Η Μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια μας δείχνει τον τρόπο για να χτίσουμε μια σχέση

με το παιδί μας που να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στον σεβασμό.

Ανακαλύψτε την ισορροπία που θα προσφέρει στο παιδί ηρεμία, αυτονομία, αυτοπεποίθηση, όπως επίσης χαρά και ικανοποίηση από τις γνώσεις που θα αποκτά, και εμπιστοσύνη προς τον εαυτό του και τους άλλους.

Τίτλος: Μοντεσσόρι, από τη γέννηση έως 3 ετών

Μάθε με πώς να είμαι ο εαυτός μου
Συγγραφέας: Σαρλότ Πουσέν

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Οικογένεια-Ανατροφή

ISBN: 978-618-02-1765-0

Κωδικός: 32023

Σελίδες: 188

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 21/09/2021
Τιμή: 14,40 €

Τα πρώτα τρία χρόνια είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή ενός ανθρώπου. Η πρωτοπόρος Μαρία Μοντεσσόρι παρατήρησε την αξία αυτής της περιόδου και των «ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της». Γι’ αυτό η παιδαγωγική της μέθοδος βοηθάει το παιδί να αναπτυχθεί με βάση τον δικό του ρυθμό και τη δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα, καθώς εξελίσσει σταδιακά όλες του τις ικανότητες.

Η μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια Σαρλότ Πουσέν μας δείχνει πώς να χτίσουμε μια σχέση με το παιδί μας που να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στον σεβασμό. Να το βοηθάμε τόσο όσο χρειάζεται, να το παρατηρούμε, να το ενθαρρύνουμε με όλη μας την καλή διάθεση.

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται η μοντεσσοριανή προσέγγιση από τη γέννηση του παιδιού μέχρι και τα τρία του χρόνια:

  • Τα στάδια ανάπτυξης και οι ανάγκες του παιδιού.
  • Απτές συμβουλές, συγκεκριμένα παραδείγματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 
  • Πάνω από 100 απλές παιδαγωγικές δραστηριότητες
  • Ιστορίες και μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης.

«Το νόημα της μοντεσσοριανής φιλοσοφίας είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια μέθοδος. Βασίζεται στην επισταμένη παρατήρηση του παιδιού κατά τη διάρκεια των πρώτων του χρόνων. Μας υπαγορεύει να σεβόμαστε την προσπάθεια του παιδιού στον δρόμο προς την ανακάλυψη του κόσμου, των άλλων και, κυρίως, του εαυτού του».

Αντρέ Ρομπερφρουά, Πρόεδρος του Μοντεσσοριανού Ιδρύματος της Γαλλίας και Πρεσβευτής της Διεθνούς Μοντεσσοριανής Εταιρείας (Association Montessori Internationale – AMI)

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σαρλότ Πουσέν είναι μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια με πιστοποίηση από τη Διεθνή Μοντεσσοριανή Εταιρεία (Association Montessori Internationale – AMI) και διευθύντρια μοντεσσοριανής σχολής. Έχει εκδώσει εκπαιδευτικά παιχνίδια μοντεσσοριανής προσέγγισης με κάρτες καθώς και τα πολύ επιτυχημένα στη Γαλλία βιβλία για γονείς: Μοντεσσόρι από τη γέννηση έως 3 ετών, Μάθε με πώς να είμαι ο εαυτός μου (Μίνωας 2021), Μοντεσσόρι από 3 έως 6 ετών, Μάθε με πώς να το κάνω μόνο μου, Μοντεσσόρι από 6 έως 12 ετών, Μάθε με πώς να σκέφτομαι και Η μοντεσσοριανή παιδαγωγική για γονείς. 

H συγγραφέας αναλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και μεγαλώνει πέντε παιδιά, αντλώντας έμπνευση από τη μοντεσσοριανή προσέγγιση, που ελπίζει να εμπνεύσει κι άλλες, πολλές οικογένειες.