από την Νίτσα Μανωλά.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπόσχεσαι ότι θα είσαι καλύτερο ή χειρότερο από τους προκατόχους σου. Δεν μας δίνεις καμία κρυφή ματιά, ένα τρέιλερ ας πούμε, για να δούμε τι μας επιφυλάσσεις. Προχωράμε και πάλι στα τυφλά, με μόνο οδηγό μας μια τόση δα φλόγα που είναι φωλιασμένη μέσα μας: την ελπίδα.

Αχ βρε ανθρωπάκο… με πόση δύναμη έχεις ποτιστεί; Πόση αγάπη, πόσο μίσος και 

κακία; Κοκτέιλ τα έχεις κάνει. Σαν εκείνα τα ωραία που πίνουμε την Πρωτοχρονιά.

2020, 2021, 2022…

Η ουσία τελικά δεν είναι το νούμερο αλλά η ποιότητα που το περικλείει.

Οι άνθρωποι που ανοίγουν αγκαλιές να μας χωρέσουν. 

Η ευγνωμοσύνη που νιώθουμε. Για την οικογένεια, τα παιδιά, τους φίλους και ότι άλλο έχουμε στη ζωή μας που αξίζει.

Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει.  Ένας αριθμός αλλάζει, ε και; 

Η υγεία μας, η ανθρωπιά μας, το νοιάξιμο προς τον συνάνθρωπο. Αυτά έχουν σημασία, όχι το νούμερο. 

Α! Και να αλλάξουμε κι εμείς κομματάκι, προς το καλύτερο, αν γίνεται. Ότι κι αν σημαίνει αυτό το… καλύτερο για τον καθένα. Δεν θα πω να συγχωρούμε. Θεοί δεν είμαστε. Αν το νιώσεις συγχώρα. Αν δεν το νιώσεις απλά προχώρα. Μην αφήσεις την πίκρα να τρώει τα μέσα σου μονάχα.  Άσχημο πράγμα το σαράκι, σαρκοβόρο. 

Κι αν έφυγαν άνθρωποι από τη ζωή σου οικιοθελώς, μη στεναχωρηθείς. Χάρη σου έκαναν και σε απάλλαξαν από την παρουσία τους.  

Αν έφυγαν και άγγελοι έγιναν, σαν φυλαχτό να τους κρατάς μες την καρδιά σου.  

Αν έχεις βαρεθεί να είσαι το καλό παιδί, κόψε τις πολλές καλοσύνες, μάθε να ξεχωρίζεις και να δίνεσαι εκεί που πραγματικά το αξίζουν και όχι παντού. 

Μην ξοδεύεσαι ασύστολα, μην σκορπιέσαι, ρε φίλε!   

Κι αν δεν κάνεις τίποτα από όλα αυτα… κανε τουλάχιστον κάτι για σένα.  Προσπάθησε να σε αγαπάς λιγάκι παραπάνω και να σε νοιάζεσαι. Κάνε μια αγκαλιά ΕΣΕΝΑ! Σου το χρωστάς, για όλες τις δοκιμασίες που σε αναγκάζεις να περάσεις και υποσχέσου! Υποσχέσου πως θα σε προσέχεις. Πως θα σταματάς και θα σε ακούς. Δεν θα προσποιείσαι πως όλα τα μπορείς και όλα τα αντέχεις για να μην κακοκαρδίσεις. Μην απομυζείς την ενέργεια σου για να τους ευχαριστήσεις όλους. Ευχαρίστησε πρώτα εσένα. Αν δεν το κάνεις εσύ, πίστεψε με! Κανείς άλλος δεν το κάνει.