από την Λίλιαν Σίμου.

Ο αριθμός Δώδεκα έχει μία ιδιαίτερη συμβολική σημασία και φέρει την αίσθηση της πληρότητας μετά από προσπάθεια και διαρκή πρόοδο και εξέλιξη. Κατά συνέπεια, η επιλογή και στην δική μας παράδοση, των κυρίων θεών του Ολύμπου που ανάγονται αριθμητικά σε δώδεκα, δεν είναι τυχαία.

Ας ταξιδέψουμε λοιπόν, μέσω του ζωδιακού κύκλου, στην αντιστοιχία των θεών και των θεενών και του πλούτου των μυθολογικών παραδόσεων…

Αιγόκερως και η θεά Εστία

Θα έλεγε κάποιος πως ο Κρόνος έπρεπε να είναι στο ζώδιο του Αιγόκερου, αλλά ο Κρόνος ήταν Τιτάνας, ανήκε στην παλαιότερη γενιά θεών, και εκθρονίστηκε από τον Δία. Δεν ανήκε στους Ολύμπιους θεούς και στο Δωδεκάθεο.

Ο θεός που αντιστοιχεί εδώ είναι η Εστία, κόρη του Κρόνου. Δεν είναι περίεργο να την τοποθετήσουμε εδώ, αν πάλι αναφερθούμε στην ιστορία μας.

Η Εστία είναι στον Αιγόκερω, απέναντι από τον Καρκίνο, ζώδιο της οικογένειας.

Γλυπτό ρωμαϊκής εποχής

Η οικογένεια χρειάζεται ένα σπίτι, ένα οικοδόμημα, κάτι σταθερό για να επιβιώσει. Η Εστία ήταν η θεά που δίδαξε τους ανθρώπους πώς να χτίζουν τα σπίτια τους. Τους είπε στο κέντρο των σπιτιών να έχουν τον βωμό, την ιερή φωτιά και να τη διατηρούν αναμμένη.

Αν ο Καρκίνος είναι η ζεστή φωλιά μίας οικογένειας, ο Αιγόκερως είναι το σταθερό οικοδόμημα μίας οικογένειας. Είναι η καταξίωση της οικογένειας.

Η θεά αυτή, δίδαξε επίσης τους ανθρώπους, πώς να εξασφαλίζουν τα αγαθά της οικογενειακής ζωής. Ο Αιγόκερως είναι το κύρος, αυτό που φρόντιζε η Εστία να έχει η οικογένεια.  Είναι το τυπικό τελετουργικό, είναι οι αξίες. Η ιερή φλόγα της έπρεπε να είναι άσβεστη, ώστε να διατηρηθεί η παράδοση.

Η Εστία ήταν η πιο σεβαστή θεά.

Ο Αιγόκερως θεωρεί τον σεβασμό απαραίτητο. Ως θεά, προστάτευε τους αδυνάτους, κι αυτό μας το δείχνει με τη σχέση της με τον Καρκίνο. Δεν προστάτευε μόνο την οικογένεια, αλλά κάθε ένα που την ικέτευε για βοήθεια. Στεκόταν αγέρωχη, σαν αυτόν που κατέχει ένα αξίωμα (Αιγόκερως) και μπορεί να στηρίξει τους άλλους που είναι κάτω από αυτόν.

Οι γεννηθέντες στο ζώδιο του Αιγόκερου,  θεωρούν βασικό στοιχείο τον σεβασμό και την αξιοπρεπή στάση ζωής. Θέλουν να έχουν κύρος, σοβαρότητα, εκτίμηση και αξιώματα στην κοινωνία. Θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τους τύπους και την θέση τους. Αντιμετωπίζουν την οικογένεια σαν βασικό οικοδόμημα του έργου τους και όταν την δημιουργήσουν, θέλουν να προσθέτει στο κοινωνικό τους στάτους, μία ακόμη σημαντική αξία. 

Λίλιαν Σίμου astrolife

Σημείωση: ο πίνακας της κεντρικής εικόνας είναι του 19ου αιώνα, από τον Leroux 

και ονομάζεται: “οι Παρθένες της θεάς Εστίας” 

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q