Αφροδίτη στην Παρθένο από 21 Ιουλίου – εγκρατής έκφραση

Και εβδομαδιαίες προβλέψεις

Το συναίσθημα υπερ-αναλύεται…

από την Λίλιαν Σίμου

Μετά από την ευχάριστη διαμονή της Αφροδίτης στο λαμπερό ζώδιο του Λέοντα, περνά στην Παρθένο. Θα παραμείνει ως την 16η Αυγούστου, όπου και θα περάσει σε ένα ζώδιο αρμονίας γι’ αυτήν.

Στο ζώδιο της Παρθένου είναι δύσκολη η έκφραση του συναισθήματος με αισιόδοξο τρόπο, με αυθόρμητη χαρά. Η συναισθηματική εκδήλωση είναι πλέον εγκρατής. Όλα  υπολογίζονται… ίσως με υπερβολή!

Με αστρολογικούς όρους, στην Παρθένο είναι σε πτώση, δηλαδή στην πιο δυσχερή της θέση. Κι αυτό αφορά τον τρόπο εκδήλωσης των συναισθημάτων.

Η Αφροδίτη είναι η ανάγκη μας για χαρά, για άνεση, για απόλαυση, για γεύσεις ζωής!

Η Παρθένος είναι ο χώρος όπου όλα αναλύονται, εκλογικεύονται, κινούνται μεθοδικά και προσεχτικά.

Ο συνδυασμός τους δεν ευνοεί ιδιαίτερα την εξωτερίκευση των εντυπώσεων.

Η ανέμελη πλευρά της Αφροδίτης, περιορίζεται. Αναγκαζόμαστε να προσμετράμε κάθε λεπτομέρεια στις προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις.

Το χάδι στις σχέσεις, δεν δίδεται με άνεση και αναπτύσσεται εσωστρέφεια.

Η έκφραση αναλύεται και μπορεί να φανούμε καχύποπτοι ή υπερβολικά επικριτικοί στους αγαπημένους μας.

Όταν μας κρίνουν, αισθανόμαστε ανασφάλεια και ίσως ευθιξία.

Υπάρχει ανεπάρκεια στις σχέσεις ή ένα διαρκές παράπονο, από τα κενά τους.

Τα κενά αυτά μπορεί να έχουν βάση σε ένα βαθμό, αλλά ενδέχεται να γίνουμε υπερβολικοί και υποχόνδριοι.

Η γενναιόδωρη και απλόχερη προσφορά, υπόκειται με έλεγχο και ίσως σ’ αυτό το σημείο, σε επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων.

Η οικονομική μας επιφάνεια φαίνεται ανεπαρκής και προκαλείται άγχος.

Μία Αφροδίτη λοιπόν που προϊδεάζει σε ένα βαθμό τον δύσκολο μήνα, εξάρει την δυσαρέσκεια και την κριτική σκέψη, δίχως την διάθεση να σταθούμε στα θετικά ή στα δώρα που έχουμε ως τώρα εισπράξει. Να έχουμε αγνότητα στις προθέσεις και να μας αρέσει το απλό και αληθινό.

Ακόμη κι αν τα δώρα είναι λιτά, η Αφροδίτη μας προσφέρει την ευκαιρία να αναλογιστούμε την ουσία της ζωής κι όχι την λάμψη (όπως φάνηκε στο ζώδιο του Λέοντα ως πρότινος).

Μας προτάσσει μία διαφορετική οπτική, να χαιρόμαστε την παραμικρή αχτίδα φωτός, τις καθημερινές απολαβές, να μην περιμένουμε μόνο το μεγάλο και θαυμαστό προκειμένου να απολαύσουμε την ζωή.

Παράλληλα όμως, επειδή βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο έξαρσής της, μπορεί να μας μεταφέρει κι ένα εσωτερικό μήνυμα: να αποφύγουμε την ουτοπία και την αφέλεια στην Αγάπη…

Κάτι που είναι εξ ίσου σημαντικό, ειδικά αυτή την εποχή!

Σημαντικοί συνδυασμοί είναι

η αντίθεση προς τον Ποσειδώνα, φέρνει περισσότερο άγχος, ονειροπόληση, αφηρημένη σκέψη, ουτοπικές αναζητήσεις. Αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει την έμπνευση και ένα ταλέντα

οι θετικές γωνίες προς τον Πλούτωνα, που στηρίζει την πρακτική ανάγκη του συναισθήματος, την αναζήτηση οικονομικών ευκαιριών, την προσγειωμένη διευθέτηση των σχέσεων. Μας ενθαρρύνουν και μας ισορροπούν…

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q