από την Λίλιαν Σίμου.

Όπως ήδη αναφέρθηκε στο άρθρο  «Ο αριθμός Δώδεκα και η αστρολογία» , υπάρχει μία αντιστοιχία μεταξύ των δώδεκα ζωδίων και του Δωδεκάθεου.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Ο αριθμός Δώδεκα έχει μία ιδιαίτερη συμβολική σημασία και φέρει την αίσθηση της πληρότητας μετά από προσπάθεια και διαρκή πρόοδο και εξέλιξη. Κατά συνέπεια, η επιλογή και στην δική μας παράδοση, των κυρίων θεών του Ολύμπου που ανάγονται αριθμητικά σε δώδεκα, δεν είναι τυχαία.

Ας ταξιδέψουμε λοιπόν, μέσω του ζωδιακού κύκλου, στην αντιστοιχία των θεών και των θεενών και του πλούτου των μυθολογικών παραδόσεων…

Λέων και ο θεός Απόλλων

Λίλιαν Σίμου astrolife

Μετά την Αρτέμιδα, έχει σειρά να έρθει στο φως ο αδελφός της Απόλλωνας. Ο θεός αυτός ταιριάζει με το ζώδιο του Λέοντα.

Είναι ο Ηλιακός Λόγος, ο Χριστικός θεός, το Θείο Φως στην εκδήλωσή του. Ο Απόλλωνας, είναι θεός της μουσικής, της ποίησης, της χαράς, της ζωής, της αρμονίας στη φύση.

Ο Λέων, σαν ζώδιο, συμβολίζει τον άρχοντα, τον βασιλιά. Ποιο άλλο θεϊκό αρχέτυπο θα ταίριαζε καλύτερα από  τον Απόλλωνα;

Το ζώδιο του Λέοντα, εκδηλώνει την σταθερή φωτιά, τη φωτιά της δημιουργίας. Ο Απόλλωνας, ο Μουσαγέτης, με τις εννέα Μούσες του, είναι ο θεός της δημιουργικότητας μέσω της τέχνης.

Όλες οι τέχνες τον είχαν ως αντιπροσωπευτικό θεό, καθώς οι Μούσες ήταν ακόλουθές του. Λέγεται πως ήταν οδηγός των Μοιρών που κατευθύνουν την τύχη των ανθρώπων. Το ζώδιο του Λέοντα, είναι το ζώδιο της τύχης και των τυχερών παιχνιδιών.

Ο θεός Απόλλων είναι γνωστός για την ευαισθησία του ως προς την αγάπη. Ερωτευόταν και συχνά ο έρωτας είχε ένα πικρό τέλος. Ωστόσο, παρέμενε ένας θεός που επιζητούσε την αισθηματική πληρότητα. Το ζώδιο του Λέοντα, είναι το ζώδιο της καρδιάς, της αγάπης. Είναι το ζώδιο όπου αναπτύσσεται το συναίσθημα, ερωτικό ή μη. 

Λίλιαν Σίμου astrolife

Η μαντική που συνδέεται με τον Απόλλωνα, είναι στοιχείο που ταιριάζει με την έννοια του ότι αντιπροσώπευε την θεϊκή αρχή στη γη. Σαν Χριστικός θεός, σαν Ηλιακός Λόγος, ήταν φυσικό να γνωρίζει τα παρελθόντα και τα μελλούμενα. Λέγεται πως την ικανότητα αυτή του την προσέφερε ο πατέρας του Δίας.

Το ζώδιο του Λέοντα κάνει τρίγωνο με τον Τοξότη, ζώδιο του Δία και με τον Κριό, ζώδιο της σοφής Αθηνάς.

Η γνώση στο στοιχείο της φωτιάς, η εκδηλωμένη γνώση, έχει τον σπινθήρα της στον Κριό/Αθηνά, τη σταθερότητα της δημιουργίας στον Λέοντα/Απόλλωνας και τον πνευματική υπόσταση στον Τοξότη/Δίας.

Οι γεννηθέντες στο ζώδιο του Λέοντα, έχουν λαμπερή προσωπικότητα, έλκουν τον θαυμασμό και ξεχωρίζουν. Λειτουργούν με φλόγα στην καρδιά, δημιουργικότητα, χαρίζουν χαμόγελο και θέλουν να προσφέρουν ένα έργο που θα φωτίζει το άμεσο περιβάλλον τους. Συχνά ασχολούνται με την καλλιτεχνία ή αγαπούν την Τέχνη. 

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

και  στο google+ https://plus.google.com/u/0/105197655252970962131/posts