από την Λίλιαν Σίμου.

Δευτέρα 21 Ιουνίου και το Θερινό Ηλιοστάσιο του 2021, συμπίπτει με την Ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Όπως αναφέρω και στο βίντεο με το θέμα της ημέρας, μία εξαιρετική συγκυρία οδηγεί στη ανάγκη για περισσότερο φως, στη μεγαλύτερη ημέρα του έτους.

Σε ώρα Σελήνης και ημέρα Σελήνης, προέχει η ψυχή που αναζητά να ενωθεί με το Φως.

Η ημέρα έχει μία θρησκευτική πτυχή και μία που σχετίζεται με την Λαϊκή Παράδοση.

Ως προς την θρησκευτική πτυχή, την επομένη της Πεντηκοστής, ημέρα Δευτέρα, η Εκκλησία τιμά το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας και την Αγία Τριάδα εν γένει. Το Άγιο Πνεύμα αποτελεί με τον Πατέρα και τον Υιό τον Τριαδικό Θεό του Χριστιανισμού. Είναι ομοούσιο και ομότιμο προς τα δύο άλλα πρόσωπα και διακρίνεται από αυτά κατά την υπόσταση

Θερινό Ηλιοστάσιο, παράδοση και αστρολογικές προεκτάσεις

Η αλλαγή των εποχών συμβαίνει πάντα όταν ο Ήλιος εισέρχεται στην 0η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων. Με την Εαρινή Ισημερία, έχουμε την είσοδο του Ήλιου στον Κριό. Αυτό θεωρείται και το σημείο-σταθμός για ένα νέο έτος στην αστρολογία.

Στην συνέχεια, έχουμε το Θερινό Ηλιοστάσιο, περίπου την 21η Ιουνίου. Συμβαίνει την ώρα που  ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Καρκίνου.

Μία σημαντική ημερομηνία του έτους, καθώς ξεκινά η εποχή της καρποφορίας, μετά την ανθοφορία της Άνοιξης. Επειδή υψηλότερη συγκέντρωση του ήλιου της ηλιακής ενέργειας για την επιφάνεια της γης θα συμβεί κατά τη θερινή περίοδο, η υπόσχεση της εποχής, της αφθονίας της ανάπτυξης και της διατροφής, το φως και τη θερμότητα σημειώνεται και γιορτάζεται.

Σπάνια συμπόρευση των δύο εορτών που έχουν κοινή βάση, καθώς στοχεύουν στο Θείο Φως.

Στην αστρολογική ερμηνεία, η στιγμή του Θερινού Ηλιοστασίου, ο Ήλιος όταν εισέρχεται στην 0η μοίρα του Καρκίνου, συνοδεύει τον ωροσκόπο του χάρτη.

Με την Αφροδίτη επίσης στο ζώδιο του Καρκίνου, σε συνδυασμούς με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, υπάρχει όραμα, όνειρο, πνευματική ανάταση και πάθος για μεταμόρφωση, μετουσίωση.

Το συναίσθημα αναδεικνύει την τρυφερή και ιδιαίτερα ποιοτική του πλευρά, τιθασεύοντας πάθη, εμμονές, αγωνία, πόθους και σκοτεινές ροπές.

Με τον Ερμή ανάδρομο ακόμη, προς το τέλος της διαδρομής της πορείας αυτής, υπάρχουν σκέψεις, ανασκόπηση γεγονότων και ενδοσκόπηση. Σε σύνοδο με την Μαύρη Σελήνη και τον Βόρειο Δεσμό, η διαδρομή μας είναι κάποιες φορές δυσνόητες, δυσανάγνωστες, ασαφείς. Υποσυνείδητοι φόβοι, βιωματικές εμπειρίες που μας πόνεσαν, πλάνες, είναι σε επανεξέταση.

Δύο μεγάλοι συνδυασμοί προέχουν σ’ αυτή την ιδιαίτερη ημέρα:

Το μεγάλο τρίγωνο στο νερό (συναίσθημα, έμπνευση και γονιμότητα), με τον Καρκίνο να φιλοξενεί τον ωροσκόπο, τον Ήλιο του Ηλιοστασίου και την Αφροδίτη, τους Ιχθείς να έχουν τον Δία και τον Ποσειδώνα και τον Σκορπιό να έχει την Σελήνη – κυβερνήτη του Ηλιοστασίου.

Η Σελήνη σε πτώση, περιγράφει τις φοβίες, στις σκοτεινές επιρροές και τις προσκολλήσεις, που όμως μπορούν να μετασχηματιστούν –αν το αποφασίσουμε – σε κάτι περισσότερο άμεσο και τρυφερό (Καρκίνος) ή πνευματικό (Ιχθείς).

Με δυσκολία προφανώς, αλλά και πολλές προκλήσεις!

Ο δεύτερος μεγάλος συνδυασμός μας το επιβεβαιώνει. Είναι ο σταυρός στα σταθερά, με την Σελήνη του Ηλιοστασίου στον Σκορπιό, σε τετράγωνο προς τον Άρη στον Λέοντα και τον Κρόνο στον Υδροχόο και απέναντι από τον Ουρανό στον Ταύρο.

Ένας σταυρός καρμικός, μία «σταύρωση» ψυχής και πνεύματος… Δύσκολες μέρες, δύσκολες εμπειρίες, ταλαιπωρούν τον ψυχισμό και νιώθουμε βαρύ το μονοπάτι μας. Ο Άρης και ο Κρόνος σε ευνοϊκά ζώδια, μπορούν να μας δώσουν την λύση. Η δημιουργική σπίθα, με πείσμα, γνώση, επιμονή, σοφία και σύνεση, θα δώσουν την μαχητική και αποφασιστική δύναμη. Θα φέρουν τομές και ταυτόχρονα η επανάσταση οδηγεί εκ των έσω (Σελήνη) προς την απτή πραγματικότητα (Ταύρος) μία δραστική αλλαγή (Ουρανός).

Το μεγάλο τρίγωνο είναι η ευκολία του ψυχισμού να παλέψει για το συναίσθημα, την ποιότητα και την πνευματική ανάταση. Μέσα από την σταύρωση του καθενός, αλλά και την πνευματική πρόκληση (σχηματισμός σταυρού), κάνουμε τομές και απαιτείται να σταθούμε δυνατοί. Η κάθοδος της ψυχής, τέμνει την ύπαρξή μας στον φυσικό κόσμο.

 Το τι θα αποφασίσουμε, είναι πλέον στη δική μας επιλογή!

Ως προς τον χάρτη της Ελλάδας – το Θερινό Ηλιοστάσιο 2021

Το δεύτερο βήμα μετά την Εαρινή Ισημερία, οδηγεί στην ανάγκη να αναγεννηθεί η παραγωγική μας ικανότητα. Πρέπει όμως να βρεθεί ένα όραμα, το οποίο θα εμπνεύσει και θα οδηγήσει σε εξυγίανση της σκέψης, του λόγου και των μέσων αναμετάδοσης λόγου γραπτού και προφορικού.

Στα αποθεματικά του κράτους – συρρικνωμένα, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον.

Μεγάλη σημασία θα δοθεί στα αποθεματικά (δάνεια, χρέη, δεσμεύσεις…Ταμεία, Ασφαλιστικό) και στην ρευστότητα που πρέπει να ενδυναμωθεί, με νέες προοπτικές, νέες προσπάθειες, νέες ιδέες ή νέα επιχειρηματικά σχέδια. Αφήνοντας πίσω τις παλιές αρνητικές συνήθειες και την παλιά τακτική που οδήγησε σε στειρότητα εσόδων και προόδου, έχουμε ελπίδα να γίνουν συμφωνίες εποικοδομητικές. Ωστόσο, πρέπει να καταστρώσουν οι αρμόδιοι συγκεκριμένα σχέδια που θα αποδώσουν αργότερα. Πιθανόν με μακροπρόθεσμη προοπτική κι όχι όπως συνηθίζεται… κοντόφθαλμα οφέλη δίχως μέλλον….

Κάποιες συζητήσεις ή οικονομικές συμφωνίες, ίσως χρειάζεται να εξεταστούν ξανά ή να έχουν «δεύτερα μηνύματα» πιθανόν και απατηλά (να χρειάζονται «δεύτερη ανάγνωση»)

Πρέπει να αναδομηθεί το ιδεολογικό προφίλ του πολίτη. Να είμαστε επιφυλακτικοί σε πλάνες ιδέες και ασαφή ατμόσφαιρα, κυρίως στα πλαίσια του Κοινοβουλίου. Η επανάληψη λανθασμένων ενεργειών, που στο παρελθόν προκάλεσαν σύγχυση, είναι επίσης πολύ πιθανή.

Ο πολίτης πρέπει να κοιτάζει μακριά και να πιστέψει ξανά στο «αύριο». Να είναι ενεργός εκ νέου, έχοντας επαναθεωρήσει την τακτική του με βάση τις εμπειρίες του παρελθόντος. Να γίνει ευέλικτος, εύστροφος, ευπροσάρμοστος και με ελεύθερο πνεύμα.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενες τάξεις, νιώθουν βαλτωμένες σε μεγάλο βαθμό, καθώς έχουν δεχτεί ένα βαρύ χτύπημα και πολλά εμπόδια. Μπορούν όμως οι εργαζόμενοι, να αναδομήσουν την βάση της εργασίας τους. Σε μία άλλη εκδοχή, θα μπορούσε να αναγεννηθεί η παραγωγικότητα, με ιδέες, ψυχή, πνεύμα και σοφία. Η επιδεξιότητα, το ταλέντο, το πείσμα και αντίδραση, είναι εργαλεία απέναντι σε ό,τι μας έχει εγκλωβίσει.

Η βοήθεια δεν έρχεται από τους «συμμάχους» που ήδη απέδειξαν στο πρόσφατο παρελθόν, πως δεν ήταν πραγματικά κοντά μας.

Επίσης, μία σημαντική στιγμή είναι η απαίτηση αλλαγής που ξεκινά από σοφές κινήσεις εκείνων που κινούν είτε τα νήματα εξουσίας, είτε από παράγοντες ικανούς να σταθούν σε θέσεις εξουσίας.

Στο θέμα «εξουσία», είτε από πλευράς κυβέρνησης, είτε από πλευράς αντιπολίτευσης, τίθεται ένα σοβαρό θέμα: η πόλωση ή η συστράτευση, με ρόλους συγκεχυμένους. Πολύ πιθανόν, ανατρέπονται κάποιες βασικές δομές εξουσίας, από μία άλλη δύναμη – άλλοτε φανερή και άλλοτε παρασκηνιακή.  Η πίεση αυτή μπορεί να επιφέρει τα μέγιστα ή το αντίθετο για τη χώρα. Ωστόσο, υπάρχει αναλγησία και προφανώς προκαλείται να σταματήσει. Είναι μία μεγάλη πρόκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις… ας ευχηθούμε να επικρατήσει το καλύτερο.

Δυσκολίες σε κλιματολογικά θέματα, και θέματα γης (ξηρασία, πυρκαγιές), όπως και ακινήτων. Τα προβλήματα καλλιέργειας της γης ή των ακινήτων, μπορεί να υποκινούνται παρασκηνιακά.

Το βασικό μήνυμα του Θερινού Ηλιοστασίου και της Ημέρας του Αγίου Πνεύματος:

Πιστεύω πως πρέπει να στραφούμε σε πιο πνευματικές διεξόδους, να ανακαλύψουμε το εσωτερικό μας Φως και να απομακρύνουμε το σκοτάδι σε προσωπικό και σε ευρύτερο πεδίο.

Το παρασκήνιο κρύβει σκοτεινές επιρροές και κλονίζει τις αντοχές, τις αξίες, την αυτοπεποίθηση και την εκτίμηση προς κάθε σημαντική Αρχή.

Μήπως αυτό όμως είναι η πραγματική πρόκληση; Η ισοπέδωση των πάντων, και η απομάκρυνση από την ποιότητα, την γονιμότητα, την ανάπτυξη και την καρποφορία;

Ας μην επιτρέψουμε να μας σκιάζουν το Φως, την Πίστη, την Δύναμη ψυχής και την καθαρή μας Συνείδηση. Ίσως περισσότερο από άλλοτε, καλούμαστε να κρατήσουμε ψηλά την Ηθική, το Δίκαιο, την ευθυκρισία, την ευαισθησία και το πραγματικό νόημα της Αγάπης.

Σημείωση: Μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο μας για το Θερινό Ηλιοστάσιο ως λαογραφική παράδοση, αστρονομικό φαινόμενο στο λινκ

Το βίντεο με το μήνυμα της ημέραςhttps://www.youtube.com/embed/or-KbmGWJxk?feature=oembed

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q