από την Λίλιαν Σίμου.

Καλοκαίρι 2021 και φθάνοντας στα μέσα του μηνός, και της καλοκαιρινής περιόδου, μία ακόμη αντίθεση κορυφώνεται. Πρόκειται για την αντίθεση Ηλίου στον Καρκίνο προς τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

Η μάχη μεταξύ φωτός και σκότους, ακόμη μια φορά στο προσκήνιο.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Το Φως νικά το σκοτάδι;

Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την ζωτική δύναμη, την θέληση, την προσδοκία, την ολοκλήρωση και εκφράζονται όλες αυτές οι ιδιότητες, με την τρυφερότητα, την γόνιμη πλευρά και την παραγωγικότητα του Καρκίνου. Στο ζώδιο του Αιγόκερου  ο Πλούτωνας, αντιτάσσει τις δυνάμεις του, καθώς αυτό που ενδιαφέρει είναι ο δρόμος μας προς την κορυφή.

Ο Πλούτωνας, ένας πλανήτης που σηματοδοτεί την αρχή και το τέλος, για μία νέα αρχή. Είναι  ο Φοίνικας που αναγεννιέται μέσα από την καύση και τις στάχτες του.  Αν και δημιουργεί δέος, ο σκοπός του δεν είναι να τιμωρήσει, αλλά να μας απαλλάξει από κάθε τι σαθρό, σάπιο, ρυπαρό, πεθαμένο, άχρηστο στη ζωή μας και να μας οδηγήσει μέσα από την εμπειρία σε κάτι καινούργιο και πιο παραγωγικό. Να δημιουργεί χώρο για νέα αρχή. Με την παρουσία του, θα βρούμε τη δύναμη που  μεταλλάσσει,  μετουσιώνει, ενδυναμώνει με μια νέα αρχή της ύπαρξης.

Στο ζώδιο του Αιγόκερου ανατρέπει ό,τι είναι σαθρό σε θέσεις εξουσίας (Ήλιος, ο ανώτερος άρχοντας ) ή παγιωμένες καταστάσεις.

Στόχος: η αλλαγή στο Σύστημα εξουσίας και η αναδιάρθρωση της κοινωνίας.

Επιθυμίες, προσδοκίες, φιλοδοξίες, στόχοι, επικράτηση της φήμης μας, προκαλούν συγκρούσεις, για να ξεπεράσουμε αδυναμίες και λάθη του παρελθόντος και να σταθούμε «στο ύψος των περιστάσεων».

Μας προκαλεί ο ανταγωνισμός, η ζήλεια, η ύπουλη κίνηση και η ραδιουργία. Η απογοήτευση έρχεται όταν κάποιοι επιδιώκουν να σκοτεινιάσουν το φως της ψυχής. Ωστόσο, ο συνδυασμός μας πληροφορεί πως η αλλαγή δεν σταματά και πρέπει να αντισταθούμε στις προκλήσεις. Η χειριστική συμπεριφορά, η υπόγεια δράση, το παρασκήνιο, δεν θα μπορέσουν να επικρατήσουν, αν διατηρήσουμε το εσωτερικό φως και το σθένος για να προασπίσουμε το έργο μας.

Μπορούμε να διατηρήσουμε την φήμη μας, το έργο μας. Να προγραμματίσουμε σωστά τις επόμενες κινήσεις, να κερδίσουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό, να διορθώσουμε αδυναμίες, να αξιοποιήσουμε γνώσεις και κύρος.

Να εξομαλύνουμε δυσκολίες, να κορυφώσουμε την προσπάθεια, κατακτώντας τελικά την κορυφή και αντλώντας από τα αποθεματικά μας, το μέγιστο δυνατόν.

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, πρόκειται συχνά για την μάχη μεταξύ του σκιερού και του φωτεινού μας εαυτού… Ας αναλογιστούμε αυτή την εκδοχή, προσδίδοντας την βαρύτητα που χρειάζεται στην ενδοσκόπηση.

Σ’ αυτή την δυναμική αντίθεση του Ήλιου με τον Πλούτωνα, υπάρχει μάχη μέχρις εσχάτων!

Οι σκιές θα απομακρυνθούν. Αρκεί να πιστέψουμε στην μεταμορφωτική δύναμη της αλλαγής, όταν το Φως νικά το σκοτάδι…

Οδηγίες για κάθε ζώδιο (Ήλιου ή ωροσκόπου)

Κριός

Η δύσκολη μάχη αφορά τη βάση της ζωής σας. Αναζητήστε τους θησαυρούς που κρύβει η βάση αυτή, οι ρίζες του παρελθόντος, στην παράδοση, στις μνήμες και στην οικογένεια ή στον προσωπικό σας χώρο.

Η αντίθεση με κάθε είδους εξουσία, είναι μία μεγάλη πρόκληση.  Κάποιοι άνθρωποι, στον κοινωνικό μας περίγυρο, διαθέτουν γοητεία πολύ έντονη! Η αυτοπροβολή είναι ο στόχος του και προσπαθούν να επιβάλουν την προσωπική τους άποψη.

Όμως αν έχετε μεγαλύτερη εμμονή ως προς την αναγνωρισιμότητα του έργου σας, ίσως φανείτε αρκετά σκληροί, ή απόμακροι. Προσέχετε όμως αυτό που θυσιάζετε για την καταξίωσή σας.

Ένα θετικό είναι πως  μπορεί να υπάρξει πλήρης αναγέννηση μέσα από μία διαδικασία δραστικών αλλαγών σε ένα βαθύ επίπεδο, ή απώλεια εξουσίας και κύρους.

Ταύρος

Η μάχη για το σκοτάδι και το φως, σας βοηθά αυτή την εποχή. Είναι σημαντικό να αδράξετε την ευκαιρία να κατανοήσετε ιδέες και να έρθετε σε σύγκρουση προφανώς με δογματισμό, προσωπικό ή κάποιων «ειδημόνων».

Μην επιδιώκετε την τελειότητα στη γνώση. Υπάρχει σημαντική αντίληψη των βασικών αιτίων γέννησης των προβλημάτων που συνδέονται με την εξουσία. Η διαίσθηση σχετικά με τα θέματα αυτά είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, δίνοντας βαθιά γνώση και κατανόηση.

Ίσως σας ευαισθητοποιεί περισσότερο και άμεσα η κοινωνική αδικία και κάθε σκοτεινή ιδεοληψία.

Αποφύγετε, καθώς θα εντοπίζετε εύκολα, όσους έχουν τάσεις προσηλυτισμού  ενός δόγματος, μιας θρησκείας, ενός πολιτικού συστήματος.

Παραμείνετε με την πλευρά του φωτός, και των ανθρώπων που διατηρούν το συναίσθημα και την τρυφερότητα.

Δίδυμοι

Η μάχη αφορά την αίσθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και των αξιών, σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Ευαισθητοποιημένοι για ό,τι σας ενδιαφέρει να προστατεύσετε, ό,τι αγαπάτε και ό,τι σας κάνει γόνιμους και παραγωγικούς, δίνετε τη μάχη με τους φόβους και τις βαθύτερες αγωνίες σας.

Ενδεχομένως, σας επηρεάζουν οι φόβοι ή οι χειριστικοί μηχανισμοί που προέρχονται από «άλλους» ανθρώπους. Ας είμαστε επιφυλακτικοί με όσους επιδιώκουν να μας ελέγχουν. Οι δυσκολίες κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, δείχνουν μία ροπή προς διασφάλιση ή και επιμονή για αποκτήματα με κάθε μέσον ή τρόπο. Η χειραγώγηση του φόβου σας, είναι ένα σημαντικό έργο.

Μην οδηγηθείτε σε υπερβολές στα οικονομικά και μην ρισκάρετε την βάση που διαθέτετε.

Στην συναισθηματική διασφάλιση, αποφύγετε τις αυθόρμητες κινήσεις. Απολαύστε ό,τι διαθέτετε και ό,τι έχετε κατακτήσει. Είναι μία πολύ υγιής βάση, και σας κάνουν αποδοτικούς για το μέλλον.

Καρκίνος

Σε σας έγκειται μία μάχη μεταξύ του δικού σας φωτός και της χειριστικής συμπεριφοράς των σχέσεων. Επιδιώκουν να σας επηρεάσουν και θα πρότεινα να παραμείνετε εστιασμένοι σε σας, στην αυτοεκτίμησή σας και στις ηθικές ή ποιοτικές σας αξίες.

Οι σχέσεις διακατέχονται από αντιζηλίες, ζήλιες, και ο ένας προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλο. Ωστόσο, απαιτείται να διακρίνετε καλύτερα την συμπεριφορά των άλλων προς εσάς. Καθώς επιβάλλονται ή προσπαθούν να σας επιβληθούν, τίποτε δεν είναι εύκολο. Πολλές φορές οι επιλογές γίνονται με στόχο το προσωπικό όφελος. Ο ανταγωνισμός δεν αφήνει χώρο για σωστή και υγιή ανάπτυξη μιας σχέσης. Προσοχή στην συναισθηματική ή υλική εξάρτηση.

Το θετικό θα είναι, να φωτίσετε σημεία των σχέσεων, που ίσως μέσω της γοητείας, παρέμεναν δυσανάγνωστα.

Προσπαθήστε για το δίκαιο και την ισορροπία.

Λέων

Η ανάγκη να στραφείτε προς τα βαθύτερα βιώματα και τις προσωπικές σας ανάγκες, οδηγεί σε έναν αγώνα, μεταξύ του εσωτερικού σας φωτός και των δύσκολων συναναστροφών.

Μπορεί να νιώθετε την ανάγκη της αυτοαπομόνωσης και αν είναι για μικρό χρονικό διάστημα, ας το αποφασίσετε.

Ανταγωνιστικά άτομα, δογματικά και με υπόγεια χειριστική συμπεριφορά, στον καθημερινό σας χώρο, προκαλούν τις αντοχές σας. Υπερβάλλουν ως προς τη λειτουργικότητα, την τελειότητα και την ικανότητα τους. Η δυναμική τους για εργασία, που είναι τόσο μεγάλη, είναι ικανή να ωθήσει σε αλλαγές στο πρόγραμμά σας.

Παραμείνετε στο «κέντρο σας»  Έχετε δυνατότητες για πλήρη αναγέννηση και την αντοχή.

Παρθένος

Είστε εστιασμένοι σε όμορφους στόχους, αλλά αγαπημένα σας πρόσωπα, μπορεί να επηρεάζουν την αποφασιστικότητά σας.

Παρά ταύτα, ας μην προσκολλάστε με ανθρώπους που γοητεύουν αρχικά, αλλά κατευθύνουν την τύχη σας. Προσπαθούν να σας κατευθύνουν και να επιβάλλουν δικές τους αντιλήψεις και πεποιθήσεις.

Αν υπάρχει συναισθηματική εξάρτηση, ίσως αυτή την εποχή, δώσετε τη μάχη της απελευθέρωσης, καθώς θα φωτιστούν κάποια σκιερά σημεία.

Μπορείτε να είστε παρατηρητικοί, υπομονετικοί και ευέλικτοι, έως ότου διακρίνετε αν πρέπει να εμπιστεύεστε ουσιαστικά κάθε αγαπημένο σας.

Η μεταμόρφωση έρχεται μέσα από φωτεινές γνωριμίες και με διάκριση σε σχέδια δημιουργικά.

Ζυγός

Είναι σημαντικό να αναδειχθεί η αυτοπεποίθησή σας στο κοινωνικό περιβάλλον. Το έργο σας θα λάμψει, αν επιμείνετε να είστε εξωστρεφείς και να το προωθείτε με προσοχή και φροντίδα.

Δυσκολίες ή αντιθέσεις έρχονται από μία διαφορετική σκοπιά, καθώς προσωπικές υποχρεώσεις, ενδέχεται να μην επιτρέπουν πάντα να έχετε αυτοδιάθεση ή αυτόνομη άποψη,

Ο συνδυασμός ενίοτε θυμίζει εμπειρίες από δύσκολη παιδική ηλικία, ένα τραύμα,μία φοβία ή απώλεια από την οικογένεια. Η οικογενειακή  ασφάλεια μοιάζει σημαντική και λιγότερο εφικτή.

Αν θέλετε να παραμείνετε μόνοι στον προσωπικό σας χώρο, ας το κάνετε. Ανησυχίες εσωτερικές, θα φέρουν τελικά αλλαγή, αν ο στόχος είναι να βρείτε το προσωπικό μας μονοπάτι ή να επαναπροσδιορίσετε τη βάση της ζωής σας.

Αποφύγετε συγκρούσεις με τους οικείους σας, ασχοληθείτε με τις δικές σας αγωνίες και μόνο.

Σκορπιός

Μία ενδιαφέρουσα αναζήτηση σε ένα βαθύ πεδίο αυτογνωσίας, αυτή την εποχή, για σας.  Δεν είναι δύσκολος ο σχηματισμός, καθώς πάντα μάχεστε το φως με το σκοτάδι.

Κατά συνέπεια, η διαδρομή σας έχει να κάνει με μία διαρκή ενδοσκόπηση και τώρα σας προσφέρετε ένα ορατό πεδίο δράσης.

Τα υλικά αγαθά, οι εξαρτήσεις και οι πνευματικές ιδεολογικές αντιλήψεις αλλάζουν. Μην εμμένετε μόνο στην προσωπική σας εκτίμηση και μην επιβάλλετε πάντα την δική σας πλευρά. Υπάρχουν θετικές προοπτικές μέσα από προσωπικές και όχι μόνο, εκτιμήσεις, απόψεων.

Ίσως πρέπει να γίνει πιο τρυφερή η φιλοσοφία ζωής, ή να βρείτε ένα φωτεινό δάσκαλο, τρόπο σκέψης και προσέγγισης, για να έρθει η πολυπόθητη εμβάθυνση και αλλαγή.

Τοξότης

Ίσως πρέπει για την εποχή αυτή να είστε περισσότερο εσωστρεφείς από το σύνηθες. Η δυστοκία σε πρακτικό επίπεδο, φέρνει ανασφάλεια. Κατά συνέπεια, είναι πιθανόν να μην σας απασχολεί πολύ η ψυχαγωγία και η διασκέδαση.

Μην αλλοιώνετε την πραγματική σας φύση! Είναι σημαντικό να παραμείνετε χαμογελαστοί και αισιόδοξοι! Ωστόσο, πρακτικές ανάγκες παίζουν ένα ρόλο και εκεί μπορεί να χάσετε το μέτρο ή τον έλεγχο.

Για τον λόγο αυτό, ας βρείτε τη δύναμη παραγωγικότητας, την πηγή έμπνευσης, με φωτεινές επιλογές.

Συνειδητά ή υποσυνείδητα, σας περνούν το μήνυμα πως η δύναμη είναι μόνο στο χρήμα. Σίγουρα είναι απαραίτητο, αλλά όχι με εμμονή. Ίσως η ανάγκη επιβεβαίωσης και καθορισμού της θέση σας, ως προσωπικότητα, πρέπει να αλλάξει.

Μία ενδοσκόπηση θα βοηθήσει να αναπτύξετε πολύ βαθύτερες αξίες και προτεραιότητες.

Αιγόκερως

Αν και έχετε γοητευτική προσωπικότητα, είστε δυσπρόσιτοι και δυσνόητοι κάποιες φορές. Η ανάγκη να εξουσιάζετε τη ζωή και τις συνθήκες γύρω σας, σας κάνει συγκεντρωτικούς.

Για τον λόγο αυτό, ενδεχομένως υπάρχει περισσότερη ανάγκη να χαλαρώσετε την πίεση προς τον ίδιο σας τον εαυτό και την τάση να εξουσιάζετε άλλους ή να τους επιβάλλετε την άποψή σας

Η μάχη αυτών των ημερών είναι σημαντική για να κατανοήσετε την «απέναντι πλευρά», να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στις ευαισθησίες των άλλων, στην προσωπική σας ζωή και στην επαγγελματική.

Ωστόσο, ένα δίλημμα θα είναι αν μπορείτε να σεβαστείτε τις ευαισθησίες τους επαρκώς.

Πιστεύω πως έχετε τη δύναμη να δείξετε ανωτερότητα και να στηρίξετε εκείνους που είναι ευάλωτοι αυτή την εποχή. Να αναπτύξετε ενσυναίσθηση και να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για όλους.

Υδροχόος

Είστε σε μία διαρκή επανάσταση και νιώθετε πως υπήρξατε αρκετά ελαστικοί ή απρόσεκτοι προς μικρές πτυχές της καθημερινότητας. Ίσως έγιναν λάθη και τώρα χρειάζεται να προσπαθήσετε εκ νέου.

Θα ήταν καλό να βάλετε ένα νέο στόχο στην εργασία σας ή να τεθεί ο σπόρος που θα κυοφορήσει ένα καλύτερο «αύριο».

Αυτός ο σπόρος όμως, απαιτεί υπομονή, που δεν διαθέτετε πάντα… Και ταυτόχρονα απαιτεί να έχετε το σθένος της εσωτερικής μεταμόρφωσης. Γι’ αυτό ασχοληθείτε με τα βιώματα που σας έχουν αφήσει βαθιές πληγές, σας φοβίζουν ή σας φέρνουν αντιμέτωπους με τη σκιερή σας πλευρά.

Η ανένταχτη φύση σας, θα βγάλει στο φως τελικά, αν επιμείνετε, ένα νέο δρόμο, που θα σας απαλλάξει από κάθε αγωνία, σκοτεινιά και αδυναμία του χθες.

Ιχθείς

Μία ενδιαφέρουσα περίοδος και πρόκληση για σας, καθώς πρέπει να γίνετε περισσότερο ρεαλιστές, δίχως να χαθεί η ευαισθησία σας.

Ίσως όμως χρειάζεται να αλλάξουν κάποια σχέδια για το μέλλον και να επιτρέψετε στις προσωπικές σχέσεις να σας βοηθήσουν στην υλοποίηση των ονείρων σας.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες; Εκεί πρέπει να εστιαστεί το ενδιαφέρον.

Αποφύγετε εκείνους που έχουν δογματικές και εμμονικές απόψεις. Σας γοητεύουν, αλλά δεν είναι έτοιμοι να μοιραστούν τη γνώση ή τη δύναμή τους με σας. Επιλέγετε καλύτερα, ευαίσθητους, δημιουργικούς και χαμηλών τόνων, ανθρώπους. Εκείνους που νοιάζονται για τον πλησίον, με απλά και απτά αποτελέσματα αγάπης.

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q