από την Λίλιαν Σίμου.

Με την Αφροδίτη στον Τοξότη, η νότα χαράς ανθίζει στη ζωή μας.

Ωστόσο, η έκφραση των συναισθημάτων περιορίζεται σε όρια σύνεσης, καθώς η Αφροδίτη αφήνει τον αισιόδοξο Τοξότη και εισέρχεται πλέον στον Αιγόκερω.

Το χαμόγελο δεν σταματά, η ανάγκη για δημιουργία, νέες κατευθύνσεις και προοπτικές, εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει, αλλά η Αφροδίτη δίνει διαφορετική πινελιά στις εκδηλώσεις του συναισθήματος.

Από την 8η Ιανουαρίου ως την 1η Φεβρουραίου, αντιμετωπίζουμε με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο όσους αγαπάμε, εξετάζουμε τα καθήκοντά μας, περιορίζουμε αισθητά την ανεμελιά και την υπεραισιοδοξία.

Μία παροδική αίσθηση μελαγχολίας, δεν μας αποθαρρύνει. Διότι αναγνωρίζουμε πως η ζωή δεν έχει μόνο φωτεινές πλευρές. Ίσως η νοσταλγία για κάτι που έχει χαθεί, η πικρία για μία συναισθηματική απογοήτευση, οι υποχρεώσεις που μας θέτουν εμπόδια, να δώσουν ένα τόνο πιο γκρίζο στην καρδιά.

Παρά ταύτα, η Αφροδίτη μας προτρέπει να βρούμε την ομορφιά στο λιτό, στο αξιόλογο, στο ουσιαστικό και στο απέριττο. Προφανώς, η εγκράτεια είναι το ισοζύγιο της υπερβολής και της υπερεκτίμησης δυνάμεων.

Καθώς είναι ο πλανήτης των πέντε αισθήσεων, αλλάζει την αισθητική μας αντίληψη πλέον…

Θα μας αρέσει το πιο αξιόλογο, συντηρητικό, διαχρονικό, πολύτιμο.

Θα ενδιαφερθούμε για την ουσία των σχέσεων και όχι την πληθωρικότητα. Είναι εδώ όπου οι πράξεις αναδεικνύουν αυτό που αισθανόμαστε και όχι τα πολλά λόγια…

Θα νιώσουμε ευθύνη προς όσους αγαπάμε, καθήκον προς τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμησή τους. Εξ άλλου, αυτές οι αξίες θα μετρούν πρωτίστως, σε κάθε σχέση, προσωπική ή επαγγελματική.

Η εικόνα που θα πρέπει να προβάλλουμε, εμπεριέχει κύρος και είναι άξια των προσπαθειών που έχουμε καταβάλει ως σήμερα.

Κάποιες φορές, η ανασφάλεια θα είναι έντονη, κυρίως όταν η Αφροδίτη σχηματίζει δύσκολες όψεις με τον Πλούτωνα, ή προσωπικούς πλανήτες. (θα αναφερθούμε διεξοδικά τις αντίστοιχές ημέρες).

Θα γλυκαίνει το συναίσθημα και την αντίληψη της ζωής, όταν θα σχηματίσει θετικό συνδυασμό προς τον Ποσειδώνα, υλοποιώντας μια έμπνευση και προοδεύοντας σε τομείς της Τέχνης.

Θα απελευθερώσει την έκφραση και θα πιστέψει στις πρακτικές και υλικές επιτεύξεις, όταν θα τριγωνίσει τον Ουρανό.

Η σεμνή και συνετή πορεία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, έχει πολλά θετικά σημεία.

Κάθε εποχή, κάθε εναλλαγή, έχει την ομορφιά της. Εξ άλλου, πρόκειται για μία παρότρυνση να παραμείνουμε στο «κέντρο μας», συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, σωστοί απέναντι στην κοινωνία, της οποίας είμαστε μέλος.

Ας υποδεχτούμε τα δώρα αυτής της αξιόλογης εποχής…