από την Λίλιαν Σίμου.

Δευτέρα 26 Ιουλίου με τον Άρη στον Λέοντα να συμπορεύεται με τον αστεροειδή Psyche 16.

Ο αστεροειδής Psyche 16  -Ψυχή ανακαλύφθηκε στις 17 Μαρτίου 1852 από τον Annibale de Gasparis, που παρατηρούσε από τη Νάπολη της Ιταλίας και πήρε το όνομα της νύμφησ Ψυχής από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Συνδέεται με την αλληγορία του μύθου του Έρωτα και της Ψυχής.  Αστρολογικά θεωρείται πως είναι ένα σημείο στο χάρτη πολύ ευάλωτο, όπου η ψυχή μας εκδηλώνεται απροστάτευτη, άγουρη και εύκολη να τραυματιστεί, με στόχο να εισπράξει την εμπειρία, να ωριμάσει και να επανέλθει στη Θεία Αρχή.

Η Ψυχή αντιπροσωπεύει την ανώτερη διάσταση της Αφροδίτης, εκφράζοντας την εξευγενισμένη, άπιαστη αγάπη και την ψυχική αρμονία ανάμεσα στους εραστές. Την ψυχική ευαισθησία που έχει σχέση με τις σκέψεις και τα συναισθήματα του άλλου. Την ψυχική ένωση που ξεπερνάει τα όρια της λογικής και αγγίζει τη μεταφυσική διάσταση της σχέσης. Την ανάγκη για βαθιά, σχεδόν διαισθητική επικοινωνία, που δεν προσαρμόζεται σε ρηχές και εφήμερες σχέσεις.

Ο Άρης στον Λέοντα, περιγράφει την δημιουργική φλόγα και την αναζήτηση της χαράς και της πληρότητας στην καρδιά.

Ω φωτεινός σηματοδότης της τόλμης, της δράσης και της Δημιουργίας, ενώνεται με την Ψυχή στην αρχέγονη μορφή της…

Μας υπενθυμίζει πως εμπεριέχει η ψυχή μας, τον σπόρο της Δημιουργίας. Απαίδευτη ακόμη,  ξεκινά το ταξίδι της ύπαρξης επιδιώκοντας να συναντήσει την φλόγα του Έρωτα, για να νιώσει την πληρότητα. Θα κάνει λάθη, θα πονέσει, αλλά δεν πρέπει να διστάσει, να δειλιάσει να μπει στην νέα περιπέτεια.

Αυτή την εποχή, ας κάνουμε ένα τολμηρό διάβημα, ας πιστέψουμε στην δύναμη της Ψυχής να μάχεται, να κατακτά τον στόχο, να διεκδικεί αυτό που της είναι απαραίτητο, προκειμένου να νιώσει ολοκληρωμένη.

Ακόμη κι αν ζούμε σε περιορισμό και ανελευθερία, η φωτιά που μας εμπνέει δεν μπορεί να τιθασευτεί. Θα οδηγήσει την ψυχή σε μάχες, σε στόχους που πρέπει να κερδίσουμε, σε επιτεύγματα προσδοκιών, με πίστη, παρόρμηση, σθένος και ενθουσιασμό…

Το βίντεο με την συμβουλή της ημέρας:https://www.youtube.com/embed/Kjqyl-Xq3WY?feature=oembed

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q