Επιμέλεια Νίτσα Μανωλά

Ποιος/α είμαι; Είμαι η Μαρία Δαμιανάκου, δηλώνω εθισμένη στα βιβλία και είμαι καλά!

Με τι ασχολούμαι: Με ό,τι αγαπώ κι ό,τι με κάνει να νιώθω όμορφα. Αν ταυτόχρονα νιώθω και ξεχωριστή, ακόμα καλύτερα. Γιατί δεν σας κρύβω ότι μέσα μου κατοικεί μια μικρή πριγκίπισσα.

Τρεις ικανότητες/ιδιότητες που με διακρίνουν: Οργανωτική σε υπερβολικό βαθμό λόγω ψυχαναγκαστικής τάσης, συνεπής στα ραντεβού γιατί σέβομαι τον χρόνο του άλλου, και τέλος, προσπαθώ να τηρώ πάντα τις υποσχέσεις μου κι ίσως γι’ αυτό δεν υπόσχομαι συχνά.  

Τρεις αδυναμίες μου: Είμαι ευαίσθητη κι εκδηλωτική που σημαίνει ότι ενθουσιάζομαι εύκολα άρα και «πέφτω» εύκολα, πιστεύω στην φιλία και στην αγάπη (κάτι που με κάνει αυτόματα θύμα τους) και δεν κρατώ κακία (κάτι που αν το γνωρίζει κάποιος αυτό είναι στοιχείο προς εκμετάλλευση)

Ποιο χαρακτηριστικό θα ήθελα να έχω: Να μην πιστεύω εύκολα στους ανθρώπους και να είμαι πιο σκληρή.

Αν ρωτήσεις τους φίλους μου θα πουν πως είμαι: Πιστή στην αξία της φιλίας και άτομο εμπιστοσύνης όπου κρατά μυστικά. Κοινωνική, με έξυπνο χιούμορ (ποτέ προσβλητικό προς τους άλλους, αντιθέτως αρκετά αυτοσαρκαστικό), χαμογελάω συνεχώς ακόμα και στα δύσκολα, κάνω εύκολα φιλίες αλλά μισώ τις λυκοφιλίες. Ότι στέκομαι πάντα δίπλα στους φίλους μου και στα άσχημα και στα καλά. Κλαίω μαζί τους με τα άσχημα και χαίρομαι με την ευτυχία τους. Και τέλος, πάντα τους δείχνω την θετική πλευρά των πραγμάτων. Για να τους φτιάξω την διάθεση και να μείνει άσβεστη η ελπίδα μέσα τους.  

Γράφω επειδή:  Είναι η δική μου προσωπική ώρα ψυχοθεραπείας. Είναι τρόπος ζωής. Η φαντασία παίζει μεγάλο ρόλο στην ζωή μου και μέσα μου.

Αν αύριο άνοιγα ένα μπαρ θα το ονόμαζα: Η κλειδαρότρυπα.

Το κινούμενο σχέδιο που παρακολουθώ ακόμα και σήμερα: Όλους τους ήρωες της Disney.

Το πιο ‘’ηλίθιο’’ πράγμα που έχω κάνει: Ο παρορμητισμός μου με έχει ωθήσει να κάνω πολλά χαζά πράγματα στην ζωή μου που αργότερα το έχω μετανιώσει.

Είμαι ευτυχισμένος επειδή: Έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούν πραγματικά και προσπαθούν να με κάνουν ευτυχισμένη με κάθε τρόπο. Κι αυτό με κάνει να νιώθω ως τον πιο τυχερό άνθρωπο του κόσμου!

Ένα θέμα που μου δημιουργεί άγχος όταν συζητιέται: Κακοποίηση ζώων. Δεν θέλω καν να ακούω, πόσο μάλλον να βλέπω σκηνές! Όπως και προσωπικές μαρτυρίες που αφορούν την εγκληματικότητα. Με τρομάζουν.

Ένας μέχρι τώρα άπιαστος στόχος μου: Να γίνει ένα βιβλίο μου best seller.

Αν ποτέ με συλλάβουν θα είναι γιατί: Μιλάω πολύ και γελάω δυνατά

Η οικογένεια μου με μία λέξη: Ιερή

Ένα πράγμα για το οποίο είμαι περήφανη/ος: Για την αυθεντικότητα του χαρακτήρα μου

Ένα πράγμα για το οποίο έχω μετανιώσει: Για την αυθεντικότητα του χαρακτήρα μου

Φεύγω από μια σχέση φιλική/ερωτική όταν: Έχουν φύγει εκείνοι πρώτοι ή όταν πάψουν να με σέβονται ή αν αντιληφθώ ότι υπήρχε υποκρισία.

Η φράση που χρησιμοποιώ περισσότερο: Κάθε εμπόδιο για καλό.

Αν ήμουν χρώμα θα ήμουν: Μπλε. Χάρη στον έντονο συναισθηματικό μου κόσμο.

Εκδοτικός Οίκος: http://www.ydroplanobooks.gr

Τίτλος βιβλίου/ων: « Ίσκιος στον καθρέφτη, σκοτεινές μνήμες»