από τον Διατροφολόγο/ Διαιτολόγο Εμμανουήλ Μοράρη.

Η πιο εύκολη και γρήγορη καλοκαιρινή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Φτιάξτε μαρμελάδα με στέβια και απλώστε την στο ψωμί χωρίς τύψεις.

 ΥΛΙΚΑ

  • 450 γραμμάρια βερίκοκα
  • 450 γραμμάρια ροδάκινα
  • 25 γραμμάρια ginger
  • 150 γραμμάρια κρυσταλλική στέβια

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1.Πλένετε τα φρούτα καλά, τα στεγνώνετε και βγάζετε το κουκούτσι. Τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Τρίβετε το ginger σε λεπτό τρίφτη.

2.Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα φρούτα, το ginger και την κρυσταλλική στέβια. Ανακατεύετε καλά, κλείνετε με το καπάκι και αφήνετε για 6-8 ώρες ώστε να βγάλουν τα φρούτα τους χυμούς τους.

3.Βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση το περιεχόμενο.

4.Χαμηλώνετε τελείως τη φωτιά και βράζετε την μαρμελάδα ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια κουτάλα, για περίπου 30 λεπτά. Μαζεύετε με μια τρυπητή κουτάλα, ότι αφρό μαζεύεται στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

5.Για να δείτε αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη/έχει δέσει σωστά, βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα πιάτο και αφήνετε να κρυώσει. Χαράζετε μια γραμμή με το δάχτυλό σας. Αν η γραμμή δεν κλείσει, η μαρμελάδα είναι έτοιμη.

6.Μεταφέρετε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνετε καλά και τα αναποδογυρίζετε (το καπάκι προς τα κάτω). Τα αφήνετε μέχρι να κρυώσει τελείως η μαρμελάδα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!