Αναζητώντας την Ομορφιά γύρω μας

από την Λιλιαν Σίμου.

Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο σχηματίζεται το βράδυ της 11ης Μαΐου (στις 21ο 17’ Ταύρου) και προσδιορίζει ένα νέο κύκλο ζωής. Καθώς αυτή η Άνοιξη είναι ιδιαίτερη και δεν προσέφερε ως τώρα τις χαρές που αναλογούν για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου…αυτή η Νέα Σελήνη, μετά την Ανάσταση, φέρνει μία νέα ελπίδα…

Στο ζώδιο του Ταύρου, συμβολίζει την ανάγκη για ρεαλισμό, υλική σταθερότητα, αγαθά και επιμονή ούτως ώστε να αποκτήσουμε την χαρά της ζωής.

Χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα, αλλά ένα ξεκίνημα που να προσδώσει χρώμα στη ζωή μας!

Η χαρά εδώ είναι απτή, άμεση, αισθησιακή και αισθητική. Οι αξίες μας έχουν σχέση με ό,τι απολαμβάνουν οι πέντε αισθήσεις μας. Επομένως, μία όμορφη εικόνα, ένα μελωδικό άκουσμα, μία ευχάριστη γεύση, ένα άρωμα, ένα απαλό άγγιγμα.

Μας θυμίζει την ανερχόμενη δύναμη από τη ρίζα στον βλαστό και στο δέντρο. Οι χυμοί της ζωής κυλούν πλέον και μία νέα φάση στην Δημιουργία ξεκινά να εκφράζεται πλέον ορατά. Αυτό σημαίνει πως η φύση ανθίζει, αλλά και ξεκινά την διαδρομή της προς την καρποφορία.

Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη λοιπόν, μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο τους χυμούς της και να δημιουργήσει μία διάθεση γεμάτη ελπίδα για το μέλλον, αισιόδοξη, δημιουργική, με προσδοκία να ξαναβρούμε την ικανοποίηση των αισθήσεων, αλλά και να δώσουμε χρώμα στη ζωή μας. Χρειάζεται να μάθουμε να λειτουργούμε συναισθηματικά, αλλά και να καλλιεργούμε την διάθεσή μας, προκειμένου να αναπτύξουμε τις δυνατότητες και τα ταλέντα μας, για να αγγίξουμε την νέα αυτή φάση της ζωής μας.

Στον πιο ευωδιαστό μήνα της Άνοιξης, έχουμε τη ζωτική δύναμη να τολμήσουμε για να αποκτήσουμε αυτό που μας προσφέρει φως και χαρά. Η συναισθηματική έκφραση όμως αυτής της Νέας Σελήνης, είναι απόλυτα συνυφασμένη με το περιβάλλον μας. Η αρμονία θα είναι απαραίτητη και η ανάγκη να ξεφύγουμε από την θλίψη και την απαισιοδοξία των ημερών, είναι εμφανής.

Σημαντικό είναι να δώσουμε απόλαυση στις πέντε αισθήσεις: ακοή, όραση, γεύση, όσφρηση, αφή… Δηλαδή να βιώσουμε ολοκληρωμένα κάθε χαρά και να αντλήσουμε την ικανοποίηση με απτό τρόπο.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της:

-Σε ημέρα Άρη και ώρα Δία, αναδεικνύεται η ανάγκη για δράση και νέες ευκαιρίες.

-Η Νέα Σελήνη στηρίζεται από τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα. Κατά συνέπεια, το όραμα για ένα νέο ξεκίνημα, θα οδηγήσει σε πλήρη αναζωογόνηση, ανανέωση, εκκίνηση…

-Ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, η Αφροδίτη, είναι στους Διδύμους και με τους συνδυασμούς μας αποκαλύπτει ένα καρμικό μονοπάτι που θα φέρει εναλλακτικές λύσεις ή θα προβληματίσει για διαφορετικούς και  

-Ο ωροσκόπος στον Τοξότη, προσδίδει την ανάγκη να προσανατολιστούμε σε νέους ορίζοντες. Η ανάγκη για αλλαγή, για πιο φωτεινές προοπτικές, περιγράφεται επίσης από τον Δία, κυβερνήτη του ωροσκόπου, απέναντι από τον υπέρλαμπρο αστέρα, Ρέγκουλους.

-Η έμφαση στον χάρτη του νέου φεγγαριού, οδηγεί σε προσήλωση σε ένα έργο, υπηρετώντας τις προσωπικές μας ανάγκες, αλλά και αυτές του περιβάλλοντος.  

-Ευαισθησίες μπορεί να μας κάνουν ευάλωτους, ευσυγκίνητους ή εύθικτους. Ωστόσο, χρειάζεται να απελευθερωθούμε από συμπλέγματα ενοχής, χειραγώγησης μέσω των ευαισθησιών μας ή βαθύτερων βιωματικών εμπειριών. Ας αποστασιοποιηθούμε, θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ενδοιασμούς, φοβίες, δισταγμό και ό,τι πιέζει τον ψυχισμό.

-Στόχος είναι η αναζήτηση λύσης, επιλογών, ο σχεδιασμός για το «αύριο», με ευελιξία, πληροφορίες, ανταλλαγή σκέψεων, συζητήσεις με όσους έχουμε μία κοινή ή παράλληλη προοπτική.

Σύμφωνα με τον αποσυμβολισμό της ζωδιακής μοίρας της Νέας Σελήνης, από την σοφία του δασκάλου Ντέην Ρουντγίαρ, το μήνυμα είναι η διάκριση της πνευματικότητας  και η δυνατότητα να κατανοούμε με την καρδιά και την ψυχή ό,τι συμβαίνει. Αναπτύσσονται καλό μνημονικό και εύρος αντίληψης.

Ας ασχοληθούμε ξανά με ό,τι μας ενδιαφέρει, με ό,τι αγαπάμε, μας έλκει, μας συγκινεί, μας γεμίζει την ψυχή με χαρά, μας οδηγεί να απολαύσουμε ξανά το ζωή! Οι πέντε αισθήσεις πάλλονται στον ρυθμό της Άνοιξης και στην ανάγκη για μία νέα αρχή ικανοποίησης, όπου η ζωή θα είναι ένα έργο Τέχνης…

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q