Αντιμέτωποι με το Προσωπικό τραύμα

από την Λίλιαν Σίμου.

Ο Άρης, ο πλανήτης που δυναμιτίζει τη δράση μας πέρασε από το ζώδιο των Διδύμων στο ζώδιο του Καρκίνου (μέσα στη Μ. Εβδομάδα) και θα παραμείνει στο ζώδιο αυτό ως και την 11η Ιουνίου.

Ο Άρης στον Καρκίνο βρίσκεται στο ζώδιο της αστρολογικής του πτώσης, δηλαδή στην πλέον αδύναμη θέση.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα δραστηριοποιηθούμε ατομικά και συλλογικά αυτή την εποχή. Δεν σταματά ποτέ η μάχη για ζωή. Υπάρχει όμως διαφορά στον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούμε τις υποθέσεις μας.

Κι αυτό γιατί ένας πλανήτης σε αδυναμία ή πτώση, αργεί να αποδώσει ή αποδίδει με δυσκολία τα ταλέντα και τις δυνατότητές του.

Ο Άρης είναι ένας εξωστρεφής πλανήτης, αφού συμβολίζει την κινητοποίησή μας, το θάρρος και την τόλμη μας. Όταν βρίσκεται στον Καρκίνο ωστόσο, κατευθυνόμαστε προς το εσωτερικό και μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να έρθουν στο φως λάθος χειρισμοί και ενέργειες, δικές μας ή άλλων.

Συνεπώς να οδηγηθούμε προς την συνειδητοποίηση των πραγματικών δεδομένων, που μπορούν, σε τελική ανάλυση, να συμβάλουν στην αυτογνωσία μας.

Η δράση και η αντίδραση πάλλονται από τις δονήσεις των συγκινήσεων. Κρυφά τραύματα, ευάλωτα σημεία του ψυχισμού ενεργοποιούνται. Ο συναισθηματισμός γίνεται παγίδα και ενώ επιδιώκουμε την γαλήνη, οι προκλήσεις δεν μας επιτρέπουν να επικρατήσει.

Ο ανταγωνισμός κουράζει αυτή την εποχή, ενώ μπορεί να δεχτούμε αγνωμοσύνη από εκείνους που θεωρήσαμε πολύ οικείους. Μία ακόμη εκδοχή είναι να αναλογιστούμε την αδικία ανθρώπων που φροντίσαμε και στηρίξαμε. Ωστόσο, είμαστε επιρρεπείς προς κάθε αδύναμη ψυχή.

Η στάση μας μπορεί να είναι αμυντική και επιφυλακτική. Θα παίρνουμε πρωτοβουλίες για ό,τι ή όσους αγαπήσαμε. Συνήθως θα αναλαμβάνουμε μόνοι ένα έργο. Όταν μας «πνίγει το άδικο», θα αντιδράμε παρορμητικά και διεκδικητικά. Θα μας απασχολεί ο αδύναμος, ο πληγωμένος, αλλά ας μην γίνουμε θύμα του πόνου των άλλων.

Μπορεί να είμαστε ευέξαπτοι και εύθικτοι. Κάποια φορά θα αντιδράσουμε παράτολμα, καθώς η δράση βγαίνει μέσα από άτολμες αρχικά κινήσεις. Θα έχουμε νοσταλγικές μνήμες και μία στροφή προς το παρελθόν.

Ο Άρης στον Καρκίνο λοιπόν συνδυάζει τις ενστικτώδεις και υποσυνείδητες δυνάμεις (πολλές φορές και διαισθητικές), οι οποίες ενεργοποιούνται και λειτουργούν προστατευτικά σε κάθε κίνδυνο –πραγματικό ή μη- που υπάρχει η εντύπωση ότι παρουσιάζεται. Αυτό το δίχτυ προστασίας που απλώνεται έχει σχέση μ’ ένα ακόμη χαρακτηριστικό του, το οποίο σχετίζεται με την αναδρομή σε παρελθούσες καταστάσεις, οι οποίες θ’ αποτελέσουν το υπόβαθρο για το πώς θ’ αντιδράσει στο παρόν.

Αυτή την εποχή αν λειτουργήσουμε παρορμητικά, δύσκολα θα καταφέρουμε να μην πληγώσουμε τους συνανθρώπους μας στην προσπάθεια  να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας.

Κυκλοθυμικές αντιδράσεις, λόγω υπερβολικής ευαισθησίας ενδέχεται να υπάρξουν, καθώς και προβλήματα ενδο-οικογενειακά.

Σημαντικές όψεις (ακριβείας):

Ο Άρης βρίσκεται στον παρορμητικό σταυρό, και δέχεται κάποιες ενδιαφέρουσες όψεις:

12 – 13 Μαΐου: εξάγωνο προς τον Ουρανό και τετράγωνο προς τον Χείρωνα

Νέες προοπτικές δράσης, αντίδρασης, καινοτομίες και πρωτοβουλίες για ανανέωση.  Ευχάριστες εκπλήξεις, μπορούν να βοηθήσουν να αναλάβουμε δράση ακόμη και αν είμαστε τραυματισμένοι ή σε κατάσταση άγχους. Παιδικά μας τραύματα, εμποδίζουν ή καθυστερούν κάποιες κινήσεις. Ισως μπορούμε όμως να απαλλαγούμε από αυτά, με νέα οπτική και προσέγγιση.

15 Μαΐου: χιαστί με τον Κρόνο

Η ανανέωση, η ανατροπή, φοβίζει και προκαλεί αναστολές. Απαιτείται υπέρβαση.

31 Μαΐου – 1η Ιουνίου: τρίγωνο προς Ποσειδώνα

Έμπνευση, ευαισθησία, ρομαντική διάθεση, δημιουργική δράση, τρυφερά συναισθήματα… Καλλιτεχνική δημιουργία.

5 – 6 Ιουνίου: αντίθεση προς τον Πλούτωνα

Πάθος, ένταση, κρίση σε ό,τι δεν έχει γερά θεμέλια, ισχυρογνωμοσύνη, αντιπαραθέσεις σε πεποιθήσεις και πείσμα.

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q