από τη Λίλιαν Σίμου.

Βιώνουμε δυσκολίες, εμπόδια και καθυστερήσεις στα όνειρά μας, αλλά η Νέα Σελήνη του Μαρτίου (12 Απριλίου) είναι η χαραυγή μίας νέας πορείας, ικανή να θεραπεύσει τις αδυναμίες της παρούσας κατάστασης. Μοιάζει με τη δυναμική ενός σπόρου που σκάει για να δώσει χώρο στο βλαστάρι της νέας ζωής.

Η Νέα Σελήνη στον Κριό, σηματοδοτεί μία ενδιαφέρουσα αρχή όπου η σπίθα της δημιουργικής μας διάθεσης διευρύνεται και απλώνεται μέσα σε ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

Επομένως σε μία ιδιαίτερη στιγμή, όπου ο συνδυασμός αναγγέλλει την αλλαγή μέσα από μία παρορμητική ροή, με πάθος, πόθους έκφρασης, πείσμα, αντιδραστική διάθεση και ανυπομονησία…

Μέσα από την ανάγκη να βγει στην επιφάνεια αυτό που κυοφορείτο εδώ και καιρό, φαίνεται πως είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε ένα νέο βλαστάρι στην δημιουργική μας πορεία. Είναι σημαντικός ο «σπόρος» αυτή τη στιγμή και φυσικά είναι απαραίτητο να είμαστε σε ετοιμότητα.

Δεν υπάρχει περιθώριο για υπαναχώρηση, οφείλουμε να τολμήσουμε και να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές και να πάρουμε θέση στα γεγονότα που μας πιέζουν.

Ό,τι έχει φθαρεί φεύγει οριστικά, το αφήνουμε πίσω. Σχέσεις, συνεργασίες, φιλίες, προγράμματα, στόχοι που δεν απέδωσαν ή δεν επενδύουν στο μέλλον μας, οριστικά απομακρύνονται και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό τρόπο.

Μπορεί να μας φοβίσει για λίγο η ταχύτητα των γεγονότων, αλλά είναι μέσα στα πλαίσια της ροής. Κι αυτό, γιατί είναι σημαντικό να πάψει η στασιμότητα και με την νέα πορεία να αλλάξουμε σελίδα ή κεφάλαιο στη ζωή μας.

Ας μην διστάσουμε!

Τολμώντας έστω ένα πρώτο βήμα, κάνουμε το ταξίδι που ονειρευτήκαμε!

Η Νέα Σελήνη σχηματίζεται στην 22η Κριού 24’ τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Απριλίου, δίνοντας στην εβδομάδα μία σημαντική εκκίνηση.

Ο νέος κύκλος της Σελήνης υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα νέο όραμα. Εμπεριέχει όμως και την δυνατότητα για προώθηση του ονείρου μας.

Στον χάρτη της Σελήνης, είναι πολύ έντονη η προσωπική επιλογή. Χρειάζεται να έχουμε ως πυξίδα, ένα όραμα, ένα όνειρο, μία σημαντική έμπνευση.

Ταυτόχρονα, δεν παραμένουμε αδρανείς και χρειάζεται να πιστέψουμε με ενθουσιασμό το συγκεκριμένο μας όραμα ή τουλάχιστον σε ένα «καλύτερο αύριο».

Σε ημέρα Ήλιου (λόγω ώρας) και ώρα Αφροδίτης, η αίσθηση αισιόδοξη.

Η πολυαστρία στον Κριό, με τέσσερις πλανήτες και δύο πλανητοειδείς, στο «τιμόνι» του νέου φεγγαριού, τονίζει την σπουδαιότητα της αυτοδιάθεσης, της αυτοκέφαλης επιλογής

Η σύνοδος της Σελήνης με τον Ήλιο, συμπορεύεται με την Αφροδίτη και ταυτόχρονα με την Δήμητρα και τον Ερμή. Σε θετική υποστήριξη από τον Δία (κυβερνήτη του ωροσκόπου της Νέας Σελήνης και του Μεσουρανήματος), το φεγγάρι προσφέρει προστασία και ανάπτυξη του έργου που ονειρευόμαστε.

Ένας κρυφός πόθος, ανεκδήλωτος, γίνεται συνειδητός. Η ιδέα δίνει έναυσμα για πρωτοβουλίες. Η εγρήγορση και η παρόρμηση μας οδηγούν.

Συγκεκριμένα σημεία περιγράφουν την θλίψη που μας διακατέχει και την λεκτική επιβολή ιδεών που φέρνουν σύγχυση και φόβο. Νιώθουμε πως είμαστε σε ένα τέλος που προκαλεί ανασφάλεια, πρακτική και συναισθηματική, ασαφείς επιλογές και θολές σκέψεις.

Πρέπει να γίνει σχεδιασμός με μακροχρόνιες προοπτικές και προδιαγραφές.

Χρειάζεται τόλμη, χρειάζεται ανάπτυξη ιδεών, αλλά ταυτόχρονα δράση.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης προς τον Πλούτωνα, ενώ, ταυτόχρονα, η Αφροδίτη συνδέεται θετικά με τον Δία. Περιγράφει πάθος, πόθο και δυναμική, για την ανάπτυξη μέσω της οποία θα προχωρήσουμε.

Ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ο Άρης στους Διδύμους, συνδέεται ευνοϊκά με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος. Μία αρμονική συμπόρευση λοιπόν, που ενθαρρύνει το έργο μας.

Χρειάζεται όμως: αποφασιστικότητα, έμπνευση, παρόρμηση, σταθερές αξίες ή απόψεις, αμεσότητα, τόλμη και ενθουσιασμό.

Η ζωδιακή μοίρα του νέου φεγγαριού, σύμφωνα με τον μεγάλο δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, έχει την αλληγορική εικόνα μίας γυναίκας που φορά ένα καλοκαιρινό φόρεμα με ένα ακριβό φουλάρι. Ως συμβολισμός, σημαίνει την αρχή της συνειδητοποίησης, για κάθε εμπειρία. Χρειάζεται να έχουμε την αίσθηση της ποιότητας, της αξίας, της λεπτότητας…και να μην χάνουμε χρόνο. Ας παραμείνουμε με καθαρή καρδιά, αθωότητας και ευγένειας.

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr