από την Λίλιαν Σίμου.

Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης και της έλξης, του χρήματος και των αποκτημάτων! Σε μία μακριά διαδρομή στο ζώδιο του Αιγόκερου, κινείται ως την 29η Ιανουαρίου, σε ανάδρομη φορά.

Η Αφροδίτη, παραπέμπει πάντα σε κάτι που είναι όμορφο, ποιοτικό, ελκυστικό.  Στην αστρολογική γλώσσα, είναι σημειοδότης όσων προσλαμβάνουμε με τις πέντε αισθήσεις. Αυτό που γευόμαστε, αυτό που ακούμε και μας ευχαριστεί ή μας δυσαρεστεί, αυτό που βλέπουμε και θαυμάζουμε, αυτό που μυρίζουμε, αυτό που αγγίζουμε και μας δίνει τη δική του εντύπωση.

Η Αφροδίτη είναι δείκτης των αξιών στη ζωή μας, μέσα από τα εξωτερικά ερεθίσματα. Είναι η δυνατότητα να χαρούμε ή να λυπηθούμε, να έλκουμε ή να απωθούμε. Είναι η ασφάλειά μας μέσω αγαθών της ύλης, αλλά και αισθημάτων που νοιώθουμε από τους γύρω μας και την ύλη που κατέχουμε.

Αλλά τι συμβαίνει όταν μπαίνει σε ανάδρομη πορεία;

Όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη, έχουμε την τάση να εσωτερικεύουμε  τα συναισθήματα. Υπάρχουν μνήμες τραυματικές, που ανασύρονται από το παρελθόν και τις επεξεργαζόμαστε. Συχνά, όχι μόνο δημιουργούμε μόνοι αυτά τα τραύματα, αλλά τείνουμε να υπερβάλλουμε στις εντυπώσεις και τις εμπειρίες βιωματικών καταστάσεων. Υπάρχει έμφαση στις ατέλειες του έρωτα. Δεν είμαστε πάντα σίγουροι γι’ αυτό που μας αρέσει. Κάποιες φορές, νιώθουμε να υπάρχει χάσμα ανάμεσα στο να ζούμε τη ζωή μας και να βιώνουμε συνειδητά στις εμπειρίες.

Για παράδειγμα, ενδέχεται να είμαστε βαθιά ερωτευμένοι χωρίς να το συνειδητοποιούμε και να το συνειδητοποιήσουμε μόνον αφού περάσει πολύς καιρός μετά τον χωρισμό. Υπάρχει συνήθως δυσκολία συναισθηματικής έκφρασης με το άλλο φύλο, γιατί τείνουμε να προγραμματίζουμε από πριν τις μελλοντικές σχέσεις, ώστε να ταιριάζουν με πρότυπα παρελθόντος.

Αν δεχόμαστε την πιθανότητα της μετενσάρκωσης, σημαίνει πως μεταφέρονται εμπειρίες από προηγούμενες ενσαρκώσεις, και η αίσθηση αυτή, μας ωθεί να επιλέγουμε την αισθηματική μας ζωή σήμερα, ως συνέχεια και συνέπεια των αλλοτινών μας συναισθηματικών σχέσεων.]

 Νιώθουμε ανασφάλεια, γιατί προσπαθούμε να ευθυγραμμιζόμαστε με τρόπους συμπεριφοράς που νομίζουμε ότι θα μας φέρουν πιο κοντά στους άλλους, αλλά στην πραγματικότητα τους εμποδίζουμε να μας πλησιάσουν. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι δεν αφήνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να φτάσει στην ευτυχία, με το να προσπαθούμε τόσο έντονα να τη φτάσουμε.

Κάποιες φορές, μάλιστα, μοιάζει σαν να θεωρούμε πως η ευτυχία, η αγάπη, η ασφάλεια, είναι έννοιες απαγορευμένες σε μας, ή πως δεν είμαστε άξιοι να τις αποκτήσουμε.

Καρμικά, θα λέγαμε τα εξής:

Συνήθως δεν υπάρχει σαφής αντίληψη για την αγάπη και αυτό έχει τις ρίζες του σε προηγούμενες ενσαρκώσεις. Μπορεί να έχουμε μια τραυματική εμπειρία, κι αυτό να μας οδηγεί στο να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να βιώσει τον πλούτο της αγάπης από φόβο να μη πληγωθούμε ξανά. Συχνά οι αντιδράσεις σχετίζονται με το παρελθόν. Προσκόλληση σε ένα χρονικό σημείο και παρεμπόδιση στην πορεία για την ασφάλεια. Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις προσφορές αγάπης, γιατί θεωρούμε πως ξεκινούν από ιδιοτελή κίνητρα των ατόμων που τις προσφέρουν. Συνήθως δείχνει ένα βαρύ κάρμα στον συναισθηματικό τομέα. Σε αυτή τη ζωή, η ανάμνηση του πόνου, μας αποτρέπει να δινόμαστε ολοκληρωτικά.

Το σύμβολο της Αφροδίτης δεν περιλαμβάνει την ημισέληνο της ψυχής. Σχηματίζεται από τον κύκλο του πνεύματος και τον σταυρό της ύλης.  Κυβερνά το πολύ προσωπικό μέρος της φύσης τους ανθρώπου, ενώ η ανώτερη οκτάβα της, ο Ποσειδώνας που περιλαμβάνει την ημισέληνο της ψυχής επιτρέπει  να βιώνουμε την ομορφιά από την κοσμική της πηγή.

Η ανάδρομη φορά της Αφροδίτης, συνήθως προαναγγέλλει μια δύσκολη συναισθηματική έκφραση και εναρμόνιση. Αλλά, επειδή η Αφροδίτη αφορά και τις αξίες μας, καθώς και την υλική μας ασφάλεια, θα φέρει δυσχέρεια σε ό,τι θεωρούμε αξιόλογο και πολύτιμο για μας.

Στον υλικό τομέα, καθώς σχετίζεται με το χρήμα και τα εισόδημά μας, επικρατεί η αίσθηση της ανεπάρκειας, μας οδηγεί σε αβεβαιότητα κι έλλειψη σιγουριάς για τον εαυτό μας.

Αυτή είναι η γενική αίσθηση της περιόδου που λειτουργεί η Αφροδίτη με εσωστρέφεια. Η Αφροδίτη είναι το άγγιγμα, η γεύση, η όσφρηση, η απόλαυση μέσα από τις αισθήσεις. Όλα αυτά στρέφονται προς τον εσωτερικό μας κόσμο κατά την ανάδρομη φορά. Επιδίωξή μας, θα πρέπει να είναι η επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μας, και η υπέρβαση των πέντε αισθήσεων, της εξωτερικής αντίληψης. Είναι να αγκαλιάσουμε, να αγαπήσουμε και να κατανοήσουμε το κρυμμένο μας κομμάτι, αυτό που συνήθως ξεχνάμε και αγνοούμε εσκεμμένα ή μη.

Ποια θα είναι τα δώρα που φέρνει η ανάδρομη Αφροδίτη;

Μα, θα μας προκαλέσει να προσπαθήσουμε να δούμε τα λάθη του χθες. Να αντιληφθούμε πότε και πώς δώσαμε την αγάπη μας και να προβούμε στον απολογισμό της συναισθηματικής μας ζωής. Θα πρέπει να μην κολλήσουμε στις αναμνήσεις των παλαιότερων σχέσεων, αλλά αντίθετα, μετά από την ενδοσκόπηση, να ξεφύγουμε, προσπαθώντας πλέον να διευκρινίσουμε και να κάνουμε μία νέα αρχή.

Αυτή την εποχή, δεν είναι καλό να ξεκινήσουμε κάτι σημαντικό στον τομέα των αισθηματικών μας ή να κάνουμε συναλλαγές που έχουν σχέση με το εισόδημά μας και να διακυβεύσουμε την ασφάλειά μας. Θα ήταν κρίμα να ρισκάρουμε.

Θα υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις σχέσεις. Για να είμαστε ευτυχισμένοι, θα πρέπει να συζητήσουμε για κάθε  τραυματική εμπειρία στις σχέσεις μας. Ενίοτε, θα είναι  δύσκολο να τιθασεύσουμε την αυταρχική μας διάθεση και να κάνουμε υπομονή, δίνοντας προτεραιότητα στον άλλο κι όχι στις προσωπικές μας ανάγκες.

Κατά το διάστημα αυτό, θα ήταν καλό να εμπνευστούμε από τον κόσμο των συναισθημάτων μας και να κάνουμε ένα καλλιτεχνικό έργο. Επίσης, να διαλογιστούμε πάνω στην έννοια της Αγάπης, στην ουσία της Αγάπης.  Ωστόσο, για να αναφερθώ στη ρήση πρέπει να έχουμε και να δίνουμε «Αγάπη κι όχι Αφέλεια»!

Με ευθυκρισία, να αποφασίσουμε πού δίνουμε αυτό το θείο δώρο, αυτό το λεπτοφυές λουλούδι, ώστε να μη πάει χαμένο και να μη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης με συνέπεια να μαραθεί.

Ας αναλογιστούμε αυτή ακριβώς την πορεία, από την εξωτερική αίσθηση ενός αγγίγματος, στον λόγο και τη σκέψη με τρυφερότητα και στην ανιδιοτελή προσφορά. Η Αγάπη είναι υπόθεση εσωτερική, προσωπική και βαθιά. Η Αγάπη δεν ερμηνεύεται με εικόνες, δεν αναλύεται με λογικά επιχειρήματα, δεν μετριέται με μέτρα και σταθμά. Η Αγάπη, είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελε να μας πει η Ανάδρομη Αφροδίτη, για να βρούμε τη δική μας Ανάταση Ψυχής. Η περίοδος αυτή δεν είναι παρά ένα σημείο αναφοράς για κάθε κουρασμένη ψυχή, αλλά και για την ψυχή που θέλει να παράγει κάτι ανώτερο και χρειάζεται να σταθεί για λίγο σε ένα τόπο ώστε να το εκδηλώσει…

Πληροφορίες για το πώς θα επιδράσει στο ζώδιο του Ήλου και του ωροσκόπου σας, μπορείτε να βρείτε στο λινκ https://astrolife.gr/anadromi-afroditi-ston-aigokero-antimetopoi-me-tis-anasfaleies-mas/