από τον Διατροφολόγο Εμμανουήλ Μοράρη.

Μπορεί μια σωστή ισορροπημένη  διατροφή να βοηθήσει να ομορφύνει το δέρμα μιας γυναίκας; Αν ναι, πώς;

Κάθε αρχή του χρόνου συνηθίζετε να βάζετε στόχους και να δίνετε υποσχέσεις στον εαυτό σας για νέες συνήθειες που θα καθιερώσετε τη χρονιά που ξεκινά. Και επειδή η  καλή διάθεση, αντανακλάται και στην επιδερμίδα σας φροντίστε να υιοθετήσετε καλές συνήθειες που θα σας κάνουν να νοιώθετε καλύτερα και να φαίνεστε πιο όμορφες!

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η διατήρηση της φυσικής σας ομορφιάς είναι μόνο ένας από αυτούς. Το νερό κρατά το δέρμα ενυδατωμένο, έτσι ώστε να φαίνεται φρέσκο και λαμπερό. Το διατηρεί επίσης λείο και απαλό. Πίνοντας άφθονο νερό μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα ή φαγούρα στο δέρμα. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες το νερό μπορεί επίσης να καθυστερήσει το σχηματισμό ρυτίδων και να συμβάλλει στην πρόληψη των κηλίδων του δέρματος.

Η κατανάλωση επίσης πράσινου τσαγιού μπορεί να είναι ωφέλιμη για την αντιγήρανση.

Οι άνθρωποι μιλούν συνεχώς για τα αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές επιδράσεις του περιβάλλοντος της γης. Όσοι ακολουθείτε μια διατροφή που έχει ως βάση φρούτα, λαχανικά και άλλα φυτικά τρόφιμα λαμβάνετε μια ποικιλία αντιοξειδωτικών κάθε μέρα. Συνήθως, καταναλώνοντας όλα τα χρώματα (ουράνιο τόξο) θα καταφέρετε να συμπεριλάβετε μέσα στην τροφή σας μια πλούσια και ποικίλη πηγή αντιοξειδωτικών. Πολλά αντιοξειδωτικά έχουν εντοπιστεί και περιλαμβάνουν ουσίες όπως το λυκοπένιο και τη λουτεΐνη, καθώς και βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε.

Εκτός από τα πράγματα που πρέπει να καταναλώνονται υπάρχουν και αυτά που πρέπει να αποφεύγονται από τη διατροφή μιας γυναίκας γιατί μπορεί να βλάψουν το δέρμα της. Με ποιον τρόπο όμως;

Το αλκοόλ είναι καλύτερο να αποφεύγεται, επειδή μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στο δέρμα και μπορεί επίσης να οδηγήσει στο σπάσιμο ορισμένων τριχοειδών αγγείων όταν καταναλώνεται σε περίσσεια.

Η καφεΐνη, για τους ίδιους λόγους, αλλά και γιατί συμβάλει στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι επίσης ανεπιθύμητα για το δέρμα κάποιου. Εκτός από τις αγελαδινές ορμόνες που υπάρχουν στο παραγόμενο γάλα, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ακμή, το γάλα κατανάλωσης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε «ατοπική δερματίτιδα(έκζεμα) και κνίδωση(κυψέλες)».

Εν κατακλείδι, είναι σημαντικό να προσπαθείτε να τρώτε όσο πιο υγιεινά και πλούσια γίνεται. Συγκεκριμένα αν επιθυμείτε να καλυτερέψετε την υπάρχουσα κατάσταση της επιδερμίδας σας ή να προλάβετε ορισμένα σημάδια του χρόνου θα πρέπει να αποκόψετε από τη διατροφή σας οτιδήποτε ανθυγιεινό. Αν τρώτε υγιεινά, τότε και η επιδερμίδας σας θα είναι και θα φαίνεται υγιής, λαμπερή και νέα.