχεται όταν έχουμε εκπαιδευτεί. Τότε δεν μας χειραγωγούν και έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Παραμένουμε σε ετοιμότητα και θα έρθει η βοήθεια στην όποια σύγχυση βιώνουμε…

Ας προσέχουμε:

Νευρική ένταση

Πολλές πληροφορίες

Έλλειψη διάκρισης

Επιφανειακή προσέγγιση

Λόγια χωρίς περιεχόμενο

Διάσπαση σε πολλά θέματα

Ψυχρότητα συναισθήματος

Η ανάγκη να συνδυάσουμε το συναίσθημα με τη λογική, δίχως να γίνουμε ψυχροί και καθαρά εγκεφαλικοί, αλλά και δίχως να μας οδηγούν σε συναισθηματικές διακυμάνσεις που αποσυντονίζουν. Η έκλειψη πυροδοτεί τις αποκαλύψεις διπλοπροσωπίας, ψυχρότητας, αναστάτωσης, επιδερμική συμπεριφορά.

Η εξισορρόπηση θα έρθει, μετά από τις αποκαλύψεις και την αποφόρτιση των φόβων, ή των ανομολόγητων μυστικών που μας πιέζουν αφόρητα. Η κίνηση, η επικοινωνία, η εναλλαγή και πληροφορία, θα δώσουν την διαύγεια που χρειάζονται η ψυχή και το πνεύμα, προκειμένου να προσφέρουμε ξανά δροσιά και νέα πνοή, στη ζωή μας.

Σύντομα, η έκλειψη Ηλίου, θα προσφέρει ένα σημαντικό δώρο. Ο Δεκέμβριος κομίζει πολλά σημαντικά δώρα. Ας τον υποδεχτούμε αμέσως μετά την Σεληνιακή έκλειψη και ας αναμένουμε τις εξελίξεις

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr