Άρης στον Τοξότη – Νέοι προσανατολισμοί

από 13 Δεκεμβρίου ως 25 Ιανουαρίου

Από την Λίλιαν Σίμου

Ο Άρης είναι η δράση, η κατάκτηση, η τόλμη και η δυναμική μας.

Είναι η κινητοποίηση σε ό,τι αγαπάμε, ποθούμε, επιθυμούμε, χρειαζόμαστε.

Ενδιαφέρουσα και αισιόδοξη νότα  είναι η αλλαγή ζωδίου του Άρη. Μετά από ένα δίμηνο περίπου παραμονής στο ζώδιο κυριαρχίας του, τον Σκορπιό,  όπου δώσαμε μάχες και διερευνήσαμε τις σημαντικές υποθέσεις με επιμονή. Αλλάξαμε, παλέψαμε, πονέσαμε, χάσαμε, και παρά ταύτα, σηκωθήκαμε ξανά για νέες μάχες.

Στον απολογισμό, διαπιστώνουμε πως σμιλεύτηκε η ψυχή από την αντοχή ή την επιμονή μας.  Τέθηκαν θεμέλια και αναζητήσαμε την βάση στην οποία θα χτίσουμε το «αύριο».

Με τα θεμέλια αυτά μπορούμε να πορευτούμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας. Χρειάζονται όμως πλέον νέοι ορίζοντες!

Η ώρα έφθασε!

Ο Άρης περνά στον Τοξότη προς το μεσημέρι της 13ης Δεκεμβρίου. Θα παραμείνει στο ζώδιο αυτό ως την 25η Ιανουαρίου, οπότε και θα περάσει στο ζώδιο τους Αιγόκερου.

Επί της ουσίας, για ένα εξάμηνο περίπου, ο Άρης κινείται σε δυνατές θέσεις, άρα μας προσφέρει έδαφος δράσης, μαχητικής διάθεσης και διεκδικήσεων.

Στο Σκορπιό, έσκαψε σε βάθος.

Στον Τοξότη αναζητά νέους δρόμους.

Στον Αιγόκερω θα κορυφώσει το έργο του.

Ο Τοξότης, ζώδιο της φωτιάς, είναι συμβατός με τις ποιότητες του δυναμικού πλανήτη.  Στο ζώδιο αυτό, η δράση μας γίνεται πιο ευέλικτη, ελεύθερη, τολμηρή για να αναζητηθούν νέοι ορίζοντες, ευκαιρίες. Η ελευθερία στις επιλογές δίνει ελπίδα και ένα φως στην σκοτεινή καθημερινότητα.

Αλλά ο Άρης στο ζώδιο του Τοξότη έχει το στοιχείο της υπερβολής. Είναι ανοιχτός σε ριψοκίνδυνες κινήσεις και μπορεί να λειτουργήσει με υπερβολική αισιοδοξία.

Δεν μπορεί να περιορίσει την δράση του στα γνωστά και οικεία σύνορα. Αναζητά τις πληροφορίες μακρύτερα, σε νέους τόπους, σε «ξένους» πολιτισμούς, ήθη και έθιμα. Η αναζήτηση του διαφορετικού, μίας νέας φιλοσοφικής προσέγγισης, ενός «ξένου» τρόπου ζωής, αλλά και νέας γνώσης, είναι στο στόχο των επόμενων μηνών.

Με τον  Άρη δίνουμε μάχες, απελευθερώνοντας τις δυνατότητές μας. Δημιουργούμε σχέδια, στρατηγική, προκειμένου να γνωρίσουμε και να κατακτήσουμε αυτό που διαφέρει από τα γνωστά και δεδομένα. Είναι σημαντική η ερευνητική δουλειά και αναζήτηση στο ζώδιο αυτό. Η πάλη γίνεται για ιδέες, αξίες, έθιμα… Αλλά πρέπει να αποφεύγεται ο δογματισμός, ή η έπαρση της γνώσης.

Δεν περιοριζόμαστε, δεν ασχολούμαστε με τους τύπους, με τα ήδη κεκτημένα.

Ο Άρης στον Τοξότη μοιάζει με τον Ιππότη που αναζητά το Ιερό Δισκοπότηρο της Γνώσης, με τη φλόγα στην καρδιά.

Αυτή την εποχή, ο Αρης δεν αντιμετωπίζει δύσκολους συνδυασμούς με τους υπόλοιπους σημαντικούς πλανήτες, εκτός από το τετράγωνο προς τον Ποσειδώνα,  με κορύφωση στις 11 Ιανουαρίου. Εκείνη την περίοδο, θα έχουμε έμφαση σε αρνητικές επιρροές, που τονίζουν την εξαπάτηση, ατυχήματα με το νερό, προβλήματα με υγρασία, δόλιες κινήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, ή έξοδα απερίσκεπτα.

Τα αρνητικά (είτε λόγω επίδρασης του Ποσειδώνα, είτε λόγω υπεραισιοδοξίας του Άρη):

-Λανθασμένες κινήσεις ή πρωτοβουλίες

-Περίπλοκες δραστηριότητες, όχι ξεκάθαρες

-Προδοσία, πλάνη και ψέμα

-Τραυματισμός ψυχικός ή σωματικός

-Αποτυχημένη προσπάθεια από έλλειψη οργάνωσης

-Απροθυμία για συνεργασίες και αδόκιμες σχέσεις

-Συμπλέγματα ανωτερότητας ή κατωτερότητας στις σχέσεις

-Αποφυγή συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια

– Αποφυγή χρήσης αλκοόλ, φαρμάκων, τσιγάρου, συντηρητικών στις τροφές

Τα θετικά:

-Απελευθέρωση από ό,τι μας καθηλώνει

-Τόλμη και νέα προσπάθεια

-Νέες κατακτήσεις

-Επαναστατική έμπνευση

-Ενεργητικότητα

-Πρωτοτυπία, καινοτομία

-Ετοιμότητα και ευστροφία στη δράση

-Δημιουργική έμπνευση

-Αναζήτηση γνώσεων

-Μακρινοί στόχοι

-Αισιόδοξη δράση

-Φλογερό ταπεραμέντο

-Αναζήτηση λύσεων πέραν των συμβατικών

-Ενθουσιασμός και σπίθα σε ό,τι κάνουμε

Ας χαρούμε την θετική συμβολή του Άρη, σε μία διαδρομή του μετά το βαθύ σκάψιμο (Σκορπιός) και πριν τον αγώνα της κορύφωσης (αμέσως μετά, στον Αιγόκερω).

Ας πιστέψουμε στο όραμά, ας αναζητήσουμε δρόμους έμπνευσης. Μετά το βαθύ σκοτάδι, έρχεται ξανά το φως!

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q