από την Λίλιαν Σίμου.

Ο Άρης ξεκινά το ταξίδι του στο ζώδιο αδυναμίας του, τον Ζυγό, από την 15η Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ως την 30η Οκτωβρίου.

Η πορεία του Άρη στον Ζυγό πλέον, μας φέρνει σε μάχιμη θέση απέναντι στην ευθύνη των σχέσεων και οφείλουμε με τακτ και διπλωματία, να διατηρήσουμε ισορροπίες με τις σχέσεις που αξίζουν.

 Ο Άρης, σημαντικός για δράση και αντίδραση στη καθημερινότητά μας,  μπορεί να σημάνει συναισθηματικά θέματα σε συνδυασμό με την Αφροδίτη πάντα, ενώ θέματα σεξουαλικότητας και δυναμικότητας είναι πιθανόν θα εκφράσουν προβλήματα.

Το ενδιαφέρον είναι πως ο Άρης και η Αφροδίτη αυτή την εποχή, είναι σε ζώδια αδυναμίας, και ο ένας στο ζώδιο του άλλου, προκαλώντας αμφίρροπα και αμφίδρομα συναισθήματα…

Αν και βρίσκεται όμως στον Ζυγό σε ένα παρορμητικό ζώδιο, η δράση δεν εξατομικεύεται, αντίθετα οφείλει να συγκρουστεί με το Εγώ και να οδηγήσει τη σχέση στο Εμείς. Δύσκολο έργο για τον πλανήτη που είναι αμιγώς η προβολή της προσωπικής φιλοδοξίας για κατάκτηση.

Επομένως, η αδύναμη θέση ζωδιακά, μας πληροφορεί πως πρέπει στο εξής να έχουμε μία λεπτή και προσεκτική συμπεριφορά.

Η διπλωματία, η ευγένεια και η αρμονία, μπορεί να είναι ένας άθλος αυτή την εποχή, αλλά δοκιμάζεται η ποιότητα που διαθέτουμε.

Αυτό τον καθιστά ακόμη πιο ευαίσθητο, πιο δύσκολο στον χειρισμό του.

Οι προκλήσεις της περιόδου, θα μας δώσουν ερεθίσματα που θα δημιουργήσουν επιθυμίες. Επιθυμίες ερωτικές, επιθυμίες δράσης και αντίδρασης σε θέματα που ίσως ελέγχαμε ως τώρα.

Βασικό ερέθισμα παραμένει ο συναισθηματικός  παράγοντας των σχέσεων, μας κάνει να αντιδράμε παρορμητικά. Η ανάγκη να δράσουμε βάση ενστίκτων, να κάνουμε μία νέα αρχή, να τολμήσουμε για να φροντίσουμε είτε κάποιον που αγαπάμε, είτε τον ίδιο μας τον εαυτό, είναι ισχυρή και φαίνεται επιτακτική.

Ο κόσμος γύρω μας μπορεί να φανεί επιθετικός και να χρειαστεί να αμυνθούμε επιτιθέμενοι με την σειρά μας.

Θα ήταν ευχής έργον να κατευθύνουμε θετικά την πορεία της δυναμικής περιόδου.

 Η φωτιά (από τη φύση του Άρη) που καίει μέσα μας διεγείρει συγκινήσεις και προβάλλει αδυναμίες. Θα μπορέσει να μετατραπεί σε πρωτοβουλία στήριξης ανθρώπων που είναι πιο αδύναμοι από εμάς. Θα ήταν χρήσιμο να τους συμπαρασταθούμε, να τους ενθαρρύνουμε, να τους θεραπεύσουμε. Να παλέψουμε για το Δίκαιο και τις Αξίες, την Αλήθεια και την Αρμονία, αρχές που κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη, αλλά την προάσπισή τους μία δύσκολη μάχη.

 Παράλληλα, να διερευνήσουμε τα βάθη των ενστίκτων της φύσης μας, τα όρια των αντοχών μας, τον θυμό και την πηγή του.

Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τον κυνισμό και τα πάθη. Να επιδιώξουμε να κερδίσουμε τις αδυναμίες μας και στη συνέχεια να τολμήσουμε να γίνουμε δυνατοί, παραμένοντας ευαίσθητοι, ευγενείς, διαλλακτικοί προς τους άλλους (στο ζώδιο του Ζυγού).

Επιθυμίες, πάθη και φιλοδοξίες θα είναι τροχοπέδη μας. Ανάμικτα συναισθήματα θα δημιουργούν εναλλαγές της διάθεσης, με οξύτητα και ένταση.

 Χρειάζεται αρκετή προσοχή: Αν ο θυμός δεν μετατραπεί σε ενέργεια που προωθείται προς κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στόχο, θα μοιάζει με ένα καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί!

Αυτό που μας χρειάζεται είναι η σύνεση. Επειδή θα είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί, είναι σημαντικό να έχουμε έναν άνθρωπο με τον οποίο θα αισθανθούμε αρκετή οικειότητα, ώστε να μοιραστούμε τις αδυναμίες μας. Παράλληλα, ας μεταθέσουμε τον δυναμισμό μας, από την εριστική διάθεση προς ένα στόχο. Θα γίνουμε αρκετά ισχυροί ώστε να τον επεξεργαστούμε, ξεφεύγοντας από χαμηλά ένστικτα και επιθετική συμπεριφορά.

Στην αρνητική του εκδήλωση μπορεί να προκαλέσει:

Συγκρούσεις, εχθρότητα, θυμός, επιθετική συμπεριφορά, ρήξεις και διαφωνίες με οξύτητα,  ανασφάλεια. Ανυπομονησία και εκνευρισμός, βιασύνη και παράτολμες κινήσεις, μπορεί να μας φέρουν σε αδιέξοδα.

Σε πρακτικό επίπεδο, ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι αθέμιτος και οι προσπάθειες θα χρειάζονται επανάληψη και υπομονή.

Σε ερωτικό επίπεδο, οι διαφωνίες θα είναι πιο συχνές, τα παιχνίδια του έρωτα πιο τολμηρά και ριψοκίνδυνα.

Σε εσωτερικό επίπεδο, είναι μία καλή περίοδος για να διερευνήσουμε την ποιότητα της δύναμης που κρύβουμε μέσα μας.

Οι σημαντικοί συνδυασμοί (ακριβείας) με τον Άρη στον Ζυγό θα είναι:

25 – 27 Σεπτεμβρίου: τρίγωνο προς τον Κρόνο

Η γνώση, η σοφία, η εμπειρία, η σύνεση, θα είναι οδηγός σε κάθε δραστηριότητα που απαιτεί οργάνωση και αποτελεσματικότητα.

30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου: αντίθεση προς τον Χείρωνα

Μας προκαλούν εγωιστικά κίνητρα σε σχέσεις ή διαταράσσουν τις ισορροπίες μας. Κάποιες συνήθειες ανάγονται σε βιώματα άλλων εποχών.

10 Οκτωβρίου: σύνοδος με Ήλιο και ανάδρομο Ερμή

Διπλωματικές επιλογές, ξεκαθάρισμα και ολοκλήρωση αντιπαραθέσεων, ή επιθυμία αναδίπλωση δράσης.

18 – 19 Οκτωβρίου: τρίγωνο προς τον Δία

Ευχέρεια σε επιλογές, γνώση, δράση, ανάπτυξη του έργου μας και ευκαιρίες με γνώση και λεπτούς χειρισμούς.

21 – 22 Οκτωβρίου : τετράγωνο προς τον Πλούτωνα

Προκλητικός συνδυασμός, αφού είναι και οι δύο επιθετικοί πλανήτες. Μάχη για κυριαρχία, είτε στις συνεργασίες, είτε στις σχέσεις. Ας έχουμε υπομονή και εγκράτεια, για να μην δημιουργηθεί ρήξη που μπορεί να φέρει αδιέξοδο στη συνέχεια. Προσοχή στις ατυχείς αντιπαλότητες ή ατυχήματα.

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q