Πανσέληνος στους Ιχθείς,  21 Σεπτεμβρίου μετά τα μεσάνυχτα

Ένα μεταφυσικό φεγγάρι

από την Λίλιαν Σίμου.

Λίγο πριν την Φθινοπωρινή Ισημερία, ένα ιδιαίτερο φεγγάρι έρχεται να δώσει το έναυσμα Η Πανσέληνος λοιπόν στους Ιχθείς δίνει το έναυσμα και το στίγμα.

Την Τρίτη τα ξημερώματα, λίγο πριν την 3η πρωινή της 21ης, σχηματίζεται στην πληρότητά του το φεγγάρι του Σεπτέμβρη.

Το ζώδιο των Ιχθύων, είναι διπλής ερμηνείας. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Υπάρχει μία διττή πραγματικότητα. Μοιάζει σαν να προχωράμε μεταξύ ουρανού και γης, μεταξύ σκιών και φωτός.

Η θλίψη επικρατεί, μετά το πρόσφατο τετράγωνο της Αφροδίτης στον Σκορπιό,  προς τον Κρόνο στον Υδροχόο, άφησε το στίγμα του. Μία σκοτεινή εξουσία, εμποδίζει ή επιδιώκει να περιορίσει τις συγκινήσεις μας. Ωστόσο, υπάρχει αντίδραση και, καλό θα ήταν να μην μελαγχολήσουμε. Με την βαθιά βιωματική εμπειρία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αδυναμίες, πάθη, φόβο και αγωνίες. Να αντισταθούμε σ’ αυτές και να αποφύγουμε να μας χειραγωγήσουν.

Η Πανσέληνος μας προτρέπει, με σταθερά, αναλυτικά και μεθοδικά βήματα, να φέρουμε στην καθημερινότητά μας το όνειρο, να προσδώσουμε χρώμα και ομορφιά στην ζωή μας.

Οι άξονες του χάρτη, είναι σε ζώδια φωτιάς και υπάρχει η σπίθα που υποβόσκει και αναμένει την έκφρασή της.

Ο Ερμής, κυβερνήτης του Ήλιου, είναι ακόμη σε σύνοδο με τα δύο λαμπερά άστρα, τον Σπίκα και τον Αρκτούρο, όπως είδαμε στο «μήνυμα του Σαββατοκύριακου». Λόγω αργής του κίνησης, παραμένει αρκετές μέρες σ’ αυτό το λαμπερό σημείο. Διατηρώντας την ποιοτική μας πλευρά, παρά τις όποιες δυσκολίες, σημαντική είναι η εναρμόνιση με τους αγαπημένους μας. 

Ένα μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του αέρα, μεταξύ του Κρόνου, του Άρη, της Δήμητρας, του Κλήρου της Τύχης και του Β. Δεσμού, υπογραμμίζει τις ιδέες και τη γέφυρα επικοινωνίας με στόχο την ανάπτυξη, τη δράση, τη γνώση.

Αυτά τα προσόντα είναι σημαντικά, προκειμένου να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα. Σύντομα, με την Φθινοπωρινή Ισημερία, θα προχωρήσουμε στη νέα εποχή, με νέες προκλήσεις  (θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα σ’ αυτό).

Στην θετική πλευρά αυτή η Σελήνη προσδίδει:

Υπερβολή στο όνειρο, στο όραμα, στις προσδοκίες, μπορεί να φέρει αυτή η Σελήνη.

Η ρομαντική διάθεση, συγκινεί και προκαλεί όμορφες συναντήσεις.

Η καλλιτεχνική έμπνευση ανθίζει, το δημιουργικό μας έργο αποδίδει.

Η συμπόνια, η σύμπνοια, η γενναιοδωρία, η προσφορά, είναι στοιχεία που καλλιεργούνται.

Θα συμπεριφερθούμε γενναιόδωρα προς τον συνάνθρωπο, τη φύση, το περιβάλλον.

Στις λεπτομέρειες θα βρούμε απαντήσεις, θα ανακαλύψουμε κρυμμένες αλήθειες.

Οι αποκαλύψεις θα είναι μέσα από την διερεύνηση κάθε ζητήματος.

Στην αρνητική της πλευρά όμως…

Υπάρχει έμφαση στην ουτοπία…

Προσοχή θα χρειαστεί σε υποσχέσεις που δίδονται, καθώς δεν είναι σίγουρο πως θα έχουν αντίκρισμα.

Υπογραμμίζει την ασάφεια, την νεφελώδη καθημερινότητα.

Μίζερες σκέψεις ή προθέσεις, επιτείνουν τις δυσκολίες.

Το άγχος και η αμφιβολία, μεθοδεύονται με στόχο να προκαλέσουν σύγχυση. 

Επικρατούν: η επίπλαστη εικόνα, το ψέμα, ένα προσωπείο.

Ένα σημαντικό σημείο της Πανσελήνου, είναι πως κινείται σε μεταφυσική και μεταβατική μοίρα, στο τέλος του ζωδίου των Ιχθύων.  Η Πανσέληνος αυτή βοηθά στον διαλογισμό, στην έμπνευση, στον υγιή οραματισμό και στην προσευχή.

Ταυτόχρονα, η ζωδιακή μοίρα υπογραμμίζει την ικανότητα να ανοίξει ο πνευματικός μας ορίζοντας. Μπορούμε  να κατανοήσουμε την εσωτερική μας δύναμη. Τον τρόπο για την πνευματική ανάταση και ανέλιξη.

Ας κρατήσουμε την θετική της πλευρά ως εφόδιο, ας απελευθερώσουμε την έμπνευση, την διαίσθηση και ας ανατρέψουμε τα αρνητικά. Έχοντας πάντα την ανάγκη να ξεπεράσουμε μίζερες σκέψεις και φέρουμε την ελπίδα στην καθημερινότητά μας, ας ανταποκριθούμε στην πρόκληση θετικά!

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q