από την Λίλιαν Σίμου.

Σε ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι, έχουμε μία ακόμη ιδιαίτερη συγκυρία: δύο Πανσελήνους στο ζώδιο του Υδροχόου. Η πρώτη ήταν μέσα στον μήνα Ιούλιο και η δεύτερη είναι τώρα, λίγο προτού ο Ήλιος εγκαταλείψει το ζώδιο του Λέοντα.

Μας μαγνητίζει και μας αναστατώνει η Πανσέληνος στον Υδροχόο, όπου ο Ήλιος υπέρλαμπρος στον Λέοντα, αντιτίθεται στην Σελήνη στο χειμωνιάτικο ζώδιο του Υδροχόου.

Καλοκαίρι και χειμώνας, φως και σκοτάδι, ζέστη και κρύο, είναι δύο αντιθετικές έννοιες που συνδέονται με το ολόγιομο φεγγάρι.

Μία ακόμη φορά, αυτό το καλοκαίρι, μας δίδεται η ευκαιρία να αποφασίσουμε να διατηρήσουμε τα όρια της ελευθερίας ή να αναζητήσουμε την απελευθέρωση από ό,τι μας περιορίζει, μας θλίβει, μας σκοτεινιάζει την ύπαρξη.

Η Σελήνη στον Υδροχόο, στηρίζει την αντικειμενική θεώρηση, δίχως να είμαστε ευεπηρέαστοι από το περιβάλλον. Αντίθετα, έχουμε ανάγκη να «ανασάνουμε», να σπάσουμε δεσμά, να σταματήσουμε ό,τι σκοτεινιάζει την ύπαρξή μας και μας παγιδεύει.

Αυτή η Πανσέληνος, σχηματίστηκε ημέρα Κυριακή, και σε ώρα Ήλιου. Ωστόσο εμπεριέχει μία επιπρόσθετη πινελιά, είναι σημαντική για την δεύτερη Πανσέληνο φέτος, στον Υδροχόο:

Ο Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Regulus.

Ο Regulus (ή Βασιλίσκος) είναι ένας σταθερός αστέρας, ένα τριπλό φωτεινό λευκό ως γαλαζωπό άστρο, στον αστερισμό του Λέοντα. Γνωστός από την αρχαία Περσική μοναρχία (3.000 π.Χ.) σαν ένα από τα τέσσερα άστρα, φαινόταν σαν παρατηρητής του βορρά και σημείωνε το θερινό ηλιοστάσιο. Θεωρήθηκε σαν ένας από τους τέσσερις φύλακες των ουρανών, αυτός που τακτοποιούσε όλα τα θέματα των ουρανών.

Regulus στα λατινικά σημαίνει ο «μικρός βασιλιάς» ενώ στα ελληνικά ονομάζεται «βασιλίσκος». Στα αραβικά ονομάζεται Qalb Al Asad, και σημαίνει «η καρδιά του Λέοντα». Στην κινέζικη αστρολογία, ο Κίτρινος Βασιλιάς τον είχε συμπεριλάβει, σαν το 14ο άστρο. Στην Ινδική αστρολογία ήταν σε αντιστοιχία με τον Nakshatra Magha.

Παρατηρούμε πως όλοι οι λαοί τον θεώρησαν σημαντικό στις μελέτες τους.

Η ιδιαίτερη αυτή Πανσέληνος λοιπόν, πιο ουσιαστική, στηρίζεται από τον υπέρλαμπρο αστέρα και προσδίδει στην Σελήνη διαύγεια και φως.

Η θέληση ενδυναμώνεται, με πίστη στις δυνάμεις μας, στις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες.

Σκοτεινές πτυχές κάθε είδους κυριαρχίας ή εξουσίας, αποκαλύπτονται.

Όποιος διατηρεί αξίες, όπως η ποιότητα, η εκτίμηση και το ήθος, θα λάμψει και θα επικρατήσει. Φίλοι επιδρούν και προσφέρουν τιμές και πλούτο σε κάθε πεδίο.

Η Πανσέληνος επίσης, αναδεικνύει ταλέντα μεταφυσικά, διορατική αντίληψη και την θηλυκή  ή τη γόνιμή μας πλευρά. Υπογραμμίζεται η δυνατότητα να αναγνωριστεί το έργο μας, να έχουμε δημοτικότητα ή και καταξίωση.

Ωστόσο, το πνεύμα πρέπει να μένει ασυμβίβαστο,  λαμπερό και προς την πλευρά των αξιών και της ελευθερίας.

Είναι σημαντικό, να αποφύγουμε τη διάσπαση του νου και την ασύνδετη σκέψη, να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας και να εστιάσουμε σε δρόμους προόδου, εξόδου από κάθε περιορισμό, ανάπτυξης, καινοτομίας, και ελευθερίας.

Προσοχή: η αλαζονεία και η υπερεκτίμηση δυνάμεων, μπορεί να δώσει κάνει εφήμερα τα δώρα της Πανσελήνου. Η Τύχη αποστρέφεται τους αγνώμονες.

Δύο ακόμη άστρα, συνοδεύουν τον ωροσκόπο και τον 7ο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου. Εκείνο που υπογραμμίζουν είναι πως πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος την  προσέγγιση που παραπλανά ή οδήγησε σε αφελείς επιλογές, λάθη, αμέλεια στο παρελθόν. Να συνειδητοποιήσουμε την προώθηση ιδεών που δεν ωφελούν και να δώσουμε χώρο ή ευκαιρία σε ανθρώπους που μιλούν λιτά, απλά, απτά και κατανοητά. Προσφέρουν στοιχεία και αποδείξεις, χωρίς να τις διανθίζουν αόριστα ή χωρίς να προσπαθούν να παραπλανήσουν όπως στο παρελθόν. Ίσως χρειάζεται, σε όποια ηλικία και αν είμαστε, να κάνουμε ένα ξεκίνημα, με τη δροσιά και την διάθεση του «παιδιού» που κρύβουμε μέσα μας.

Επιπρόσθετα στοιχεία είναι:

Διάχυτη θλίψη, αλλά και τάση να παραπλανηθούμε. Η λεπτομέρεια θα οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Η Αλήθεια λάμπει, αρκεί να δούμε τα στοιχεία, την ακρίβεια στον λόγο, την σαφήνεια στην λεπτομέρεια.

Πολύ σημαντικό:

Ένας αρμονικός και δυνατός συνδυασμός, στα ζώδια του αέρα (Κρόνος, κυβερνήτης της Σελήνης – Αφροδίτη, Κλήρος της Τύχης, Δήμητρα και Βόρειος Δεσμός), δείχνουν τον δρόμο του πνεύματος, απέναντι στην δογματική σκέψη και την υποδούλωση της αντίληψης και της αναγωγής σε απτά και σαφή συμπεράσματα. Επίσης, προσδίδει έμπνευση, ιδέες παραγωγικές, ένα νέο ξεκίνημα αρμονικό για να κατευθύνουμε σωστά το έργο μας και να βρούμε αρμονικές συνεργασίες ή συνοδοιπόρους προς αυτό.

Τέλος, στην κορύφωση του στόχου θα φθάσει όποιος από εμάς, παραμένει σχολαστικός, επιμελής, παρατηρητικός, και θα έχει τη δύναμη να πολεμήσει για τις Αξίες ή ό,τι θεωρεί πολύτιμο.

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q