Μάχη με πάθος:  μεταμόρφωση – μετουσίωση – αποτοξίνωση

από την Λίλιαν Σίμου.

Στο τέλος του Οκτωβρίου, ο Άρης περνά σε ζώδιο κυριαρχίας του, στον Σκορπιό.  Μία ενδιαφέρουσα αλλαγή, μετά την θέση αδυναμίας του στον Ζυγό. Η δράση ξαναβρίσκει την δυναμική της και αργά, σταθερά και πεισματικά, θα δώσουμε μάχη για το «αύριο».

Ο Άρης είναι γνωστός ως ο θεός του πολέμου από την αρχαιότητα. Στην ουσία, είναι η ίδια η ανθρώπινη φύση, στη μάχη της επιβίωσης, της κατάκτησης, της καθιέρωσης, της τόλμης και του σθένους. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον διακρίνουν και στην αστρολογική προσέγγιση. Είναι ο μόνος από τους «προσωπικούς πλανήτες», δηλαδή εκείνους με τα προσωπικά μας χαρακτηριστικά, που δηλώνει αποφασιστική δράση και αντίδραση.

Θα παραμείνει στον Σκορπιό  ως την 13η Δεκεμβρίου.

Βρίσκεται σε ζώδιο κυριαρχίας, καθώς είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού.

Ο Άρης εδώ συντονίζει σωστά τη δράση, τη δύναμη,  την τόλμη, το  θάρρος, το ρίσκο για κατάκτηση του στόχου, αλλά και την κτητική διάθεση για να διατηρήσουμε την κατάκτηση, ενίοτε με πάθος και ζήλια.

Είναι η ερωτική μας διάθεση που αναπτερώνεται, προκειμένου να βιώσουμε σε βάθος τα συναισθήματα που προκαλεί η δράση μας.

Είναι το ένστικτο που αναζητά πεδίο έκφρασης.

Στο ζώδιο του Σκορπιού που κυβερνά από τα αρχαία χρόνια, θα προκαλέσει αλλαγές  στη ζωή μας. Ανοίγει ένα παράθυρο στα πάθη, στις φοβίες, στις εμμονές, στην ζήλια και σε κάθε σκοτεινό μέρος του ψυχισμού μας. Φέρνει καταιγιστικές ανατροπές, μέσα από βιώματα που πονούν, φαίνονται άτυχα, νοσηρά, φθοράς και σήψης. Αναμοχλεύει μνήμες, ακόμη και κυτταρικές, σκάβει βαθιά στις αγωνίες μας.

Είναι η μάχη του φωτός προς το σκότος.

Η φωτιά και το νερό μαζί, σε ένα ασυνήθιστα αρμονικό δεσμό, όπου η δραστηριότητά μας είναι σε αναμονή της κατάλληλης στιγμής, σε αναζήτηση των στοιχείων κατανόησης, σε μία επίμονη διείσδυση προκειμένου να κερδίσει την μάχη που δίνει, μέχρι τελικής πτώσης.

Μυστικά και κρυφοί πόθοι, γίνονται το κίνητρο της αφύπνισης πλέον. Το χρήμα, ως εξουσία μπορεί να γίνει κίνητρο. Ο εγωισμός και η κτητικότητα, η αφορμή. Τα σκοτεινά ένστικτα, όταν υπάρχουν δύσκολες όψεις, φανερώνουν τα απωθημένα μας και δοκιμάζουν τις αντοχές μας.

Η ψυχή σχίζεται στα δύο, αλλά ο Άρης είναι το χειρουργικό μαχαίρι που θα καθαρίσει τις πληγές.

Ωστόσο, όσο κι αν ο Άρης είναι σε ένα «ιδιαίτερο ζώδιο» μάχης και σκοτεινών προβολών, δεν παύει να προσαρμόζεται σωστά.  Ξεκινά την διαδρομή του και απαιτεί με πείσμα, σταθερότητα, να εστιάσουμε στις βαθύτερες ανάγκες μας. Να τις αναγνωρίσουμε και να τις επεξεργαστούμε.

Είναι η στιγμή όπου πρέπει, γεμάτοι εμπειρίες πλέον, να ακολουθήσουμε αποφασιστικά το μονοπάτι που ταιριάζει και μας είναι χρήσιμο.  Κατ’ αρχήν αυξάνει την ζωτικότητά μας και μας προσφέρει την αίσθηση της ευεξίας σταδιακά.

Σημαντικοί σταθμοί (όψη ακριβείας) σε συνδυασμό με άλλους πλανήτες είναι:

10 -11 Νοεμβρίου: τετράγωνο προς τον Κρόνο

Έντονη δράση, σκληρότητα ή ατυχείς προκλήσεις. Προσοχή στην χρήση μηχανημάτων και στις αντιπαραθέσεις. 

17 – 18 Νοεμβρίου: αντίθεση προς τον Ουρανό

Διάλυση, εκνευρισμός, ανατροπή και ένταση. Απρόβλεπτες αντιδράσεις.

28 –  29 Νοεμβρίου: τρίγωνο με τον Ποσειδώνα

Ημέρες έμπνευσης, καλλιτεχνικής δημιουργίας, ιδεαλισμού, πνευματικής ανάπτυξης, τρυφερότητας και ευαισθησίας. Η δράση μας εμποτίζεται από ιδανικά, ρομαντισμό και συμπόνια.

 6 – 7 Δεκεμβρίου: εξάγωνο προς τον Πλούτωνα

Δύναμη αντοχής φυσικής, αναζωογόνηση, επιμονή και επιτυχία στις προσπάθειές μας. Ερωτική διάθεση που εξελίσσεται δίχως πίεση, αλλά μαγνητίζει και εντυπωσιάζει. Φυσική και συναισθηματική αναζωογόνηση.

8 Δεκεμβρίου: τετράγωνο προς τον Δία

Υπερβολή σε δράση, επιμονή, κατακτήσεις, μαχητικότητα ή καχυποψία. Πάθος  και πείσμα όμως, για ανάπτυξη, ανανέωση και ανατροπή.

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q