Πέρα από φραγμούς και εμπόδια

Από την Λίλιαν Σίμου

Οι φάσεις της Σελήνης είναι πάντοτε ένα σημαντικό φαινόμενο όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, συνδέονται με τις συγκινήσεις μας, τις εναλλαγές της διάθεσης, τον ψυχισμό και τις δονήσεις του. Κάθε μήνα, η Σελήνη κινείται γύρω από την γη μας, μας φωτίζει τη νύχτα δίνοντας έναυσμα για έμπνευση και όνειρα. Τα πιο σημαντικά όμως σημεία της διαδρομής αυτής, είναι η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος.

Η Νέα Σελήνη είναι η απαρχή μίας έκφρασης επιθυμιών που συνδέονται άμεσα με τον ψυχισμό μας, επομένως σηματοδοτεί τέσσερις εβδομάδες με αισθήματα και εσωτερικές αλλαγές, βασισμένες σε εκδηλώσεις επιθυμιών που ξεδιπλώνονται σταδιακά.

Αυτή την εβδομάδα, έχουμε το νέο κύκλο της Σελήνης και μάλιστα στο απελευθερωτικό ζώδιο του Υδροχόου. Νέα εποχή, νέα ενέργεια, νέες εμπειρίες, ανατρέπουν τη φθορά και τα στεγανά του χθες.

Σε μία περίοδο όπου έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα, η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, αποπνέει ένα άνεμο αλλαγής.  Είναι αρκετά αισιόδοξη.

Στο ξεκίνημα μίας ανατροπής, μίας μεγάλης απόφασης, το σημείο όπου  αυτό στον χάρτη μας, προσφέρει ένα ελεύθερο πεδίο δράσης. 

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, σχηματίζεται στις 11 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 9μμ, στην 23η μοίρα 11’.

Σε ώρα και ημέρα Δία, οδηγεί σε ένα κύκλο απαιτήσεων, έμπνευσης, ανάπτυξης, αντίδρασης, απελευθέρωσης.

Το τετράγωνο με τον Άρη στον Ταύρο είναι εξασθενημένο και δηλώνει την ακαμψία ή την αδυναμία στα οικονομικά, ή για τα συμφέροντα άλλων που περιορίζουν την ελευθερία μας.

Κατά συνέπεια η επιθετικότητα που υποβόσκει στο ξεκίνημα του νέου κύκλου, κρύβει ιδιοτελή κίνητρα και ταυτόχρονα είναι παρωχημένη ή ήδη εκδηλωμένη. Δεν μας εκπλήσσουν τα εμπόδια, είναι ήδη γνωστά.

Πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη, με τάση για διενέξεις, είναι η έναρξη του νέου αυτού κύκλου. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένας κύκλος που αφήνει πίσω την πεζή και νωθρή πλευρά της ζωής, και τους ιδιοτελείς ανθρώπους.

Επιδιώκοντας να απελευθερωθούμε από τα δεσμά, ενισχύεται η ευρηματικότητα, η έμπνευση, η συναισθηματική έκφραση, η ανάταση της ψυχής.

Καρμικές εμπειρίες έχουν φέρει σύγχυση στην έως τώρα διαδρομή μας, αβεβαιότητα, αποπροσανατολισμό.

Παρ’ ό,τι αυτό φαντάζει οξύμωρο, δεδομένων των συνεχιζόμενων περιορισμών, η εσωτερική αντίδραση μπορεί να υποσκελίσει τους φραγμούς.

Ο καθένας μας οφείλει να βρει τον τρόπο που του ταιριάζει.

Η θέληση για να ατενίσουμε απελευθερωμένοι από το χθες και τα δεσμά του, το «αύριο», μας κάνει περισσότερο επινοητικούς. Νέες γνωριμίες μπορούν να προκύψουν, νέες ιδέες να μοιραστούμε με αγαπημένους μας, να βρούμε εκείνους που ταιριάζουν στην δική μας αίσθηση της ζωής.

Αυτή η εμπνευσμένη επιλογή, φέρνει πραγματικά ένα νέο άνεμο πνοής και ελπίδας.

Με έξι πλανήτες στον Υδροχόο, η Νέα Σελήνη, δεν στέκεται σε όποιον φυσικό εξαναγκασμό. Αντιδρά με κάθε δυνατότητα και αν δεν υπάρχουν δυνατότητες, τις εφευρίσκει!

Μην μας πτοήσουν η τοξικότητα, η παραίτηση και η αποθάρρυνση που συναντάμε γύρω μας.

Βασικοί άξονες, εκτός από το νεφέλωμα στον Υδροχόο, είναι ο ωροσκόπος στον Ζυγό (κοινωνικοποίηση και σχέσεις, γέφυρα με τους άλλους), και το Μεσουράνημα στον Καρκίνο (ζεστασιά, οικειότητα με κάποιες γνωριμίες, ανάγκη να επανασυνδεθούμε με εκείνους που θεωρούμε «οικογένειά μας»).

Για τον λόγο αυτό, οι συνθήκες μπορεί να είναι απογοητευτικές εξωτερικά, αλλά οι προδιαγραφές του ουράνιου χάρτη, μας οδηγούν σε επανάσταση, αντίδραση, αλλαγή, ανατροπή και νέους ορίζοντες.

Διορατικά, ο καθένας θα βρει τη δική του άκρη του νήματος και θα βγει από τον λαβύρινθο, αφήνοντας πίσω τον «Μινώταυρο» (Άρη στον Ταύρο).

Θα έχει ενδιαφέρον αυτό το ταξίδι, αρκεί να το δούμε ως Αριάδνη και Θησέας… να μην χαθούμε σε άσκοπες και δαιδαλώδεις αναζητήσεις. Να εστιάσουμε στην ελευθερία πνεύματος, ψυχής και σώματος!

Τα θετικά της νέας περιόδου:

Αυθεντικότητα -Πρωτοποριακό πνεύμα -Αγάπη για ελευθερία -Μεταρρυθμίσεις

Ξαφνικό γύρισμα της τύχης

Επαναστατική αντίδραση

Νέα σχέση ή νέες γνωριμίες

Τα αρνητικά της περιόδου:

Ισχυρογνωμοσύνη – Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά

Ατυχείς καταστάσεις – Απρόβλεπτα

Θα ήταν καλό να θυμόμαστε, πως οι τωρινές προβλέψεις, που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα ως προδιάθεση, προσφέρουν το έδαφος για να σκεφθούμε όχι μόνο μέσα στην εβδομάδα αυτή, αλλά για δύο εβδομάδες, τις προοπτικές μας. Ας αρχίσουμε να βαδίζουμε σε νέα μονοπάτια!

Όλες οι ετήσιες προβλέψεις μας (αστρολογικές, αριθμολογικές, ταρώ, κρυσταλλοθεραπείας), 

βρίσκονται σε λινκς στο άρθρο:

ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΖΩΔΙΩΝ για το 2021

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr