Νέος κύκλος επίτευξης μέσα από κρίση αξιών

Από την Λίλιαν Σίμου

Ένας νέος κύκλος μόλις στο ξεκίνημα του πρώτου μήνα του έτους, ενισχύει την γήινη αίσθηση της ζωής μας. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω, το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου και υπογραμμίζει έναν δυναμικό νέο κύκλο.

Σε ένα μήνα με ιδιαίτερη εσωστρέφεια, έχουμε ταυτόχρονα την έναρξη του κύκλου που ευαισθητοποιεί τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες μας, μέσα από έντονες κρίσεις, καθώς το φεγγάρι αυτό, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.


‘Ολες οι προβλέψεις για το νέο έτος 2022, στο λινκ   “Ετήσιες προβλέψεις 2022”


Σαν Σελήνη στον Αιγόκερω, δεν λειτουργεί με τον πιο εύκολο τρόπο. Ο ψυχισμός περιορίζεται σε καθήκοντα, υποχρεώσεις, δεσμεύσεις και προσδιορισμένες ευθύνες. Εμπεριέχει όμως και περιορισμούς και αρκετά «βάρη».

Συναισθήματα που περιγράφονται είναι η εγκράτεια, η σύνεση, η μοναχική διαδρομή, η βαθιά περίσκεψη, η παγωνιά και η σοβαρότητα.

Υποβόσκει η αίσθηση πως πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν, να σβήσουμε το χθες και να προσφέρουμε ένα χρονικό διάστημα στον εαυτό μας δίχως μεταβλητότητα, αστάθεια, αβεβαιότητα, πισωγυρίσματα.

Σε ζωδιακή μοίρα κρίσης, όλα φαίνονται υπερβολικά, ενώ ταυτόχρονα θέλουμε να κατακτήσουμε άμεσα την κορυφή των στόχων μας, να αποκτήσουμε δύναμη επιρροής, αναγνώριση και κυριαρχία.

Πόσο είναι εφικτό;

Ο πρώτος μήνας του έτους, δεν προσφέρει πολλά περιθώρια. Υπάρχουν έντονα καρμικά στοιχεία που οδηγούν σε καθυστερήσεις, παλινδρομήσεις και ανατροπές.

Απαιτείται βαθιά αναζήτηση, ενδοσκόπηση, ουσιαστική κατανόηση  και ξεκαθάρισμα με τα λάθη ή τις εκκρεμείς υποθέσεις του προηγούμενου χρόνου.

Η νέα αρχή, θα χτιστεί σ’ αυτό ακριβώς το θεμέλιο: χρειάζεται να αντιληφθούμε  ό,τι έχει φθαρεί, συναισθήματα, πικρίες, απογοητεύσεις, εμπόδια, παλιά και παρωχημένα ιδανικά, και να αλλάξουμε οπτική, στρατηγική, στόχευση.

Πρακτικές και υλικές αναζητήσεις, οδηγούν σε αλλαγές στόχων και επαγγελματικού προσανατολισμού. Η ανάγκη για άμεση διασφάλιση, απαιτεί όμως να επαναπροσδιορίσουμε τα ταλέντα και τις δεξιότητές μας.

Για να το πετύχουμε, χρειάζεται σύνεση καθώς δεν ευνοείται ιδιαίτερα η εξωτερίκευση συναισθημάτων και φιλοδοξιών. Το τοπίο ωστόσο, βοηθά στην αποτίμηση και στον απολογισμό σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο παρελθόν, σε συναισθήματα που οδήγησαν σε ανασφάλεια, ατολμία, αβεβαιότητα…

Κρίνουμε με σύνεση και αποφέρουμε αποτέλεσμα σε σημαντικά θέματα που μας απασχολούν. Υπάρχει βάθος σκέψης,  φθάνουμε σε αποκρυστάλλωση και συμπέρασμα…

Καταλήγοντας στα απαραίτητα συμπεράσματα, θα αποφασίσουμε στροφή στη ζωή μας, με σθένος, αποφασιστικότητα, και θα βασιστούμε αποκλειστικά στις δυνάμεις μας.

Ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ο Κρόνος, βρίσκεται σε εσωτερική σύνδεση με το νέο φεγγάρι. Ευνοεί την ευθυκρισία, την διορατική αντίληψη, την αφύπνιση μέσα από την κρίση που βιώνουμε. Το ζήτημα έγκειται στο ΑΝ επιθυμούμε την αφύπνιση και την απελευθέρωση από ό,τι έχει φθαρεί ή από μέρος των καρμικών μας δεσμεύσεων. Μόνο τότε θα ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη σύνδεση. Μόνο τότε θα έχουμε επιβράβευση και επιτυχία.

Από τις εμφανείς συνδέσεις της Νέας Σελήνης, αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει η ανάγκη να ξεπεράσουμε τις τραυματικές εμπειρίες και θα θεραπεύσουμε (προφανώς με δική μας πρωτοβουλία) αδυναμίες, ατολμία, ή έλλειψη σθένους από το πρόσφατο παρελθόν. Δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε στην αυτοΐαση, σε κάθε πεδίο, πνευματικό, ψυχολογικό, αλλά κυρίως πρακτικό και φυσικό. Ως κοινωνία, έχουμε δεχτεί πολλές δυσάρεστες πιέσεις. Και γι’ αυτό η ‘θεραπεία’ σε ό,τι νοσεί, είναι σημαντική και πρέπει να γίνει άμεσα. Χρειάζεται να καταστρώσουμε την στρατηγική μας και να διδαχτούμε από τις εμπειρίες των τελευταίων ετών.

Το θετικό είναι πως έχουμε δυναμική διέξοδο απελευθέρωσης, η οποία έχει ήδη δοθεί και προφανώς έχει μερικώς αξιοποιηθεί. Εξετάζοντας τα απτά αποτελέσματα των επιλογών του πρόσφατου παρελθόντος, θα αναγνωρίσουμε τις διεξόδους ή τις δυνατότητες που ακόμη μας ευνοούν, προκειμένου να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο που μας απασχολεί.

Ο ωροσκόπος του χάρτη είναι στον Λέοντα και υπογραμμίζει πως ο υγιής εγωισμός, και η ποιότητα είναι σημαντικός μας οδηγός. Το Μεσουράνημα είναι στον Ταύρο, και κυβερνήτης του είναι η ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω, με τους συνδυασμούς της. Καθώς είναι στο ίδιο «περιβάλλον» η Νέα Σελήνη με τους κυβερνήτες του ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, πως ο αγώνας που απαιτείται αυτή την περίοδο, είναι σημαντικός. Απαιτεί χρόνο, προσπάθεια, ξεκαθάρισμα με τα ‘χρέη’ του χθες. Ο  υγιής εγωισμός, είναι εκείνος που θα προσφέρει τα μέγιστα, ενώ ο ανάλγητος εγωιστικός τρόπος, περιορίζει ουσιαστικά την πρόοδο και τραυματίζει.

Στο σκληρό καθεστώς που στιγματίζει τον νέο κύκλο της Σελήνης στο ξεκίνημα του νέου χρόνου, έχουμε ένα δώρο: τον Δία ήδη στο ζώδιο των Ιχθύων, να δίνει τροφή για έμπνευση, ιδανικά, όνειρα και οραματισμούς.

Προσανατολισμένοι σε αξιόλογους στόχους, τα δώρα του Δία στους Ιχθείς,  θα μας μεταμορφώσουν ουσιαστικά και βαθιά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επίτευξη θα έρθει, όταν και εφ’ όσον τονίσουμε την διαχρονική ποιότητα, την ηθική, τις αξίες και τις παραδόσεις που προσδίδουν ουσία στη ζωή μας.

Ο Ερμής και ο Κρόνος, υπογραμμίζουν την επαναστατική και καινοτόμο ιδέα που θα έρθει μέσα από αυτές τις αξίες. Η γνώση, η επίγνωση, η σοφία και η διορατική αντίληψη, στρέφουν το βλέμμα προς το μέλλον, συλλογικά και ατομικά. Θα γίνουμε ευρηματικοί και εφευρετικοί. Με βάση τις αξίες μας πάντα.

Σύμφωνα με τον μεγάλο δάσκαλος Ντέην Ρουντγίαρ, η ζωδιακή μοίρα του νέου φεγγαριού, συμβολίζει τις αναλλοίωτες Αρχές που δίνουν σταθερότητα στο οικοδόμημα που θέλουμε να θεμελιώσουμε. Συνειδητοποιούμε πως όλα είναι απόλυτα συνδεδεμένα, ένα Όλον. Διεισδύουμε στα μύχια της ψυχής και μας βοηθά στην αυτογνωσία.  

Καλή δύναμη, καλή συνειδητοποίηση, με καρμική αποφόρτιση!

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q