από την Λίλιαν Σίμου.

Πανσέληνος μαχητική και δυναμική, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, και συνοδεύεται από τον λιγότερο γνωστό αστεροειδή Vulcano 4464, ο οποίος προσθέτει τη δική του πινελιά.  Ένας σχετικά πρόσφατα ανακαλυφθείς αστεροειδής, αφού παρατηρήθηκε για πρώτη φορά την 11η Οκτωβρίου 1966. Η περιστροφή του είναι  τα 2, 73 έτη. Το σύμβολό του μοιάζει με ένα γεωμετρικό τραπέζιο.

Το όνομά του ανάγεται στον θεό Ήφαιστο, και ανήκει -ως αστεροειδής- στην ομάδα της Αφροδίτης, με την οποία συνδέεται μυθολογικά.

Ο Ήφαιστος ήταν ο “επιστήμονας” και τεχνίτης, του Δωδεκάθεου. Επομένως προστάτης των τεχνών, των τεχνιτών και όσων κυρίως εργάζονταν  με το σίδηρο και το μέταλλο. Καθώς συνδύαζε τη φωτιά για να επεξεργάζεται το μέταλλο και να δημιουργεί μέσω αυτού, συμβολίζει τους τεχνίτες και επιστήμονες που κατέχουν μία τέχνη, μέσω της οποίας παίρνει μορφή η ακατέργαστη ύλη. Αντιπροσωπεύει το δημιουργικό πνεύμα του ανθρώπου, τις ευρηματικές τεχνικές του. 

Ερευνητές της αστρολογίας, τον έχουν δει πως προέχει σε Συλλόγους που αφορούν την εργατική τάξη και σε ηγετικές μορφές της (για παράδειγμα στον χάρτη του  Arthur Scargill, του ηγέτη των ανθρακωρύχων στη Βρετανία κατά τη διάρκεια της απεργίας της δεκαετίας του ΄80). Γεννήθηκε με τον Vulcanο στις 29ο  Ζυγού 06′ , τον  Κρόνο στις 29ο  Ιχθύων 47′ και τον Πλούτωνα στις 29ο Καρκίνου 10΄ – ενδιαφέρον να έχει έντονο συνδυασμό σε αναιρετικές μοίρες!).


‘Ολες οι προβλέψεις για το νέο έτος 2022, στο λινκ 

  “Ετήσιες προβλέψεις 2022”


Στην μετάβαση προς μία νέα χρονιά λοιπόν, η σύνοδος της Πανσελήνου με τον Vulcanο, κυοφορεί δημιουργικότητα, ταλέντα ευρεσιτεχνίας και δεξιοτήτων, τα οποία πρέπει να θέσουμε ως εναρκτήρια ώθηση  αυτή τη χρονική στιγμή. 

Στον άξονα Καρκίνου (Σελήνη) – Αιγόκερου (Ήλιος και Πλούτωνας) έχουμε το εξής:

Με τη φωτιά, σμιλεύουμε ό,τι φαίνεται άκαμπτο, σκληρό, ακαλλιέργητο, άμορφο… και πλάθουμε την μορφή που επιθυμούμε.

Στο φυσικό πεδίο, αυτό σημαίνει πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ικανότητές μας για να πλάσουμε ένα καλύτερο “αύριο”.

Στο ψυχολογικό πεδίο,  (η ψυχή – Σελήνη) αναδεικνύει το συναίσθημα που αναπτύσσεται πάντα με τη φωτιά (εμπειρία που πονά, μας καίει, μας τραυματίζει), για να γίνει λεπτοφυές και όμορφο. 

Στο πνευματικό πεδίο,  στην επεξεργασία  του πνεύματος με φλόγα και θέρμη, θα καλλιεργήσουμε ό,τι ποιοτικότερο έχουμε εσωτερικά. μετουσιώνοντας αρνητικά ή σαθρά στοιχεία σε ένα εξελικτικό επίπεδο. 

Εξ άλλου, η Σελήνη είναι η ψυχή που αποζητά την εμπειρία και την πρόοδο,  ο Ήλιος είναι η θεία Αρχή, η θεία Σπίθα και ο Ήφαιστος, ήταν ο θεός που γνώριζε να επεξεργάζεται τα πάντα μέσω της φωτιάς και να παράγει υπέροχα έργα!

Σημείωση: Ο Vulcano 4464,  είναι πραγματικό ουράνιο σώμα που ανήκει στους αστεροειδείς και όχι στους “υποθετικούς” πλανήτες της Ουράνιαν αστρολογίας 

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q