από την Λίλιαν Σίμου.

Δύο σημαντικοί πλανήτες, ο Κρόνος και ο Ουρανός, το πέρασμα από την ουράνια διάσταση (Ουρανός) στη γήινη (Κρόνος), συνδέονται το 2021 έντονα μεταξύ με μία δυναμική όψη.

Μία σύνδεση που συμβαίνει ανά  22 χρόνια.

Κυβερνήτες του Υδροχόου, προάγουν ως πλανήτες, την νέα εποχή, την τεχνολογική πρόοδο, την επανάσταση ενάντια στο κατεστημένο, την ελευθερία, την απελευθέρωση από το πεπαλαιωμένο, το φθαρμένο, το συντηρητικό.

Μυθολογικά, ο Κρόνος ήταν γιος του Ουρανού. Σε μία σύγκρουση εξουσιών, η πνευματική εξουσία αντιπαρατάθηκε με την υλική εξουσία. Τιτάνια η μάχη, καθώς ανήκουν και οι δύο στο Γένος των Τιτάνων.

Οι δύο πλανήτες προσδιορίζουν την ροή μεταρρυθμίσεων. Χρήσιμοι όταν συνεργάζονται εννοιολογικά, καθώς ο Κρόνος δίνει τη βάση και ο Ουρανός γεφυρώνει το χθες με το αύριο.

Συνδέονται με τον ιερό αριθμό 7, καθώς ο Ουρανός παραμένει σε κάθε ζώδιο για επτά χρόνια και ο Κρόνος κάνει ανά επταετία μία δυναμική όψη προς κάθε θέση του.

Ο αριθμός Επτά, είναι ένας αριθμός με ιδιαίτερη συχνότητα στην θρησκεία, στην φιλοσοφία, στην ιστορία των ανθρώπων. Συνδέεται στην συλλογική μνήμη ως περισσότερο πνευματικός. Περιγράφει τον μυστικισμό, τη φιλοσοφία, την βαθιά γνώση, την πνευματική ανάταση.  

Το τετράγωνο είναι μία μεγάλη και μόνιμη πρόκληση. Ο μεγάλος δάσκαλος Dane Rudhyar δίνει μία πανέμορφη εικόνα: μία δίκοπη λάμα.

Πράγματι, το τετράγωνο δεν μπορεί παρά να φανεί με τον τρόπο αυτό στη ζωή μας. Η δυναμική που σπερματικά ξεκίνησε με την σύνοδο των δύο πλανητών στο παρελθόν, μας πληγώνει, μας ματώνει, μας πονά. Ο πόνος όμως μας δημιουργεί μία ένταση, διατηρούμε τις δυνάμεις μας σε εγρήγορση και μετά αντιδράμε επιθετικά. Δεν γίνεται να παραβλέψουμε την εμπειρία ενός τετραγώνου. Μοιάζει με μία πληγή που αιμορραγεί και θέλει διαρκή περίθαλψη. Είναι ένα αγκάθι που μας κεντά, μας ωθεί σε αντίδραση.

Η ανάγκη να δραστηριοποιηθούμε με τους δύο πλανήτες σε όψη τετραγώνου είναι διαρκής και έντονη. Δεν οπισθοχωρούμε, δεν παραβλέπουμε. Ξέρουμε πως υπάρχει μία κρίση ή μία ρήξη και μέσα από το βάρος της πρέπει να γίνει κάτι. Οφείλουμε μία απάντηση στην πρόκληση, οφείλουμε να μην παραμείνουμε παθητικοί θεατές. Μπαίνουμε στο παιχνίδι και αυτό δημιουργεί μία επιθετικότητα. Η θέση των δύο πλανητών είναι καθαρά μάχιμη.

Η κρίση θα φέρει στο φως τα «φαντάσματα» του χθες, τις αδυναμίες που σκεπάζουμε επιμελώς, τις παραλείψεις, τα λάθη. Στο σημείο αυτό έχουμε παρεμπόδιση της δράσης και ενόχληση. Υπάρχει ένα εμπόδιο για την πληρότητα, που συνδέεται με το παρελθόν. Είμαστε υποχρεωμένοι να επαναπροσδιορίσουμε την θέση μας στα θέματα που περιγράφουν οι πλανήτες και οι οίκοι της όψης.

Όσο κι αν δεν φαίνεται εξ αρχής, το τετράγωνο αποτελεί την ευκαιρία μας. Μία ευκαιρία να αναλάβουμε δράση και να πάρουμε θέση σε καίρια ζητήματα της ζωής μας. Είναι μία όψη εξατομίκευσης. Νοιώθουμε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε κάτι, αυτό που ζητούν οι πλανήτες και οι οίκοι. Έχουμε την επιλογή της επίθεσης και φυσικά την αφορμή της πρόκλησης. Δεν μένουμε θεατές, αλλά συμμετέχουμε!

Μέσα από τα τετράγωνα ωριμάζουμε, παθαίνουμε και μαθαίνουμε. Γινόμαστε ανταγωνιστικοί, γι’ αυτό είναι απαραίτητα στον κοινωνικό πλάνο, δηλαδή στην καριέρα, στον κοινωνικό μας περίγυρο. Μπορούμε να επιβληθούμε με μία διαρκή επαγρύπνηση. Είναι μία κατασκευαστική δύναμη που δομεί το θεμέλιο του μελλοντικού μας δρόμου. Καθορίζει, οριοθετεί, προσδιορίζει.

(ευρύτερη ανάλυση για τις Όψεις το βιβλίο μου «Η κατανόηση των όψεων και ο πλανήτης δίχως όψη»)

Η σύγκρουση των δύο πλανητών, φέρνει την πρόκληση της μετάβασης από την παλιά μορφή, στη νέα μορφή. Αλλά όλα κινούνται σ ένα δίκοπο μαχαίρι…

Φέτος, το 2021, οι πλανήτες αυτοί συγκρούονται σε όψη ακριβείας,  τρεις φορές. Η πρώτη ήταν τον Φεβρουάριο, η δεύτερη αυτές τις μέρες τον Ιούνιο και η τρίτη φορά θα είναι τον Δεκέμβριο.

Η σύγκρουση αυτή φέρνει μία βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση. Στην συλλογική και κοινωνική συνείδηση, το «αύριο» στοχεύει να ανατρέψει το «κατεστημένο». Ο Κρόνος όμως είναι στο ζώδιο που περιγράφει το μέλλον και ο Ουρανός στο ζώδιο που αντιπροσωπεύει την σταθερότητα, την απόλαυση, τις αξίες.

Ο Ουρανός στον Ταύρο ανακινεί τις  σταθερές πεποιθήσεις μας, εδώ και 3 χρόνια. Ο αληθινός πλούτος βρίσκεται στην ευημερία της συναισθηματικής, ψυχικής και σωματικής κατάστασης και του πλανήτη μας. Η ασφάλεια είναι κάτι που πρέπει να βρούμε μέσα μας, να τις επαναπροσδιορίσουμε και να ξεπεράσουμε τα στενά υλικά πλαίσια. Μπορούμε να διοχετεύσουμε αυτές τις ισχυρές ενέργειες για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πλούτο στην υγεία, το περιβάλλον και τα οικονομικά μας, ενώ παράλληλα τιμούμε τη δύναμη της φύσης και της Μητέρας Γης.

Ο Κρόνος στον Υδροχόο, αφορά την καθιέρωση σε ιδέες του Υδροχόου: ανακαλύψεις, επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, επαναστάσεις, επαναστατικές ιδέες, μεταρρυθμίσεις, συλλογική δράση και ανθρωπιστικά ιδεώδη.

Στην σύγκρουση, η πολιτική και κοινωνική σκηνή αλλάζουν. Υπάρχουν εκείνοι που θα προετοιμάσουν μία ευρεία κυριαρχία και θα προσδώσουν χαρακτήρα ανθρωπιστικό. Καθώς όμως αφορά την εξουσία, ενδεχομένως να είναι αρκετά ψυχρή και σκληρή,  η αντιμετώπιση προς τους πολίτες. Θα προκληθούν αντιδράσεις, αναταραχές και θα προκύψουν επαναστατικές ή ανατρεπτικές ιδέες. Νέα ιδεολογία θα επικρατήσει, με νέες αξίες, ανατροπή αξιών, απώλειες αγαθών, περιορισμός της ασφάλειας, με πρόφαση τις νέες προοπτικές της ανθρωπότητας.

Νέες δομές ετοιμάζονται για το κοινωνικό σύστημα.

Δύσκαμπτη αντιπαράθεση, καρμική εμπειρία και συνειδητοποίηση. Με στόχο την ριζική αναδιάρθρωση σε αξίες, σε δικαιοσύνη, σε τεχνολογική επικράτηση, σε υλιστικές και άπληστες επιλογές.

Φέρνει περιοριστικές αλλαγές και απρόβλεπτους περιορισμούς. Εκπλήσσει, αποδιοργανώνει τη ζωή μας, απογοητεύει, σοκάρει.  Η αυξανόμενης ένταση διαλύει τον κοινωνικό ιστό, προβάλλοντας την ανασφάλεια σαν πρώτο βήμα.

Συμβουλές επιβίωσης:

-Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σταθεροί στις ηθικές μας αξίες.

-Να διατηρήσουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη σοφία μας, τα μαθήματα ζωής, ως οδηγούς μας.

-Η διορατική μας αντίληψη, θα βοηθήσει.

-Η ένταση, το άγχος, οδηγούν σε εγκλωβισμό, παγιδεύοντας πρόοδο και ιδεώδη.

-Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε την όποια απειλή με ασύμμετρες δυνάμεις.

-Ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, προκειμένου να διακρίνουμε το «επόμενο βήμα».

-Η αντίσταση πρέπει να είναι μελετημένη, μεθοδική, με σύνεση και υπομονή.

-Η τεχνολογία, ας γίνει το όπλο μας και όχι ο δυνάστης μας.

-Η γνώση πρέπει να μην είναι κατευθυνόμενη, η πληροφόρηση το ίδιο…

-Ας αποφύγουμε τις παγίδες κάθε εξουσίας και ας μάθουμε να «βλέπουμε» πιο μακριά και πέραν της συγκινησιακής φόρτισης.

-Δεν χρειάζονται βεβιασμένες κινήσεις, καθώς η προσωπική μας ελευθερία διακυβεύεται με πρόσχημα την πρόοδο ή την υλική ευημερία (που δεν είναι τελικά διασφαλισμένη επ’ ουδενί).

-Να μην αναλάβουμε καθήκοντα πέραν των σημαντικών και απαραίτητων.

-Να έχουμε διαρκή αναζήτηση του αίτιου, κάθε ανατροπής.

-Ο «χρόνος» και ο «χώρος» μας επαναπροσδιορίζονται.

-H αντίδραση πρέπει να έχει ιδεολογικό και ηθικό κίνητρο

-Έμπνευση θα προκύψει από την προσωπική μας εγρήγορση.  

-Η Ηθική και το Δίκαιο, θα φέρουν στο τέλος δικαίωση…

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως:

-Η έλλειψη Ηθικής, θα κατακρημνίσει κάθε νέο οικοδόμημα και τους δημιουργούς του.

-Η άναρχη αντίδραση, φέρνει πρώτα την δική μας διάλυση…

-Οι προσκολλημένοι στο υλικό όφελος, θα επιδιώξουν να κυριαρχήσουν, μέσω της επιβολής εξουσίας, του απολυταρχισμού, του φόβου και τεχνολογικών επιτευγμάτων. Δίχως Ηθικό έρεισμα όμως, το έργο τους δεν θα αντέξει στον χρόνο – Κρόνο.

-Η καρμική ευθύνη θα αποδοθεί στον καθένα μας.

-Όλοι θα κριθούν από τον Ανώτερο Δικαστή.

Για τον λόγο αυτό:

Με αφυπνισμένη συνείδηση ​​για τις ανάγκες της ανθρωπότητας στο σύνολό της, ας  επικεντρωθούμε στην ισότητα και στη δικαιοσύνη, αποδομώντας ό,τι είναι σαθρό και ιδιοτελές. Οι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, θα προάγουν την ανθρωπότητα και θα γίνουν παράδειγμα. Η γνώση, η αντικειμενική κρίση και η ιστορική μνήμη, θα στηρίξουν τα μελλοντικά μας βήματα.

Επαναξιολογούμε την ίδια μας την υπόσταση, τις χαρές που απολαμβάνουμε, τους αγαπημένους μας, τους ουσιαστικούς στόχους, την κοινωνική και πολιτική δομή. Δεν επιτρέπουμε να μας «εγκλωβίσουν» σε έξυπνες παγίδες.

Καλή μας δύναμη!

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q