Από την Λίλιαν Σίμου

Στην αριθμολογία, όπως και στην αστρολογία, η υπερβολή σε ένα στοιχείο (πληθωρικότητα) ή η έλλειψή του, δίνει μία ιδιαίτερη έμφαση και πρέπει να προσεχθεί. Επομένως θα έχει σημασία στην περιγραφή της προσωπικότητά μας, να εξεταστεί και αυτή η πτυχή της ανάλυσης.

Πώς θα γίνει αυτό; Δεν είναι δύσκολο.

Αφού έχουμε αναλύσει και μετατρέψει κάθε γράμμα του ονόματος και του επωνύμου μας σε αριθμό σύμφωνα με τον πίνακα που παραθέσαμε στο προηγούμενο άρθρο μας (Η ανάλυση του ονόματος με την Πυθαγόρεια Αριθμολογία), έγινε ο υπολογισμός του αριθμού μας.

Κάποιοι αριθμοί επαναλήφθηκαν δύο, ή περισσότερες φορές. Κάποιοι δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου.

Γράφουμε λοιπόν σε ένα φύλλο χαρτί, πόσες φορές είχαμε τον κάθε αριθμό και ποιους αριθμούς δεν χρησιμοποιήσαμε καθόλου.

Η επανάληψη των αριθμών είναι δυνατόν να παρουσιάζει ειδικά ταλέντα που διαθέτουμε.

Η απουσία των αριθμών δείχνει ένα θέμα σχετικά με το είδος του αριθμού ή ένα καρμικό χρέος για όσους πιστεύουν στην καρμική ανταμοιβή.

numbers

Για παράδειγμα,

αν έχουμε το όνομα: ΛΙΛΙΑΝ και πάμε στον πίνακα της αριθμολογίας, θα δούμε πως έχουμε: Λ=3 Ι=1 Λ=3 Ι=1 Α=1 Ν=5

Έχω λοιπόν τρεις φορές τον αριθμό 1, δύο φορές τον αριθμό 3 και μία φορά τον αριθμό 5

Στο επώνυμο τώρα, έχουμε: ΣΙΜΟΥ: Σ=1 Ι=1 Μ-4 Ο=6 Υ=3

Στο σύνολο  θα δούμε πως υπερέχει ο αριθμός 1 (πέντε φορές), μετά έχουμε τον αριθμό 3 (τρεις φορές), ενώ από μία φορά έχουμε το 4,το 5 και το 6.

Οι άλλοι αριθμοί δεν εμφανίζονται. Αυτό δίνει μία έλλειψη η οποία όμως εξισορροπείται, αν στον Αριθμό του προσωπικού μας μονοπατιού, ή σε εκείνον της Έκφρασης ή σε εκείνον της Ψυχής, έχουμε αυτό που μας λείπει από το σύνολο της ανάλυσης όπως αναπτύχθηκε. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο δεν έχει τον αριθμό 5 στην ονομασία, αλλά στο πεπρωμένο του ο αριθμός ήταν 5, μειώνεται η αδυναμία.

Ας δούμε τι φέρνει η πληθωρικότητα, ή μέση κατάσταση ή η έλλειψη ενός αριθμού στην ανάλυση του ονοματεπωνύμου μας.

Σημειώστε: 

ΜΟ =Μέσος όρος: τρεις φορές για εμφάνιση ενός αριθμού

ΜΟ-= λιγότερο από τρεις φορές ή καθόλου

ΜΟ+ = περισσότερο από τον μέσο όρο

1

ΜΟ φαίνεται να διαθέτουμε επαρκείς ηγετικές ικανότητες, δυναμισμό, πρωτοβουλία και άφθονη ατομικότητα στη ζωή.

ΜΟ- Δύσκολα στηρίζουμε τα δικαιώματά μας και τολμάμε να πάμε μπροστά. Το να αντιμετωπίσουμε την ηγεσία μας είναι ένα σημείο αδυναμίας.

ΜΟ+ Ισχυρογνωμοσύνη, ένταση και προβολή του «εγώ» με αρκετή έμφαση. Καλό είναι να προσέχουμε τον εγωισμό και την ισχυρογνωμοσύνη.2

ΜΟ Διαθέτουμε φυσική επιθυμία και ικανότητα να συνδεόμαστε με τους άλλους. Είμαστε διακριτικοί, ευγενικοί, συναινετικοί και διπλωματικοί αρκετά. Η συνεργασία δεν είναι πρόβλημα για μας.

ΜΟ- Λόγω έλλειψης υπομονής με τους ανθρώπους δημιουργούνται δυσκολίες με τις σχέσεις μας. Η συνεργασία είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να καλλιεργήσουμε.

ΜΟ+ Είμαστε γεμάτοι ευγένεια και λεπτότητα και να έχουμε κλίση για συμβιβασμό. Η αρμονία και η συμφωνία μπορεί να γίνει το πλεονέκτημα, το προσόν για μια μεγάλη καριέρα πλεονέκτημα. Ευέλικτοι σε μεγάλο βαθμό και καλλιτεχνικοί.3

ΜΟ Εδώ διαθέτουμε αρκετή φαντασία, δημιουργική έμπνευση και ταλέντα που πιθανώς πρέπει να αναδειχθούν. Έχουν συγκινήσεις που γνωρίζουμε πώς να τις εκφράζουμε. Απολαμβάνουμε τη ζωή.

ΜΟ- Χαμηλών τόνων η δραστηριότητα, απαιτεί ερεθίσματα τόνωσης για να βρούμε τις απολαύσεις και την δημιουργικότητά μας. Πολλές φορές η φαντασία δεν συνδέεται με την πράξη. Χρειάζεται συντονισμός.

ΜΟ+ Πολλές και δημιουργικές ιδέες, ταλέντα που είναι έκδηλα και φαντασία. Μπορεί να μας δώσει κλίση προς την συγγραφή, την μουσική, τη ζωγραφική, το σχέδιο, κάθε είδους τέχνη. Πολλές οι προσπάθειες, αλλά ίσως κάποιος διασκορπισμός και θα χρειαστεί προσοχή στην πληθωρικότητα.4

ΜΟ Αν έχουμε ένα τουλάχιστον 4 στο όνομά μας, έχουμε και την ικανότητα συγκέντρωσης σε ένα έργο που θα επιτρέψει να κερδίσετε τις εντυπώσεις των γύρω σας. Ο αριθμός 4 είναι η κοινή λογική μας και ευνοεί την κατασκευή πραγμάτων ή την ανάπτυξη διαφόρων επιχειρήσεων.

ΜΟ- Εάν δεν υπάρχει το όνομά μας καθόλου 4, δεν θα μας είναι εύκολο να λειτουργούμε με κρίση και λογική σε ό,τι μας απασχολεί. Θα πρέπει να μάθουμε να εστιάζουμε σωστά και πρακτικά, με διαρκή επιμονή και άσκηση.

ΜΟ+ Αν έχουμε πάνω από το μέσο όρο των 4 στο όνομά μας, θα έχουμε την ικανότητα να ξεκινήσουμε συγκεκριμένα σχέδια και να είμαστε αποτελεσματικοί. Γνωρίζουμε την αξία των πραγμάτων και έχουμε τη βούληση να εργαστούμε προς την κατεύθυνση στόχων μεγάλης εμβέλειας. Αντιλαμβανόμαστε λεπτομέρειες. Προσοχή στην ακαμψία σκέψης όμως.5

ΜΟ Μπορούμε να απολαύσουμε μία ζωή μακριά από την ρουτίνα με αρκετές αλλαγές. Με ικανότητα στις δημόσιες σχέσεις και τις διαπραγματεύσεις, μπορούμε να προοδεύσουμε μέσα από ταξίδια, επαφές και μετακινήσεις.

ΜΟ- Ενδέχεται να έχουμε αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας επαφής με άλλους. Δεν θα αισθανόμαστε άνετα στο πλήθος, ενώ θα μας ευχαριστεί να παραμένουμε μόνοι. Με ικανότητα για αυτοσυγκέντρωση και διαλογισμό, καλό θα είναι να μάθουμε να εξωτερικεύουμε σκέψεις και συναισθήματα.

ΜΟ+ Έχουμε ένα ανήσυχο χαρακτήρα με πολύ διέγερση. Το δύσκολο να είναι η συγκέντρωση σε ένα στόχο και η εφαρμογή των σχεδίων μας. Δεν προσέχουμε πολύ τις λεπτομέρειες και δεν έχουμε μεγάλη τάξη στη ζωή μας. Ωστόσο είμαστε καλοί στην προώθηση προϊόντων, επομένως καλοί διαπραγματευτές.6

ΜΟ Διαθέτουμε ένστικτο για την προστασία και την φροντίδα αυτών που βρίσκονται κοντά μας, ακόμη και στην ευρύτερη κοινότητα που ζούμε. Μπορούμε να γίνουμε εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές, αλλά και άνθρωποι που φροντίζουν τους αδυνάτους και τους πολίτες γενικότερα, με υπευθυνότητα και συνέπεια.

ΜΟ- Δεν αισθανόμαστε εύκολα υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους. Στην καθημερινή ζωή προβληματίζει λόγω έλλειψης συνέπειας και θέλει προσπάθεια να κρατάμε τις υποσχέσεις μας. Αν έχουμε παιδιά είμαστε αρκετά χαλαροί και ανοιχτοί.

ΜΟ+ Διαθέτουμε έντονες πεποιθήσεις και μας αρέσει να αγωνιστούμε για τα ιδεώδη μας. Τα συναισθήματα είναι φλογερά και δεν εγκαταλείπουμε εύκολα ό,τι αναλάβαμε. Με ανθρωπιστικές τάσεις, γενναιοδωρία και γενναιοψυχία, προχωράμε πάντα προς ένα ευγενή σκοπό. Μπορεί όμως σαν γονείς να είμαστε απαιτητικοί και αυστηροί. Η συνέπεια απέναντι στην παράδοση και τις αρχές προέχει στη ζωή μας.7

ΜΟ Διαθέτουμε την ικανότητα για γνώση, μάθηση, ανάλυση, έρευνα. Αγαπάμε τα βιβλία και την διανοητική εργασία. Η παρατηρητικότητα είναι το όπλο μας. Θα μπορούμε να επιδείξουμε νοητικά ταλέντα και να διακριθούμε από αυτά.

ΜΟ- Δυσκολία στην μάθηση και στην ανάλυση αυτών που παρατηρούμε. Μπορεί να είμαστε απρόσεκτοι και ίσως ελάχιστα απαιτητικοί και σκεπτικιστές με τους γύρω μας. Θα δυσκολευτούμε να αντιληφθούμε την εσωτερική γνώση και τα μυστήρια της ζωής.

ΜΟ+ Νους επιστημονικός και συντονισμένος στη γνώση. Με πίστη και σωστή αντίληψη, θα προχωρήσουμε βάση δεδομένων και ανακαλύψεων. Ελέγχουμε τις συγκινήσεις και δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Σίγουρα ανήκουμε στα άτομα που έχουν ικανότητα να ανακαλύπτουν και να κατανοούν πολλά.8

ΜΟ Θα είμαστε μεθοδικοί, οργανωτικοί και αυτάρκεις στις περισσότερες καταστάσεις ζωής. Εξισορροπείτε στις δύσκολες στιγμές και μπορείτε να οδηγήσετε και να ελέγχετε την διαδρομή που έχετε επιλέξει. Σας ταιριάζει η διαχείριση επιχειρήσεων, η διεύθυνση μίας ομάδας ατόμων, η οικονομική διαχείριση και έχετε τάσεις ανόδου στην καριέρα σας.

ΜΟ- Εδώ έχουμε δυσκολίες στη διαχείριση των προσωπικών ή επαγγελματικών υποθέσεων και θα είναι κοπιαστικό να φθάσουμε τους στόχους μας. Θα έχουμε εμπόδια και καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση υποθέσεων που σχετίζονται με ηγετικές θέσεις, χρήμα και δύναμη. Πιθανώς να εμφανίσουμε άγχος.

ΜΟ+ Η τάση μας είναι να ασκούμε έλεγχο και να κυριαρχούμε πάνω σε άλλους. Ναι μεν έχουμε ηγετικό ταλέντο, αλλά από την άλλη πλευρά είναι αρκετά δύσκολο να μην φανούμε σκληροί, εγωιστές ή απόμακροι σε όσους μας συναναστρέφονται. Προσοχή στη φιλοδοξία λοιπόν, αλλά και στην υπερκόπωση.9

ΜΟ Αναπτύσσουμε την συμπόνια, την ευγένεια και την ευσπλαχνία προς τους άλλους. Με καλή διάθεση και κάποια ανοχή προς τις αδυναμίες των συνανθρώπων μας, μπορούμε να ελιχθούμε και να επιβιώσουμε σε αντιφατικές καταστάσεις. Αναπτύσσουμε την σύμπνοια και την αδελφοσύνη. Ανοιχτοί στο «διαφορετικό» των άλλων, μπορούμε άνετα να αγκαλιάσουμε ανθρώπους με διαφορετικό «πιστεύω», χρώμα ή άποψη. Πνευματική ανάπτυξη μέσα από την κατανόηση για όλους και όλα.

ΜΟ- Δύσκολο να κατανοήσουμε την διαφορετικότητα των άλλων και να αποδεχθούμε ανθρώπους με άλλες ιδέες και διαφορετική φιλοσοφία ζωής από εμάς. Υπάρχει σχετικά μικρή ανοχή και δεν έχουμε άνοιγμα προς μία συμπαντική αδελφοποίηση.

ΜΟ+ Εδώ έχουμε υπερβολή στην ευαισθησία και είναι δυνατόν να είμαστε πολύ δεκτικοί και ευάλωτοι. Ιδεαλιστές και τρυφεροί, έχουμε έφεση στην θρησκεία και στην φιλοσοφία, μας έλκει ο χώρος του μεταφυσικού. Αλλά υπάρχει η περίπτωση να αναλάβουμε πολλούς με ευθύνη μας και να μας και να κάνουμε άσκοπες θυσίες ή προσφορές. Ας αποφύγουμε τον δογματισμό σε κάθε χώρο.

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/pages/Lilian-Simou-Astrolife/

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

και στο google+ https://plus.google.com/u/0/105197655252970962131/posts