από τη Λίλιαν Σίμου.

Το σύμβολο πάντοτε μετέφερε μηνύματα και ήταν μέρος της παράδοσης της Αιώνιας Αλήθειας. Μέσω συμβόλων και μύθων, είχαμε πάντα την δυνατότητα να αποτυπώνουμε στο υποσυνείδητο έννοιες και ιδέες.

Αν και όλα τα σύμβολα είναι σεβαστά, κάποια εξ αυτών,  αντιστοιχούν στην άμεση ενέργεια που ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει ως προστασία.

Ιδιαίτερα σημαντικό υπήρξε και παραμένει ο σταυρός, καθώς αντιπροσωπεύει πολλά πράγματα. Ακτινοβολεί μια ευεργετική ενέργεια της ουσίας (του πνεύματος), και  είναι το σύμβολο της φωτιάς. Αντιπροσωπεύει τη φωτιά, η φωτιά είναι καθαρισμός, λυτρωτική και εξελικτική δύναμη. Είναι η λάμψη, το φως, η Θεία Ενέργεια.

Φορώντας έναν σταυρό, μοιάζει σαν να μας περιβάλλει μία ιδιαίτερη ακτινοβολία, ένας κυματισμός φωτός και Θείας Ενέργειας που μας προστατεύει.

Συμβολίζει σύμφωνα με την χριστιανική θρησκεία την Θεία Σταύρωση, αλλά δεν ανακαλύφθηκε ως Σύμβολο από την εποχή του Θείου Πάθους.

Αρχαίο σύμβολο λατρείας, το συναντάμε στην Μινωική Κρήτη, όπου ο Μινωικός σταυρός είναι εξαιρετικής συμμετρίας.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Τον συναντάμε στην Αιγυπτιακή παράδοση με κυκλικό το άνω μέρος, δηλώνοντας τον κύκλο της ζωής, με τον θάνατο και την επαναγέννηση.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Είναι ο τροχός της κέλτικης παράδοσης, που ενσωματώθηκε αργότερα με τα χριστιανικά σύμβολα. Για τους Κέλτες ήταν σύμβολο της αλλαγής από το σκοτάδι προς το φως.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Η κάθετη γραμμή συμβολίζει την κάθοδο της ψυχής για να βιώσει στον φυσικό κόσμο την αποστολή της. Είναι η κάθοδος, αλλά και μετέπειτα η άνοδος, μέσω της εμπειρίας του θανάτου. Η οριζόντια γραμμή αποτελεί την γήινη πραγματικότητα με τη γέννηση και τον φυσικό θάνατο.

Η διασταύρωση πνεύματος και ύλης, είναι ένας δεσμός που πρέπει να εξισορροπείται παρά την δυσκολία και της ταλαιπωρίας ανάμεσα στα δύο αντιθετικά στοιχεία.

Είναι η σύγκρουση της πνευματικής μας φύσης, με αυτή της προσωπικότητας.

Όταν υπάρχει σταύρωση του εκ των έσω, που θα την ονομάζαμε «κοσμική σταύρωση», αποτελεί διαδρομής επίπονη του ανθρώπου προς την εξέλιξή του μέσω μυήσεων.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Ο σταυρός σπάει κάθε σχέση με την επίγεια υλική πραγματικότητα, με τη φυσική εκδήλωση, γιατί υπάρχει η ανάγκη να εγκαταλείψουμε τα κατώτερα ένστικτα να ζήσουμε με την ανώτερη πλευρά μας. Καύση και ανέλιξη.

Όλες οι μυήσεις μεταδίδονται από τη φωτιά. Για τις μεγάλες μυήσεις, υπάρχει η φωτιά και η φλόγα συνδέθηκε με την ηλιακή ενέργεια, συμβολικά με το Θείο Φως.

Γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ως αποτροπή από το αρνητικό και το σκοτάδι.

Σε ό,τι αφορά την χριστιανική πίστη, από τον τέταρτο αιώνα,  ο σταυρός γίνεται έμβλημα και σύμβολο του Χριστιανισμού, από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο με το Χρίσμα. Με την αναγνώριση του Χριστιανισμού, οι πιστοί δεν φοβούνται πλέον τις διώξεις και ο σταυρός αρχίζει να εμφανίζεται ως σύμβολο σε διακοσμήσεις. Το παλαιότερο θεωρείται πως είναι σε τάφο του 340 ή 350 μΧ και σήμερα διατηρείται στο μουσείο Pio Cristiano

Λίλιαν Σίμου astrolife

Ο σταυρός, δεν είναι για τον καθημερινό άνθρωπο, παρά η επιβεβαίωση μίας διαδρομής που δηλώνει την κάθοδο, με πόνο και μόχθο, με  στόχο να ξαναβρεί μετά από ταλαιπωρίες, την συνειδητοποίηση και την αφύπνιση, να ελπίσει ξανά στην πνευματική δύναμη της Θείας του πλευράς, να ανακαλύψει εκ νέου την σύνδεση με την Θεία Πηγή Φωτός. 

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr