Μεταξύ ονείρου, ιδανικών – πλάνης και ουτοπίας

από την Λίλιαν Σίμου.

Τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, και στα μέσα του φθινοπώρου, ένας συνδυασμός περιπλέκει την ήδη περίεργη ατμόσφαιρα των ημερών…

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Τοξότη, σχηματίζει δύσκολο συνδυασμό με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Η όψη κορυφώνεται την 27η , αλλά έχει ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η ανεμελιά και εξωστρέφεια, με την υπερβολή του Τοξότη και την ανάγκη για απόλαυση της Αφροδίτης, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες.

Κι αυτό γιατί η σπίθα για χαρά και δώρα καρδιάς, περιορίζονται από την θολή ουτοπία της προσδοκίας.

Επιθυμούμε να αφήσουμε πίσω την απώλεια, την πίκρα, την απογοήτευση, την απόρριψη.

Θα θέλαμε να ανοίξουμε ορίζοντες και όντως αυτό προκύπτει σαν λαχτάρα. Πόσο εύκολο είναι να το επιτύχουμε;

Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχουμε σωστή κρίση σε ένα πρόβλημα (κυρίως οικονομικό ή συναισθηματικό). Η αβεβαιότητα φοβίζει, συχνά υπεκφεύγουμε και δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά αυτό που συμβαίνει.

Η επίπλαστη εικόνα μας παγιδεύει ή είναι τρόπος διαφυγής.

Κάποιοι ενδέχεται να παραπλανήσουμε ή να επιτρέψουμε να παραπλανηθούμε οι ίδιοι.

Άλλοι, στην λαχτάρα να βρουν νέες διεξόδους, μπορεί να εξιδανικεύσουμε στόχους ή ανθρώπους.

Επηρεασμένοι από προσωπικές αδυναμίες, ας θωρακιστούμε απέναντι σε ιδιοτελείς ή σε εκείνους που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τα συναισθηματικά μας κενά.

Περισσότερο ευάλωτοι θα είμαστε προς εκείνους που αισθανόμαστε συμπόνια, λύπη, έρωτα, ή προς εκείνους που φαίνονται αδύναμοι και ταλαιπωρημένοι.

Η «εικόνα» που παρουσιάζουν οι άνθρωποι που μας πλησιάζουν, δεν είναι σαφής και πρέπει να αποφύγουμε την εξιδανίκευση.

Οι προσδοκίες μας στέφονται από ουτοπικές πινελιές και δεν μπορούμε εύκολα να έχουμε την πραγματική διάσταση των στόχων.

Η εβδομάδα, λοιπόν, υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνουμε ρεαλιστές, να αναλύουμε τις λεπτομέρειες, να αποφύγουμε την υπερβολή ή την επανάληψη λαθών. Η προσγειωμένη εκτίμηση των γεγονότων, θα μας θωρακίσει από το παρασυρθούμε στις ίδιες θολές καταστάσεις, ή στις ιδέες που γοητεύουν αρχικά, αλλά αποδεικνύονται ψεύτικες στο τέλος.

Η σπίθα για νέες περιπέτειες όμως, φέρνει έμπνευση, όραμα και έναν «νέο έρωτα» ψυχής. Γιατί αυτός ο «έρωτας», θα επαναφέρει την φωτεινή προοπτική, φως στην ψυχή.

Ευέλικτα θα πρέπει να κινηθούμε, δίχως αυτό-λύπηση για τα λάθη του παρελθόντος, ή δίχως υπερβολικό ενθουσιασμό για ό,τι μας συγκινεί αυτές τις ημέρες.

Αν έχουμε ενασχόληση με την Τέχνη, θα έχουμε πολύ καλή απόδοση. Διαφορετικά, ας γίνουμε θαυμαστές της Τέχνης, που άλλοι δημιουργούν!

Ας πορευτούμε λοιπόν, αποφεύγοντας την ουτοπία και ακολουθώντας νέους ορίζοντες ονείρου, οραματισμού, ελπίδας για έναν καλύτερο αύριο!

Photo Credit: Art Loving Italy, Pinterest

Προβλέψεις ανά ζώδιο και ωροσκόπο:

Οι λεπτομέρειες για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο, στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση: Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να διαβάζετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

και  στο google+ https://plus.google.com/u/0/105197655252970962131/posts