Γράφει ο Ερμής:

Συνέχεια από 4ο μέρος

Ο Ερνέστο ήταν πολύ προβληματισμένος από όσα τους είπε η κουκουβάγια. Η κακία που είχε απλωθεί σε κάθε σπιθαμή του χωριού ήταν αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των κατοίκων.

Όφειλε τελικά να αναμιχθεί ο ίδιος σ’ αυτήν την ιστορία ή μήπως έπρεπε να φύγει και να συνεχίσει την περιπλάνησή του;

Όποια όμως και αν ήταν η απόφασή του, ήθελε να γνωρίσει οπωσδήποτε την Εσπεράντσα και να δει από κοντά το καλοκάγαθο κορίτσι που μετατράπηκε σε μια σκληρή και αδηφάγα γυναίκα.

«Θα πάμε στο σπίτι της αύριο», δήλωσε στον Κοκκινούλη, αλλά εκείνος αρνήθηκε να τον συνοδεύσει.

«Α πα πα πα!! Ούτε να το σκέπτεσαι», του είπε. «Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να την πλησιάσω. Και θα εμποδίσω και εσένα, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο».

Ο Ερνέστο όμως ήταν αμετάπειστος και πίεσε τόσο τον Κοκκινούλη που ο τελευταίος αναγκάστηκε να υποχωρήσει και ξεπερνώντας τον φόβο του, το επόμενο πρωινό βρέθηκε μαζί με τον φίλο του έξω από την κατοικία της Εσπεράντσας.

Το σπίτι της ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που είχε φανταστεί ο Ερνέστο. Περίμενε μια βρώμικη και ετοιμόρροπη παράγκα και αντ’ αυτού αντίκρισε ένα μικρό όμορφο σπιτάκι που είχε έναν περιποιημένο κήπο με πολύχρωμα λουλούδια.

Η Εσπεράντσα γέμιζε με σπόρους τις ταΐστρες των πουλιών και δεν θύμιζε σε τίποτα τη γυναίκα που είχαν δει τη νύχτα. Φορούσε ένα φλοράλ φόρεμα, τα μαλλιά της ήταν στερεωμένα ψηλά σ’ ένα κομψό σινιόν και το πρόσωπό της ήταν ήρεμο και με συμπαθητικά χαρακτηριστικά. Γύρω της ήταν συγκεντρωμένα μερικά σκιουράκια που μασουλούσαν τους καρπούς που είχε βάλει στα κουβαδάκια τους, ενώ τα πουλάκια κελαηδούσαν, ακολουθώντας τον ρυθμό της μελωδίας που σιγοτραγουδούσε εκείνη.

«Είσαι σίγουρος ότι είναι αυτή;» ρώτησε ο Ερνέστο τον Κοκκινούλη και ο τελευταίος – απορημένος και ο ίδιος με την εικόνα που αντίκριζε – πέταξε γρήγορα στη φωλιά της κουκουβάγιας που επιβεβαίωσε ότι η Εσπεράντσα κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είχε καμιά σχέση με τη νυχτερινή μορφή της.

Ο Ερνέστο προβληματίστηκε ακόμα περισσότερο με τα λόγια της κουκουβάγιας που του μετέφερε ο Κοκκινούλης και έτσι, αντί να την πλησιάσει, όπως σκόπευε αρχικά, παρέμεινε κρυμμένος μαζί με τον φίλο του και την παρατηρούσε αδυνατώντας να αποφασίσει ποια ήταν τελικά η καλύτερη κίνηση που θα επανέφερε την ισορροπία.

Συνεχίζεται……….

Συνταγή της Αμβροσίας: Μια βόλτα στο δάσος

Υλικά:

1 κιλό φρούτα του δάσους

1 κούπα ζάχαρη

2 λοβοί βανίλιας

1 κουτ. γλ. σπόροι κόκκινου πιπεριού

1 κούπα άσπρο ρούμι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα του δάσους. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το ρούμι) σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 20΄. Όταν κρυώσει το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί, το στραγγίζουμε σε μια κανάτα.

Προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε χρησιμοποιώντας ποτήρια κοκτέιλ.