Συνέντευξη στην Αναστασία Δημητροπούλου.

«Ξέρω μια παρέα Πατρινών που έπαιξε χαράματα μουσική σ’ένα βουνό και ήταν μαγικά», θα έλεγε επιπόλαια κανείς. Και το μόνο σίγουρο είναι πως σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν τους ξέρει και τόσο καλά. Τα μέλη του NIBIRU, μπορεί να είναι μια παρέα με μουσικές αναζητήσεις, αλλά όχι μόνο αυτό. Από τις 10 Απριλίου 2021, που παρουσίασαν το πρώτο τους live βίντεο στο Youtube, όλα άλλαξαν. Για την ακρίβεια, ανέβηκαν στο Αιολικό Πάρκο του Παναχαϊκού όρους συνδυάζοντας την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής με την απύθμενη ομορφιά του τοπίου. Παρουσίασαν δηλαδή, μια κοινωνική διασύνδεση με προδιαγραφές εξωτερικού, (σεβόμενοι πάντα τα μέτρα κατά της διάδοσης του Covid -19) που επικοινωνιοποιείται με ήχο και είκονες.

 Όλο αυτό αποτυπώθηκε στις οθόνες μας με τη σκηνοθετική υπογραφή του Ανδρέα Λαμπρόπουλου και των συνεργατών του Γιώργου Μητρόπουλου (χειριστής drone), Grizeldo Ndoka (χειριστής glidecam) και Άλεξ Όθωνος (φωτογραφία). Σήμερα, το NIBIRU μας χαρίζει μια μοναδική συνέντευξη, τονίζοντας πως μόλις δεσμευθείς να κάνεις κάτι, το «πώς» θα αποκαλυφθεί μόνο του. Οι εκπλήξεις που ετοιμάζουν άφθονες, το δεύτερο λάιβ κοντά και η ενέργειά τους ανεξάντλητη. Για το NIBIRU τίποτα δε μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της. Ποιο το μυστικό της επιτυχίας τους; Μα το ότι επιλέγουν μια πρώτης τάξεως εκδοχή του εαυτού τους κι όχι τη δευτεροκλασάτη εκδοχή κάποιου άλλου.

1. Πριν λίγες ημέρες έκανε το ντεμπούτο του το ομαδικό μουσικό σας εγχείρημα στο YouTube. Μας συστηθήκατε ως NIBIRU με ένα εντυπωσιακό και πολλά υποσχόμενο για τη μετέπειτα πορεία σας, live, στο Αιολικό Πάρκο του Παναχαϊκού όρους. Μοιραστείτε μαζί μας πώς γεννήθηκε η ιδέα σας και από πού πήρε το όνομά της.

Απ: Καταρχάς, Αναστασία, ευχαριστούμε εσένα και το περιοδικό Writer’s Gang για την πρόσκλησή σας για συνέντευξη. Όσον αφορά στο καινούργιο μας project, το NIBIRU, είναι ουσιαστικά ένα μέσο τέχνης και ψυχαγωγίας αφιερωμένο στη μετάδοση DJ sets και Live εμφανίσεων, καθώς και στη διοργάνωση special εκδηλώσεων σε ιδιαίτερες και προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες. Στόχος μας μέσω του NIBIRU είναι να προβάλλουμε αλλά και να προάγουμε ξεχωριστά μέρη γεωγραφικής ομορφιάς, αξιοθέατα αλλά και στοιχεία πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, συνδυάζοντας την τέχνη της μουσικής και του βίντεο.

Η αλήθεια είναι ότι το NIBIRU ήταν μία ιδέα που σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε περίπου εδώ κι ένα χρόνο, λίγο μετά το πρώτο lockdown. Είμαστε μία παρέα 6 φίλων από την Πάτρα με πάθος για την ηλεκτρονική dance μουσική, οι οποίοι νιώσαμε την ανάγκη να εκφραστούμε μέσω της μουσικής και επηρεασμένοι από την πρωτόγνωρη κατάσταση εγκλεισμού, περιορισμών και κοινωνικής αποστασιοποίησης που ζούμε. Η παρέα αποτελείται από τους Χρήστο Χριστόπουλο, Ηλία Ψυχογιό, Χρήστος Μιχαλόπουλο, Κωνσταντίνο Αυγερόπουλο, Σωτήρη Καριτινό και Σπύρο Παπαηλιόπουλο. Σαν ομάδα, ανέκαθεν οργανώναμε parties, οπότε τον τελευταίο χρόνο θέλαμε να στήσουμε κάτι θεματικό, με κύρια δομικά στοιχεία το διάστημα, το ταξίδι και το μυστήριο. Έτσι, προέκυψε και το όνομα NIBIRU, που στην ουσία αναφέρεται σε ένα “μυστήριο” πλανήτη με ρίζες στην αστρονομία και μυθολογία της Βαβυλώνας και της Μεσοποταμίας.

2. Αν η «επιδερμίδα» του NIBIRU PRJKT είναι το δημιουργικό και ψυχαγωγικό κράμα της ηλεκτρονικής μουσικής και των ιδιαίτερων τοποθεσιών που θα επιλέγετε για κάθε live σας, ποιο είναι το σημαντικότερο ζωτικό του όργανο;

Απ: Πολύ ωραία ερώτηση, για την οποία η απάντηση είναι πολύ εύκολη για εμάς: η καρδιά! Το σημαντικότερο ζωτικό όργανο του NIBIRU είναι η “καρδιά”, διότι αυτό που κάνουμε το κάνουμε με πολλή αγάπη! Ως εραστές της τέχνης, καθοδηγούμαστε από την ιδέα ότι η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα της ανθρωπότητας, είναι εκείνη η απίστευτη δύναμη που ενώνει όλους τους ανθρώπους. Έτσι, στις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές απομόνωσης και περιορισμών που ζούμε λόγω της πανδημίας, θέλουμε μέσω των παραγωγών μας να ταξιδέψουμε παρέα σε όμορφα μέρη χωρίς να φύγουμε από το σπίτι!

3. Έχει εξωτερική στήριξη το NIBIRU PRJKT (χορηγοί); Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τα εξαιρετικά πλάνα του πρώτου live;

Απ: Η αλήθεια είναι ότι, όντας στην αρχή ακόμα αυτού του εγχειρήματος, στην παρούσα φάση αναζητούμε κατάλληλες συνεργασίες και χορηγούς, ώστε να επιτύχει το NIBIRU τη συνεχή παραγωγή υλικού. Πιστεύουμε πολύ σε αυτή την ιδέα και στην αξία που μπορεί να προσφέρει σε πολλούς ενδιαφερόμενους και σε πολλά επίπεδα, σε καλλιτεχνικό, τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο μέσω της δυνατότητας προβολής, που δίνει το YouTube και τα λοιπά social media.
Η πρώτη μας “Αποστολή”, δηλαδή η “Άφιξη” του NIBIRU, όπως αποκαλούμε την αναγνωριστική μας παραγωγή, έλαβε μέρος στο Αιολικό Πάρκο του Παναχαϊκού Όρους στην Πάτρα. Πολύ σημαντικοί συντελεστές στην παραγωγή αυτή ήταν ο γνωστός Πατρινός σκηνοθέτης Ανδρέας Λαμπρόπουλος, καθώς και οι Γιώργος Μητρόπουλος (χειριστής drone) και Griseldo Ndoka (χειριστής glidecam) με τα υπέροχα πλάνα τους.

4. Τι απήχηση είχε το «Arrival» του NIBIRU PRJKT, κι αν οι «αποστολές» που έχει να φέρει εις πέρας σχηματίζουν μια πυραμίδα, ποια η κορυφή της;

Απ: Η απήχηση που είχε “η Άφιξη” του NIBIRU ήταν αρκετά μεγάλη, αν αναλογιστούμε ότι είμαστε “πρωτάρηδες” σε μια τέτοια παραγωγή και δεν είχαμε κάποια οργανωμένη, ή καλύτερη επαγγελματική καμπάνια προώθησης. Τα σχόλια ήταν πολύ θετικά και μας δίνουν κίνητρο και ώθηση να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.
Η κορυφή της πυραμίδας των “αποστολών” του NIBIRU είναι να χτίσουμε μία κοινότητα γύρω από το project μας, η οποία θα μπορεί να διοργανώνει special events ανά τον κόσμο με επίκεντρο την Ελλάδα.

5. Αν δεν αποτελούσατε μία δεμένη παρέα, θα είχε την ίδια επιτυχία το NIBIRU PRJKT; Θα ήταν ενδεχομένως το ίδιο επιτυχημένη και μια αντίστοιχη ατομική προσπάθεια;

Απ: Καταρχάς, δε θεωρούμε ότι έχουμε πετύχει κάτι ακόμα! Φυσικά, μία δεμένη παρέα είναι ίσως το πιο δυνατό όπλο προς την επιτυχία. Διότι, πρώτον, περνάμε δημιουργικά το χρόνο μας με οδηγό το πάθος μας, τη μουσική, για ένα κοινό στόχο, δίνοντας έτσι ένα μεγαλύτερο νόημα στη διαδρομή μας. Και δεύτερον, πέρα από τη σωστή κατανομή αρμοδιοτήτων βάσει δεξιοτήτων, μπορούμε να συνδυάζουμε διαφορετικές ιδέες και τρόπους σκέψης για ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Δείτε το live:

Πατήστε Subscribe στο κανάλι τους για περισσότερα βίντεο: http://bit.ly/NibiruMission_Subscribe

Nibiru http://bit.ly/NibiruIG

http://bit.ly/Nibiru-FB

DJ Set: Screwdriverz & MiChris

http://bit.ly/Screwdriverz-IG​

http://bit.ly/Screwdriverz-FB​

http://bit.ly/CChristopoulos​

 http://bit.ly/Soulsonhttp://bit.ly/MiChris

Video Director: Andreas Lampropoulos

http://bit.ly/Lampropoulos-IG​

http://bit.ly/Lampropoulos-FB

Drone Pilot: George Mitropoulos

http://bit.ly/G-Mitropoulos

Glidecam Operator: Griseldo Ndoka

http://bit.ly/Griseldo

Photographs: Alex Othwnos

http://bit.ly/A-Othwnos

PM: Konstantinos Avgeropoulos

http://bit.ly/Monderichi

Special Thanks to: Rymor http://bit.ly/Rymor