Επιμέλεια Νίτσα Μανωλά

Ποιος/α είμαι; Είμαι η Άννα Σολωμού

Με τι ασχολούμαι: Είμαι Υπνοθεραπεύτρια και ειδικευόμενη Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια.

Τρεις ικανότητες/ιδιότητες που με διακρίνουν: ενσυναίσθηση, ευστοχία, λογική.

Τρεις αδυναμίες μου: Είμαι παραπονιάρα, βιαστική, παραχωρητικη. Ποιο χαρακτηριστικό θα ήθελα να έχω: την παιδική ανεμελιά που σε απορροφά απερίσπαστα στο εδώ και τώρα.

Αν ρωτήσεις τους φίλους μου θα πουν πως είμαι: φιλόξενη, ειλικρινής και αξιόπιστη.

Γράφω επειδή: τα βιβλία με επηρέαζουν βαθιά από μικρή ηλικία. Με ξυπνάνε συναισθηματικά και νοητικά. Θέλω να επικοινωνήσω την εμπειρική γνώση που προκυπτει από τη δουλειά μου, ευχόμενη να στείλω ένα θεραπευτικό χάδι στον αναγνώστη/στρια.

Αν αύριο άνοιγα ένα μπαρ θα το ονόμαζα: Winetherapy

Το κινούμενο σχέδιο που παρακολουθώ ακόμα και σήμερα: Στρουμφάκια, Χαιντι, Νιλς Χογκερσον.

Το πιο ‘’ηλίθιο’’ πράγμα που έχω κάνει: χτύπησα παλαμάκια (αντανακλαστικά) μέσα σε εκκλησία την ώρα του Δι’ ευχών…Είμαι ευτυχισμένος επειδή: ζω τη ζωή που ονειρεύτηκα.Ένα θέμα που μου δημιουργεί άγχος όταν συζητιέται: το μέλλον του κόσμου, ειδικά της Ελλάδας. Ένας μέχρι τώρα άπιαστος στόχος μου: να συνεργαστώ με το υπουργείο Παιδείας. Έχω άπειρες ιδέες!Αν ποτέ με συλλάβουν θα είναι γιατί: έχασα την υπομονή μου- ομολογουμένως γαιδουρινη.Η οικογένεια μου με μία λέξη: πραγματική.Ένα πράγμα για το οποίο είμαι περήφανη/ος: την πορεία μου. Αξιοποίησα πάρα πολύ τα δεδομένα με τα οποία ξεκίνησα.Ένα πράγμα για το οποίο έχω μετανιώσει: που δεν υπήρξα αρκετά τολμηρή και έχασα κάποιες ακαδημαϊκές ευκαιρίες.Φεύγω από μια σχέση φιλική/ερωτική όταν: χαθεί ο σεβασμός.Η φράση που χρησιμοποιώ περισσότερο: “με τα λόγια… Ανώγεια και κατώγια…”

Αν ήμουν χρώμα θα ήμουν: κόκκινο τριανταφυλλι.

Τίτλος βιβλίου: Επικοινωνία με ενσυναίσθηση.

Εκδοτικος οίκος : Εκδόσεις Υδροπλάνο