από Τζένη Μπακομήτρου Γενική Διευθύντρια κινήματος «Ελεύθεροι Ξανά

Οι ομογενείς μας έχουν δώσει τα φώτα του ελληνισμού σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης , διατηρούν την #ελληνική παράδοση ζωντανή, τα ήθη κι έθιμα της μητέρας #Ελλάδος είναι μέρος της καθημερινότητας τους. Μέχρι σήμερα οι ελληνικές κυβερνήσεις, θεωρώ, πως δεν έχουν σταθεί στο ύψος τους απέναντι στην ελληνική ομογένεια που αγαπά την γενέτειρα της με πάθος και νοιάζεται για την πορεία της. Οι ομογενείς μας αντιμετωπίζονται ως #πηγές εσόδων και πολλές φορές, ενώ έχουν πραγματικά βοηθήσει με κάθε μέσο την χώρα μας δεν απολαμβάνουν λύσεων στα πραγματικά τους προβλήματα. Αντιμετωπίζουν πολύ συχνά γραφειοκρατικά ζητήματα -άλυτα για πολλά χρόνια- σε ότι αφορά τα περιουσιακά τους στοιχεία στην χώρα ενώ από την άλλη φορολογούνται και με το παραπάνω, αναλόγως των φορολογικών νομοθεσιών.

Προβλήματα και καθυστερήσεις χρόνων στην έκδοση ελληνικών διαβατηρίων ενώ αποδεικνύεται η καταγωγή τους. Η Ελληνική πολιτεία θα έπρεπε να έχει θεσπίσει μέτρα απλά και σύντομα για την διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού. Ως τώρα εξακολουθούν να ταλανίζονται από ατέλειωτες συζητήσεις επί συζητήσεων άνευ εξεύρεσης λύσεων και ουσιαστικής γέφυρας επικοινωνίας. Αισθάνονται πως ο στόχος πάντα ήταν ένας : η ψήφος και η οικονομική στήριξη στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε πως οι Έλληνες του εξωτερικού είναι μια ακόμη Ελλάδα.

Περιμένουν από τους ανθρώπους της κοινωνικοπολιτικής ζωής της χώρας μας να αντιμετωπίζουν με σεβασμό εκείνους που αναγκάστηκαν κάποτε να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, εκείνους που μόχθησαν και στήριξαν οικονομικά την οικογένεια που άφησαν πίσω, εκείνους που σε κάθε δυσάρεστο γεγονός της χώρας ανησυχούν και στέκονται δίπλα μας. Γι’ αυτούς τους #Έλληνες αξίξει μια καλύτερη Ελλάδα απαλλαγμένη από γραφειοκρατίες, απαλλαγμένη από κομματικά δόγματα, απαλλαγμένη από συμφέροντα.Στους Έλληνες ομογενείς αξίξει να δώσουμε ευκαιρίες #επαναπατρισμού με προνόμια. #Σεβόμαστε τον κόπο τους και θέλουμε να σταθούμε έμπρακτα κοντά τους. Η Ελλάδα οφείλει να ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Δείτε περισσότερα πατώντας εδώ: www.eleutheroixana.gr