από την Λίλιαν Σίμου

Τρίτη 16 Μαρτίου και ο Δίας στον Υδροχόο συναντά τον αστεροειδή Kalypso 53.

Ο αστεροειδής αυτός ανακαλύφθηκε από τον Γερμανό αστρονόμο Robert Luther, τον Απρίλιο του 1858 στο Düsseldorf. Η τροχιά του διαφέρει από αυτή πολλών αστεροειδών, καθώς κινείται ως μέση κίνηση, κυρίως μεταξύ του Δία και του Κρόνου. Μοιάζει περισσότερο χαοτική και ασταθής, διότι την έλκει το μαγνητικό πεδίο των δύο πλανητών κατά διαστήματα.

Δανείστηκε το όνομά του από την μυθική Καλυψώ, την νύμφη που συνάντησε ο Οδυσσέας μετά την περιπέτεια με την Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Το όνομά της σημαίνει «καλύπτω»«κρύβω» ή «παραπλανώ» . ΉτανΝύμφη που ζούσε στο νησί Ωγυγία, τρεφόταν με Αμβροσία και έπινε Νέκταρ και μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους αθάνατους. Ο Οδυσσέας έφθασε ως ναυαγός εκεί, καλύφθηκε – κρύφτηκε για αρκετά χρόνια (επικρατέστερος αριθμός είναι επτά) μακριά από την οργή του Ποσειδώνα και τέλος, η Αθηνά ζήτησε από τον Δία να επιβάλλει στην Καλυψώ να τον αφήσει να επιστρέψει στην Ιθάκη. Η Καλυψώ γοήτευε τον Οδυσσέα με τα όμορφια τραγούδια της, ενώ ύφαινε στον αργαλειό της με μια χρυσή σαΐτα. Το νησί της ήταν ήρεμο με φυσικές ομορφιές ειδυλλιακές.

Όταν αναγκάστηκε από τους θεούς να τον αφήσει να φύγει,  του έδωσε ξυλεία και πανί για να κατασκευάσει μία σχεδία, καθώς και προμήθειες (ακόμα και «μαύρο κρασί») για το ταξίδι του. Επίσης του υπέδειξε ποιους αστέρες να παρατηρεί για να ρυθμίζει την πορεία του.

Ο συμβολισμός της Καλυψούς στην αστρολογική γλώσσα, αναδεικνύει μεταξύ άλλων, κρυφά ταλέντα, δημιουργικότητα, σχέσεις πέρα από τα «βλέμματα του κόσμου».

Η φύση του Δία στον Υδροχόο, εμποτίζει με πνευματική ανάπτυξη τον συνδυασμό.  Κατά συνέπεια, ενδυναμώνονται οι ευφυείς ιδέες, η νέα γνώση, οι καινοτομίες, οι αλτρουιστικές ιδέες,  διευρύνοντας την αντίληψη. 

Η πρωτοτυπία. η διορατικότητα και η έμπνευση, πρέπει να μας οδηγούν. Ας γίνουμε ευρηματικοί, ειδικά αυτή την εποχή όπου οι συνθήκες είναι δύσκολες και το μέλλον δυσδιάκριτο. 

Θα αποκαλυφθούν νέοι δρόμοι, νέοι τρόποι δράσης και αντίδρασης. Σε μία εποχή “μερικής απόσυρσης” από την ενεργή εξωτερική δράση, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που μας δίδεται, προκειμένου να ανακτήσουμε το σθένος και την έμπνευση και να κάνουμε μία αναπροσαρμογή στα νέα δεδομένα της εποχής.

Καθώς η ανάπτυξη στη ζωή μας έχει περιοριστεί ή εμποδιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να κάνουμε νέα σχέδια για το μέλλον. Αυτά υφαίνονται με υπομονή, δίχως να ανακοινώνονται ευρέως, προστατεύοντας αρχικά την νέα μας κατεύθυνση.

Στην πορεία, αναζητάμε τους συνοδοιπόρους που ενδιαφέρονται για την ίδια “διαδρομή ζωής”, μοιράζονται τις ανάλογες ανησυχίες ή σκέψεις. Η συλλογική προσπάθεια θα βοηθήσει την επιδεξιότητα και τα ανθρωπιστικά ιδεώδη. 

Κάθε σημαντικό έργο όμως, απαιτεί την υπομονή και την επιμονή μας. 

Σημείωση: η όψη έχει διάρκεια ημερών

Το μήνυμα για την Σαρακοστή στο βίντεο:Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο00:0004:01

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr