Επιμέλεια Νίτσα Μανωλά

Ποιά είμαι;

Είμαι η Κυτίδου Ελένη. Γεννήθηκα στην πόλη της Καβάλας στις 15 Μαίου 1981 και είμαι Υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με τι ασχολούμαι:

Ποτέ δεν ασχολούμουν με ένα μόνο αντικείμενο. Δοκίμαζα τον εαυτό μου σε πολλούς τομείς συνδιάζοντας μάλιστα και τις γνώσεις μου εμπλέκοντας πολλά αντικείμενα μαζί. Πάντα όμως φλέρταρα με το Δημόσιο , γεγονός που με οδήγησε να αποδεχθώ τον διορισμό μου στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Πολιτισμού στην μακρινή πόλη της Αθήνας. Η μεγάλη μου όμως αγάπη για την εκπαίδευση δεν σταμάτησε ποτέ, με αποτέλεσμα να συνεχίσω την διδασκαλία Νέων Τεχνολογιών και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Πόλης στην οποία μεγάλωσα.

Τρείς ικανότητες /ιδιότητες που με διακρίνουν :

Τελειομανής, εργασιομανής και ευαίσθητη

Τρείς αδυναμίες σου:

Πεισματάρα, ετοιμόλογη και ανυπόμονη

Ποιο χαρακτηριστικό θα ήθελα να έχω :

Την ικανότητα να αποφεύγω τους Τοξικούς ανθρώπους που εισβάλλουν στη ζωή μου και με φθείρουν ψυχολογικά διότι δεν έχω μάθει ακόμα να κλείνω τον διακόπτη!

Αν ρωτήσεις τους φίλους μου θα σου πουν πως είμαι :

Ένα πολυεργαλείο που συνδιάζει την εικόνα μίας άριστης μητέρας και συζύγου και μίας πολυτάλαντης δραστήριας γυναίκας που έχει μάθει να προσφέρει και να δίνεται ολοκληρωτικά στα μικρά παιδιά.

Γράφω επειδή :

Μέσα από την συγγραφή μπορώ να εκφράσω τον εσωτερικό μου κόσμο και την στάση μου απέναντι στα κοινωνικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην εποχή μας και να συνεχίσω να ονειρεύομαι με τα μάτια ενός μικρού παιδιού (του μικρού μας ήρωα σε κάθε παραμύθι) , έναν κόσμο καλύτερο, πιο δίκαιο, με ειρήνη, ευτυχία, χωρίς φτώχεια και πείνα αλλά και χωρίς τρομοκρατία. Η ζωή είναι το μεγαλύτερο δώρο και όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να τη ζήσουμε όπως την έχουμε ονειρευτεί!

Αν αύριο άνοιγα ένα μπαρ θα το ονόμαζα :

Keep Walking life is a journey!

Το κινούμενο σχέδιο που παρακολουθώ ακόμη και σήμερα :

Το κινούμενο σχέδιο που παρακολουθώ ακόμη και σήμερα μαζί με τα παιδιά μου είναι η αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους “TOM AND JERRY ”.

Το πιο “ηλίθιο” πράγμα που έχω κάνει :

Να προσπαθώ να αλλάξω τον χαρακτήρα μου για να γίνω αγαπητή σε τοξικούς ανθρώπους. Ξανά ποτέ! Μέγα λάθος μου!

Είμαι ευτυχισμένη επειδή :

Είμαι ευτυχισμένη επειδή έχω πετύχει τον στόχο μου, να υπάρχει μια όμορφη ισορροπία και ένας υγιής συνδυασμός μεταξύ προσωπικής καριέρας και οικογενειακής ευτυχίας που οδηγεί σε πνευματική ευφορία και εσωτερική πληρότητα .

Ένα θέμα που μου δημιουργεί άγχος όταν συζητιέται:

Είναι ο τρόπος που λειτουργεί το Ελληνικό Δημόσιο. Υπάρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων που έχουν σχηματίσει μία αρνητική εικόνα για το Ελληνικό Δημόσιο και είναι απόλυτοι σε αυτή τους την στάση! Επόμένως όσο και να αναλύεις, ως υπάλληλος Πληροφορικής του Δημοσίου Τομέα, την κατεύθυνση της άμεσης και συστηματικής αξιοποίησης σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών και μεθοδολογιών που ακολουθεί πλέον η Ελλάδα για να κερδίσει το χαμένο έδαφος στον μαραθώνιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού δεν μπορείς να τους αλλάξεις στάση.

Ένας μέχρι τώρα άπιαστος στόχος μου :

Η εκπόνηση Διδακτορικής διατριβής

Αν ποτέ με συλλάβουν θα είναι γιατί :

Διεκδικώ τα ατομικά και εργασιακά μου δικαιώματα!

Η οικογένεια μου με μία λέξη :

Το σημαντικό και πολύτιμο δώρο του Θεού στην ζωή μου.

Ένα πράγμα για το οποίο είμαι περήφανη:

Είμαι περήφανη που μεγάλωσα με αξίες και αρχές τις οποίες προσπαθώ καθημερινώς να τις μεταλαμπαδεύσω και στα δικά μου παιδιά προκειμένου να ενταχθούν στην κοινωνία ως άξιοι και χρήσιμοι πολίτες.

Ένα πράγμα για το οποίο έχω μετανιώσει :

Έχω μετανιώσει για το γεγονός ότι ένω έχω ταυτοποιήσει τους τοξικούς ανθρώπους γύρω μου, δεν έχω ακόμη θέσει όρια και δεν έχω μάθει να “ενεργοποιώ” Τείχο ς προστασίας για να προστατευτώ από τις ολέθριες συνέπειες της τοξικής συμπεριφοράς τους.

Φεύγω από μία σχέση φιλική/ερωτική όταν :

Όταν αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει εκμεταύλευσή μου

Η φράση που χρησιμοποιώ περισσότερο :

Τα παιδιά στο ΚΔΑΠ λένε ότι χρησιμοποιώ συνέχεια την φράση “Πόσο θα ήθελα να ήμουν και εγώ παιδί στην καρδιά και στην ψυχή!” και έχουν απόλυτο δίκιο γιατί είναι η αγαπημένη μου φράση!

Αν ήμουν χρώμα θα ήμουν :

Το φλογερό κόκκινο της αγάπης και πάθους γιατί είμαι ένας άνθρωπος πολύ δοτικός και δεν τσιγκουνεύομαι το συναίσθημα!

Εκδοτικός Οίκος :

Υδροπλάνο

Τίτλος Βιβλίου :

Η μέλισσα της Χαράς και των συναισθημάτων