Φρέγια Σάμπσον

Η γυναίκα της βιβλιοθήκης

Ένα μυθιστόρημα-ύμνος στην κοινωνική αλληλεγγύη, 

τη χαρά της ανάγνωσης και την αγάπη για τα βιβλία!

«Μαγευτική και τρυφερή ιστορία που αποτελεί ύμνο για την αγάπη προς τα βιβλία και τους ανθρώπους που συνδέονται για να αγωνιστούν για το κοινό καλό. Μας εμπνέει να αγωνιστούμε για όλα όσα έχουν τη μεγαλύτερη σημασία στη ζωή. Είναι απλά υπέροχο». Libby Hubscher, συγγραφέας

Εικόνα που περιέχει κείμενο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Τίτλος: Η γυναίκα της βιβλιοθήκης

Συγγραφέας: Φρέγια Σάμπσον

Μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-1725-4

Κωδικός: 35248

Σελίδες: 372

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 21/09/2021

Τιμή: 15,50 €

Η Τζουν Τζόουνς δεν έχει φύγει ποτέ από το Τσάλκοτ, το μικρό αγγλικό χωριό όπου μεγάλωσε. Σε όλη την παιδική ηλικία της ήταν χωμένη μέσα σε ένα βιβλίο και κολλημένη στο πλευρό της μητέρας της, που ήταν η αγαπημένη βιβλιοθηκάριος της τοπικής βιβλιοθήκης. Τώρα, χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Τζουν έχει κλειστεί στον εαυτό της και στις αναμνήσεις της, δουλεύοντας στην ίδια βιβλιοθήκη. Ντροπαλή και μοναχική, η τριαντάχρονη κοπέλα προτιμά να περνά τον χρόνο της παρέα με τα αγαπημένα της βιβλία παρά να βγει έξω στον κόσμο.


Όταν το δημοτικό συμβούλιο ανακοινώνει τα σχέδιά του να κλείσει τη βιβλιοθήκη, ο κόσμος της Τζουν καταρρέει. Μια παρέα εκκεντρικών θαμώνων δημιουργεί την ομάδα Φίλοι της Βιβλιοθήκης του Τσάλκοτ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. Ο παλιός συμμαθητής της Άλεξ Τσεν επιστρέφει στο χωριό και δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει.


Θα καταφέρει η Τζουν να βγει από τη ζώνη ασφαλείας της και να σώσει το μόνο μέρος στο οποίο έχει τις πιο γλυκές αναμνήσεις; Τα βιβλία σημαίνουν τόσο πολλά για κείνη, είναι όμως πρόθυμη να κάνει αλλαγές στη ζωή της και να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις; Πολεμώντας για την πολυαγαπημένη της βιβλιοθήκη, ίσως καταφέρει να σώσει και τον εαυτό της.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Φρέγια Σάμπσον εργάζεται ως παραγωγός στην τηλεόραση. Στα διαπιστευτήριά της περιλαμβάνονται δύο σειρές ντοκιμαντέρ για τη βρετανική βασιλική οικογένεια στο BBC και αρκετές ψυχαγωγικές σειρές. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και το 2018 συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Exeter Novel. Ζει στο Λονδίνο με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους.

Η γυναίκα της βιβλιοθήκης είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο μέχρι στιγμής έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο της συγγραφέως: https://freya-sampson.com/