Φως στην καρδιά και στην ψυχή

Από την Λίλιαν Σίμου

Πέμπτη βράδυ 28 Ιανουαρίου, και η Πανσέληνος στον φλογερό Λέοντα, σε μία ιδιαίτερη ζωδιακή μοίρα, φέρνει στην επιφάνεια πολλές προσωπικές μας ανάγκες. Θα λέγαμε πως μοιάζει με την αναζήτηση της θαλπωρής, της χαράς, της αγάπης, του έρωτα, της δημιουργικής έξαρσης, της ξεκούρασης.

Η Πανσέληνος είναι πάντα ώρα συνειδητοποίησης, σκέψης, αποτίμησης…

Στην 9η μοίρα του Λέοντα, το φεγγάρι του μήνα, προκαλεί τις αισθήσεις μας και στη βαρυχειμωνιά της καθημερινότητας, προτάσσει έντονα την ανάγκη να στρέψουμε το βλέμμα προς το Φως!

Φως στην ψυχή, φως στην καρδιά, φως στο πνεύμα και στις προσδοκίες μας.

Κάποιες επιπρόσθετες λεπτομέρειες μας πληροφορούν πως…

Στην Πανσέληνο αυτή, οφείλουμε να εστιάσουμε την προσοχή στις βαθύτερες ανάγκες μας, στον σπόρο δημιουργίας που είναι σε αναμονή και δεν έχει ακόμη εκφραστεί. Είναι σημαντικό να αφήσουμε κατά μέρος τον δισταγμό, την ατολμία, την αμφιβολία (ωροσκόπος την Παρθένο).

Να σκεφθούμε αυτό που λέει η «καρδιά», καθώς η Σελήνη είναι στο ζώδιο του Λέοντα, ζώδιο που συμβολίζει την καρδιά, την αγάπη, την δημιουργία και τη χαρά…  Η Σελήνη βρίσκεται στους στόχους και στις κοινωνικές μας σχέσεις και συναναστροφές, που χρειάζονται αναθέρμανση και περισσότερη συντροφικότητα, χαρά…

Μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της ημέρας που είναι σε ζώδια φωτιάς, θα πρέπει να αναζητήσουμε νέους ορίζοντες, θα αναπτύξουμε την στρατηγική μας, θα έχουμε έμπνευση.

Ας αναρωτηθούμε:

-Τι είναι αυτό που μας αρέσει και το έχουμε ως απωθημένο;

-Τι φλογίζει την καρδιά και την ψυχή;

-Τι μας συναρπάζει αλλά δεν το θέσαμε ως προτεραιότητα;

-Πώς θα θέλαμε να είναι η νέα αρχή;

Κοινωνικοί περιορισμοί μας έθεσαν όρια, πλαίσια και καθήκοντα. Έχουμε πλέον κάνει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση. Οι προηγούμενοι μήνες, μας στέρησαν το χαμόγελο και αυτό έφερε ύφεση στην δημιουργική μας έμπνευση, σε στόχους, σε φιλίες και γνωριμίες κοινωνικές.

Ας θέσουμε ένα σημαντικό και λαμπερό στόχο αυτή την εποχή. Κάτι που αναζητά ο καθένας μας ολόψυχα, με όλη την αφοσίωση και τον χρόνο μας, τον οραματισμό και την σιγουριά της επιθυμίας.

Οι πλανήτες στον Υδροχόο (Ήλιος, Δίας, Κρόνος, Ερμής – την Υγεία και την Λίλιθ ως αστεροειδείς) προτάσσουν την ανατρεπτική αλλαγή. Διευρύνουν τις ευκαιρίες και μας κάνουν τολμηρούς. Με τόλμη θα επαναφέρουμε την ευρωστία και την ευεξία στη ζωή μας, καθώς πρέπει να τα απαιτήσουμε πλέον ως τροφοδοσία ψυχής, απομακρύνοντας την τοξικότητα και την νοσηρή συμπεριφορά ή χειραγώγηση.

Ο Ουρανός στον Ταύρο, που κυβερνά τον Ήλιο, μαζί με τον Άρη,  υπόσχεται στο σημείο που βρίσκεται, νέες δυνατότητες για αφθονία, χαρά, ικανοποίηση συναισθηματική και υλική. Αρκεί, να αντιδράσουμε στην στασιμότητα, στην δειλία, στην αναποφασιστικότητα. Να σπάσουμε τα «στεγανά»!

Να σκεφθούμε ένα νέο ξεκίνημα που θα μπορούσε να φέρει περισσότερη πρόοδο και νέες προοπτικές. Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, απαιτεί αναθέρμανση σχέσεων και αλλαγή έκφρασης στην προσωπική μας ζωή.

Σύμφωνα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, η μοίρα της Πανσελήνου περιγράφεται αλληγορικά πως η καρδιά θα πρέπει να θυσιάσει ό,τι σκιάζει τη χαρά, δίνοντας φόρμα πλέον στην ψυχή σε έντονες δημιουργικές συγκινήσεις. Με αυτό-έλεγχο, η Τέχνη πρέπει να γίνει πνευματική μας έκφραση και ανάταση.

Ας την απολαύσουμε!

Όλες οι ετήσιες προβλέψεις μας (αστρολογικές, αριθμολογικές, ταρώ, κρυσταλλοθεραπείας), 

βρίσκονται σε λινκς στο άρθρο:

ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΖΩΔΙΩΝ για το 2021