από την Λίλιαν Σίμου

Δευτέρα 8 Μαρτίου και η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Γυναίκα. Ένα σημαντικό αρχέτυπο της Γυναίκας, που θεοποιήθηκε από τα αρχαία χρόνια, είναι η θεά Ίσις, στην οποία αφιερώνεται και ο αστεροειδής Isis 42 

Σήμερα, ο αστεροειδής Ίσις είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Η αρχαία θεά στο ζώδιο του θείου και πνευματικού χώρου. 

Η Ίσις, μυθολογικά, ήταν ένα  ισχυρό σύμβολο, θεά – τροφός, η μητέρα του Σύμπαντος, η αφοσιωμένη, η φιλέσπλαχνη θεά. Εκείνη που γνώρισε τον πόνο, όταν κατακρεουργήθηκε ο σύζυγός της Όσιρις από τον αδελφό του Σετ, μάζεψε τα κομμάτια του, τον ανέστησε και παράλληλα φρόντισε το παιδί τους, Ώρο. Καθώς πέρασε από τον πόνο, ήταν συμπαραστάτης του ανθρώπινου πόνου, θεραπεύτρια και υποστήριζε τους πάσχοντες. Προστάτευε όμως και από άλλους κινδύνους, όπως αυτούς της θάλασσας και της φτώχειας.

Στην αστρολογική γλώσσα, είναι η θεία φλόγα μέσα μας, να αντιμετωπίζουμε την διάλυση μετά από μία απώλεια.  Με τον Όσιρι αποτελούν το ζευγάρι που ακόμη και μετά μία τραγική εμπειρία, προσπαθεί να επιβιώσει μέσω της ενωτικής δύναμης της Αγάπης.

Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό μύθο, η σημαντική θεά Ίσιδα, μας δίδαξε τον τρόπο να αντιστεκόμαστε στον πόνο της απώλειας, της προδοσίας, του κατακερματισμού των ονείρων και της αγάπης. Αντιπροσωπεύει τη στιγμή, κατά την οποία μας υποχρεώνουν οι συνθήκες να αντιμετωπίσουμε την σκοτεινή πλευρά των ενστίκτων κάποιων ανθρώπων, τη μοχθηρία, την ύπουλη χειραγώγηση, την έμμεση επιρροή, την ζήλεια και τον φθόνο.

Το μήνυμα του συνδυασμού είναι βαθύ:

Σε κάποιες μοιραίες εμπειρίες χρειάζεται να σταθούμε όρθιοι, με σθένος και επιμονή, για να αντιμετωπίσουμε την φθορά. Οι σκοτεινές δυνάμεις, καρμικά μας επηρεάζουν προκειμένου να φανούμε αντάξιοι μίας δοκιμασίας. Πολλά τα αρνητικά ένστικτα που εντοπίζονται αυτή την εποχή: ζήλεια, διχόνοια, φθόνος, χειραγώγηση…

Ωστόσο, πάντα υπάρχει μέσα μας μία πηγή δύναμης. Αν διατηρήσουμε την πίστη σ’ αυτή την πηγή, θα αναδυθεί η λύση, από την άβυσσο στην οποία  έχουμε πέσει…

Μαζεύοντας τα κομμάτια του έργου μας, ας ανασυνθέσουμε το “αύριο”, ας αναδομήσουμε το παρόν μας. Γιατί μπορούμε να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας!

Μην θεωρήσουμε πως έχουμε στεγνώσει από όνειρα…Με την δύναμη της ενωτικής Αγάπης, θα γίνουμε γόνιμοι ξανά. Θα χτίσουμε το αύριο και την προοπτική μας.

Το θηλυκό στοιχείο, ως πνευματική γόνιμη υπόσταση στον καθένα μας, παροτρύνει να μην παραιτηθούμε σε σκοτεινούς καιρούς, σε σκληρές  επιθέσεις, απειλές και απώλειες.  Εκείνο που θέλουν όσοι μας επιτίθονται είναι να χάσουμε την γονιμότητά μας, την έμπνευση, την δημιουργική μας έφεση, το ταλέντο, την προσέγγιση της ομορφιάς.

Η Ομορφιά, η Αγάπη, το Φως, η Χαρά, είναι γέφυρα επικοινωνίας και ένωσης. Μόνο ενωμένοι και αγκαλιασμένοι, αδελφωμένοι, και με πίστη στο ωραίο, θα φέρουμε την απελευθέρωση του πνεύματος.

Μαζεύοντας τα κομμάτια του έργου μας, ας ανασυνθέσουμε το “αύριο”, ας αναδομήσουμε το παρόν μας. Γιατί μπορούμε να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας!

Μην θεωρήσουμε πως έχουμε στεγνώσει από όνειρα…Με την δύναμη της ενωτικής Αγάπης, θα γίνουμε γόνιμοι ξανά. Θα χτίσουμε το αύριο και την προοπτική μας. 

Να προσθέσουμε χρώμα, φως και λάμψη ξανά στο καταστραμμένο τοπίο, να μην βαλτώσουμε στην άβυσσο που μας έριξαν, να διατηρήσουμε την ελπίδα, τη δύναμη της χαρά, στην ύπαρξη και να κάνουμε ξανά τον ουρανό γαλάζιο…

Να απελευθερωθούμε ουσιαστικά!

Και η επιπρόσθετη συμβουλή της ημέρας στο ακόλουθο βίντεο:Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο00:0002:18

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr