Ο αγώνας για την κορύφωση των στόχων

Από την Λίλιαν Σίμου

Ο Άρης περνά μετά τις μεσημεριανές ώρες της 24ης Ιανουαρίου, στην πλέον δυναμική του θέση στον ζωδιακό, στο ζώδιο του Αιγόκερου.  Ολοκληρώνει τη διαδρομή του την 5η Μαρτίου.

Τους τελευταίους μήνες, ο πλανήτης διανύει ζώδια αρμονικά προς την φύση του. Ήταν στον Σκορπιό, σκάβοντας γερά στα βάθη της ψυχής προκειμένου να μας ενδυναμώσει, πέρασε στον Τοξότη και μας έκανε να οραματιστούμε νέους ορίζοντες στη δράση μας και τώρα πλέον θα μας κατευθύνει προς την κορύφωση του έργου μας!

Τους προηγούμενους μήνες, σχημάτισε σημαντικές όψεις με τους αργούς πλανήτες (Δία, Ποσειδώνα, Κρόνο ) και τους Δεσμούς της Σελήνης. Ενεργοποιήθηκαν καρμικές επιλογές, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ευθύνη των αποφάσεών μας. Τα γεγονότα πλέον,  μας παρακινούν να στοχεύσουμε ψηλά κατακτώντας μία θέση ξεχωριστή.

Ο Άρης είναι η ζωτική μας δύναμη, όπως έχουμε επαναλάβει σε άρθρα μας κατά καιρούς. Είναι η τόλμη και η δράση προκειμένου να κάνουμε το έργο μας. Είναι ο μόνος από τους προσωπικούς πλανήτες που δρα, αντιδρά, στοχεύει και κινητοποιεί.

Ο Αιγόκερως, είναι το ζώδιο της κορύφωσης κάθε έργου, σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που αξιολογεί και κρίνει τα μέλη της κοινωνίας που συμπεριλαμβάνει, ανάλογα με τις προσπάθειές σου, σε φυσικό, ή και πνευματικό επίπεδο.

Ο Άρης στον Αιγόκερω σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του μόχθου και των προσδοκιών μας. Καθώς βρίσκεται σε έξαρση, δηλαδή στην καλύτερη θέση του ζωδιακά, μας στηρίζει σε κάθε μορφής αγώνα.

Αυτή την περίοδο θα εργαστούμε σκληρά, κι αν έχουμε γνώση, ειδίκευση, αξιοπιστία, συνέπεια και αυτοσεβασμό, θα πετύχουμε ένα δύσκολο έργο.

Εμπνέουμε τον σεβασμό που αξίζουμε και μπορεί να προκαλέσουμε την ζήλια, όταν κοντά μας έχουμε εκείνους που δεν συμβαδίζουν με μας.

Η πειθαρχία ωθεί τον Άρη να στοχεύσει μόνο σε χρήσιμους στόχους και να επιδιώξει την κοινωνική, οικονομική καταξίωση, αναγνώριση και αποδοχή.

Το ζώδιο είναι παρορμητικό, και εδώ ο χρόνος κρίνεται πολύτιμος. Δεν επιτρέπεται να μας καταβάλει η απαισιοδοξία, η αποθάρρυνση, ένα εμπόδιο.

Κοιτάζοντας προς το παρελθόν, αντιλαμβανόμαστε την σκληρότητα και τις δυσκολίες που βιώσαμε. Αν ήταν επιδίωξή μας η μάχη και ο αγώνας για ένα «καλύτερο αύριο», αν εκπαιδεύσαμε τον εαυτό μας να ανθίσταται και να παλεύει, αν εκπαιδευτήκαμε, τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να δρέψουμε καρπούς.

Με τον Άρη στον Αιγόκερω, η αυταπάρνηση δεν φαίνεται δύσκολο έργο, αντίθετα το αισθανόμαστε ως καθήκον. Υπάρχει ψυχραιμία και αξιολόγηση κάθε βήματος. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας μπορεί να ενδυναμωθεί και να εστιαστούμε στις φιλοδοξίες μας.

Στον συγκεκριμένο χώρο ο Άρης μπορεί να προκαλέσει τον καθένα μας να τολμήσει να προχωρήσει δυναμικά, αψηφώντας αδυναμίες, αναστολές, ανασφάλειες, ατολμία, επιθετικότητα ή ανταγωνισμό.

Φαίνεται πως έχουμε πλέον την αίσθηση ότι μπορούμε να κάνουμε το ακατόρθωτο, να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας, να επικεντρωθούμε στην κορύφωση και να δώσουμε σημασία  στο αποτέλεσμα….

Πιστεύω, είναι αυτό που χρειαζόμαστε ακριβώς σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο κοινωνικά και προσωπικά… Την πεποίθηση πως η δύναμη της θέλησης και η αποφασιστικότητα ξεπερνούν τους φυσικούς περιορισμούς στη ζωή!!!


‘Ολες οι προβλέψεις για το νέο έτος 2022, στο λινκ 

  “Ετήσιες προβλέψεις 2022”


Σημαντικές ημερομηνίες-σταθμοί για τον Άρη:

Προσοχή: οι ημερομηνίες αυτές είναι η κορύφωση. Οι όψεις έχουν εύρος και ισχύουν κάποιες ημέρες πριν και μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία

Από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου συνοδεύει την Αφροδίτη στον Αιγόκερω, ως το τέλος της διέλευσής του. Αγάπη και πρακτικές ανάγκες είναι διαχειρίσιμες όταν έχουμε σύνεση, σοβαρούς στόχους, σεβασμό και αξίες.

4 – 5 Φεβρουαρίου: εξάγωνο προς τον Δία

Ευκαιρίες, σχεδιασμός για στόχους που είναι εφικτοί στην εφαρμογή τους

6 – 8 Φεβρουαρίου: τετράγωνο προς τον Χείρωνα και τρίγωνο προς τον Ουρανό

Ανταγωνισμοί και θωράκιση στη δράση μας.

23- 24 Μαρτίου: σε εξάγωνο προς τον Ποσειδώνα

Έμπνευση και υλοποίηση έργου. Από το όραμα στην κατάκτηση

2 – 3 Μαρτίου: σε σύνοδο με τον Πλούτωνα

Πάθος για κατάκτηση, ερωτική διάθεση, έργο που προβάλλεται δυναμικά. Πηγαία δύναμη και αποφασιστικότητα.

Πληροφορίες επιπρόσθετες, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να διαβάζετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q