Νέα Σελήνη στον Ζυγό 6 Οκτωβρίου:

Το φεγγάρι των αντιθέσεων και της συμφιλίωσης

Από την Λίλιαν Σίμου

Νέα Σελήνη στον Ζυγό,  φέτος, το μεσημέρι της 6ης Οκτωβρίου, στην 13η μοίρα 24’ του Ζυγού, επισκιάζοντας το «εγώ» προς χάρη του «εμείς».

Οι επιθυμίες είναι έντονες, πολλές και παρορμητικές.

Η Νέα Σελήνη σχηματίζει  σύνοδο με τον Άρη και τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό. Την σύνθεση συμπληρώνει η αντίθεση προς τον Χείρωνα στον Κριό, το τρίγωνο προς τον Δία στον Υδροχόο και την Δήμητρα στους Διδύμους.

Οι κοινωνικές σχέσεις διεκδικούνται, οι κατακτήσεις προκαλούν εντάσεις, ζήλια, ανταγωνισμό.  Όπου υπάρχει διαφωνία, υπάρχουν σοβαροί λόγοι που την επιβάλλουν.

Ο αγώνας θα γίνει για έναν σοβαρό στόχο, για αξίες, για άνοδο και εξέλιξη, βάση της εμπειρίας και της προσπάθειας που καταβάλαμε στο παρελθόν.

Το παρελθόν μας διδάσκει προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πιο σωστά τις προκλήσεις στον νέο αυτό κύκλο του φεγγαριού. Οι ευκαιρίες περιμένουν, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέσεις, συνεργασίες, ακόμη και σε θέματα νομικής φύσης.

Η αντίθεση με τον Χείρωνα στον Κριό, εγείρει προβληματισμούς για την ποιότητα των σχέσεων.

Τα τραύματα των σχέσεων και οι εμπειρίες από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, είναι αυτό που μετράει και μας επηρεάζει προκειμένου να αντιδράσουμε σωστά ή μη, στις σχέσεις αυτή την εποχή.

Η έλλειψη ισορροπίας στις συνεργασίες, στην προσωπική μας ζωή  και ως  προς τον ίδιο μας τον εαυτό, είναι απόρροια αδυναμιών, εγωκεντρικής συμπεριφοράς, εριστικής αντίδρασης και χειραγώγησης. Όπως και να έχει, χρειάζεται να γίνει κατανοητό πως έλκουμε ή φερόμαστε στις σχέσεις με τον ίδιο τρόπο που φέρθηκαν άλλοτε σε μας, και χαράχτηκε στην μνήμη μας η δυσάρεστη εμπειρία.

Αδικία, ανταγωνισμός, αντιπαλότητα, είναι ίχνη πόνου και αφορούν συναισθηματιές ή οικονομικές υποθέσεις. Ο δρόμος προς την δικαίωση, είναι μονόδρομος, πλέον. 

Πρέπει να αναρωτηθούμε:

Ποια στοιχεία δεν ισορροπούν στη σχέση μας;

Ποια κενά αφήνουν στη ζωή μας;

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να διατηρήσουμε την αρμονία;

Με ποιο τρόπο θα διεκδικήσουμε μία καλή συνεργασία, θα γεφυρώσουμε τις διαφορές;

Υπάρχει κώδικας επικοινωνίας με τους άλλους;

Πώς αντιμετωπίζουμε τραυματικές εμπειρίες που προβάλλουμε στο «σήμερα»;

Έχουμε αδικήσει ή αδικηθεί;

Η συγκεκριμένη Σελήνη δεν αποτρέπει τις σχέσεις και την επικοινωνία, απαιτεί όμως να υπάρχει ισοτιμία, σεβασμός και κατανόηση.

Η Αφροδίτη στο τέλος του Σκορπιού, κυβερνήτη της Σελήνης, σε σύνοδο με έναν δύσκολο αστέρα. Η αδυναμία της οδηγεί προφανώς στο τέλος εποχής για συγκεκριμένες σχέσεις, είτε λόγω συμφερόντων, είτε λόγω πάθους. Το τέλος πονάει, αλλά θα οδηγήσει σύντομα στην απελευθέρωση. Οι μέρες που ακολουθούν,  θα προσελκύσουν νέους ανθρώπους στη ζωή μας. Εξ άλλου, κάποιες γνωριμίες που μας καθηλώνουν, πρέπει να απομακρυνθούν, προκειμένου να ανοίξουμε νέους ορίζοντες.

Η σύνθεση του Νέου Φεγγαριού εμπεριέχει σαν βασικά στοιχεία:

–την ανάγκη για δράση, συλλογικά, με ποιοτικά χαρακτηριστικά

-την ανάγκη της ενσυναίσθησης

-την διακριτική επικοινωνία

-τον κίνδυνο της επιβολής (των άλλων προς εμάς, ή ημών προς τους άλλους)

-την «δεύτερη ευκαιρία»

-να θεραπεύσουμε αδυναμίες συνεργασιών και σχέσεων

-να διδαχτούμε από το χθες, στοχεύοντας στο «αύριο»

-ενδέχεται να αλλάξουμε συναναστροφές

-να εκφραστεί η θέληση με έξυπνο τρόπο

-να θέσουμε ενδιαφέροντες στόχους

-να αντέξουμε τον ανταγωνισμό

-να διακρίνουμε την ποιότητα, την έμπνευση, την αισθητική

-η διπλωματική οδός, είναι η καλύτερη μέθοδος

-η δικαίωση έρχεται την κατάλληλη στιγμή

Στην ροή του μήνα, σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε συνεργασίες, αναζητάμε ευκαιρίες, ανακαλύπτουμε νέους τρόπους δράσης και αντίδρασης.

Η αρμονία που επιζητούμε λοιπόν, μπορεί να έρθει μέσα από αυτή την προσέγγιση. Και ίσως κάποιοι συνοδοιπόροι συμπληρώνουν ή στηρίζουν αυτή τη νέα διαδρομή του φεγγαριού.

Σύμφωνα με την αποκρυπτογράφηση της ζωδιακής μοίρας της Νέας Σελήνης, κατά τον αγαπημένο μου δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, το φεγγάρι περιγράφει την χαρά, την έμπνευση, την δημιουργικότητα και την εσωτερική γαλήνη, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε το όνειρό μας. Η εναρμόνιση με τα στοιχεία αυτά, εξισορροπεί και ηρεμεί την ψυχή μας.

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q