Ανατρεπτική Νέα Σελήνη στον Υδροχόο 1η Φεβρουαρίου

Θέτοντας θεμέλια για επαναστατικές αλλαγές

Από την Λίλιαν Σίμου

Οι φάσεις της Σελήνης είναι πάντοτε ένα σημαντικό φαινόμενο όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, συνδέονται με τις συγκινήσεις μας, τις εναλλαγές της διάθεσης, τον ψυχισμό και τις δονήσεις του. Κάθε μήνα, η Σελήνη κινείται γύρω από την γη μας, μας φωτίζει τη νύχτα δίνοντας έναυσμα για έμπνευση και όνειρα. Τα πιο σημαντικά όμως σημεία της διαδρομής αυτής, είναι η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος.

Η Νέα Σελήνη είναι η απαρχή μίας έκφρασης επιθυμιών που συνδέονται άμεσα με τον ψυχισμό μας, επομένως σηματοδοτεί τέσσερις εβδομάδες με αισθήματα και εσωτερικές αλλαγές, βασισμένες σε εκδηλώσεις επιθυμιών που ξεδιπλώνονται σταδιακά.

Αυτή την εβδομάδα, έχουμε το νέο κύκλο της Σελήνης και μάλιστα στο απελευθερωτικό ζώδιο του Υδροχόου. Νέα εποχή, νέα ενέργεια, νέες εμπειρίες, ανατρέπουν τη φθορά και τα στεγανά του χθες.

Σε μία περίοδο όπου έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα, η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, αποπνέει ένα άνεμο αλλαγής.  Είναι αρκετά αισιόδοξη.

Στο ξεκίνημα μίας ανατροπής, μίας μεγάλης απόφασης, το σημείο όπου  αυτό στον χάρτη μας, προσφέρει ένα ελεύθερο πεδίο δράσης. 

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, σχηματίζεται την 1η Φεβρουαρίου, νωρίς το πρωί στην 12ο 19’ του Υδροχόου και σε σύνοδο με τον Κρόνο και τον ωροσκόπο του χάρτη.

Το σχήμα αυτό είναι σε τετράγωνο προς τον Ουρανό, δεύτερο κυβερνήτη του Υδροχόου.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως συνδέεται ξανά με το τετράγωνο του Κρόνου – Ουρανού, ένα τετράγωνο που μας απασχόλησε ιδιαίτερα μέσα στην προηγούμενη χρονιά.

Κυβερνήτες του Υδροχόου, προάγουν ως πλανήτες, την νέα εποχή, την τεχνολογική πρόοδο, την επανάσταση ενάντια στο κατεστημένο, την ελευθερία, την απελευθέρωση από το πεπαλαιωμένο, το φθαρμένο, το συντηρητικό.

Το τετράγωνο είναι μία μεγάλη και μόνιμη πρόκληση. Ο μεγάλος δάσκαλος Dane Rudhyar δίνει μία πανέμορφη εικόνα: μία δίκοπη λάμα.

Η Νέα Σελήνη στην αρχή του μήνα, οδηγεί σε ένα κύκλο αποκαλύψεων, έκπληξης, ανατροπής, έμπνευσης, αντίδρασης, απελευθέρωσης.

Με τον Ουρανό στον Ταύρο (σε θέση πτώσης) δηλώνει την ακαμψία ή την αδυναμία στα οικονομικά, ή για τα συμφέροντα άλλων που περιορίζουν την ελευθερία μας.

Η δυσχέρεια που υποβόσκει στο ξεκίνημα του νέου κύκλου, κρύβει ιδιοτελή κίνητρα και ταυτόχρονα είναι παρωχημένη ή ήδη εκδηλωμένη. Δεν μας εκπλήσσουν τα εμπόδια, είναι ήδη γνωστά.

Πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη, είναι η έναρξη του νέου αυτού κύκλου. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένας κύκλος που αφήνει πίσω την πεζή και νωθρή πλευρά της ζωής, και εγείρει την ανάγκη για επανάσταση, ανατροπή, ξεκαθάρισμα και οριοθέτηση. Η οριοθέτηση θα είναι απαραίτητη, προκειμένου να χτίσουμε γέφυρα προς το μέλλον.

Επιδιώκοντας να απελευθερωθούμε από τα δεσμά, ενισχύεται η ευρηματικότητα, η έμπνευση, η συναισθηματική έκφραση, η ανάταση της ψυχής.

Καρμικές εμπειρίες έχουν φέρει σύγχυση στην έως τώρα διαδρομή μας, αβεβαιότητα, αποπροσανατολισμό.

Παρ’ ό,τι αυτό φαντάζει οξύμωρο, δεδομένων των συνεχιζόμενων περιορισμών, η εσωτερική αντίδραση μπορεί να υποσκελίσει τους φραγμούς.

Ο καθένας μας οφείλει να βρει τον τρόπο που του ταιριάζει.

Είναι μία καρμική κομβική στιγμή αποφάσεων για τον καθένα μας και για το κράτος, καθώς η Νέα Σελήνη συνδέεται με τους πολιτικούς της χώρας μας.

Η θέληση για να ατενίσουμε απελευθερωμένοι από το χθες και τα δεσμά του, το «αύριο», μας κάνει περισσότερο επινοητικούς. Νέες γνωριμίες μπορούν να προκύψουν, νέες ιδέες να μοιραστούμε με αγαπημένους μας, να βρούμε εκείνους που ταιριάζουν στην δική μας αίσθηση της ζωής.

Αυτή η εμπνευσμένη επιλογή, φέρνει πραγματικά ένα νέο άνεμο πνοής και ελπίδας.

Αν δεν υπάρχουν δυνατότητες, τις εφευρίσκουμε!

Ο Άρης με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω, περιγράφουν την αφοσίωση στον στόχο και τον αγώνα μέχρι τέλους, μέχρι να φθάσουμε στην κορύφωση του έργου μας. Ενισχύουν την αντίδραση προς την στασιμότητα του Ουρανού.

Ο Δίας στους Ιχθείς ευνοεί τις ευκαιρίες μέσω της έμπνευσης και του ονείρου, προκειμένου να φθάσουμε στην κορύφωση.

Η Αφροδίτη πλέον είναι σε ορθή πορεία, επομένως στηρίζονται οι αξίες και το ήθος στο έργο μας.

Ο Ερμής ανάδρομος ακόμη, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, βοηθά να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη του χθες, να αναπτύξουμε το ένστικτο της αφύπνισης. Μαζί με την διορατική αντίληψη της Νέας Σελήνης, η εσωτερική «όραση» είναι ανοιχτή.

Είναι επιτακτική ανάγκη να «δούμε» με τα μάτια της ψυχής και να ατενίσουμε διορατικά το μέλλον, με όραμα αλλαγής, ανατροπής, επανάστασης και απελευθέρωσης.

Μην μας πτοήσουν η τοξικότητα, η παραίτηση, ο φόβος.  

Τα θετικά της νέας περιόδου:

Αυθεντικότητα

Πρωτοποριακό πνεύμα

Αγάπη για ελευθερία

Μεταρρυθμίσεις

Ξαφνικό γύρισμα της τύχης

Επαναστατική αντίδραση – ανατροπή – απελευθέρωση

Νέα σχέση ή νέες γνωριμίες

Υλοποίηση οραμάτων

Τα αρνητικά της περιόδου:

Ισχυρογνωμοσύνη  

Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά

Ατυχείς καταστάσεις

 Απρόβλεπτα

Ανασφάλεια

Σκιερός εαυτός

Ως προς τον χάρτη της Ελλάδας

Όπως προανέφερα, η Νέα Σελήνη είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Συνδέεται με την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και τους σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Παιχνίδια εξουσίας ενδέχεται να παιχτούν με αρκετό παρασκήνιο και τελική σύμπραξη δυνάμεων.

Καρμικές οι συνέπειες και όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τον λαό.

Στα αποθεματικά του κράτους, γίνεται μάχη να διατηρηθεί μία σχετική ισορροπία. Είναι όμως μικρές οι ευκαιρίες, ισχνή η δυνατότητα και από το Κοινοβούλιο εμποδίζεται η όποια πρόοδος. Κάτι που έχει δυστυχώς υποστεί κατ’ επανάληψη το κράτος από την απελευθέρωση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως σήμερα.

Επίσης, φαίνεται μία επίπλαστη εικόνα μέσα στο Κοινοβούλιο, που καλύπτει αρκετά ή ωραιοποιεί αρκετά από όσα παρουσιάζονται.

Ίσως μόνο όταν κατανοήσουμε πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ωριμότητα κάποιες «αλήθειες», να ανοίξουμε ορίζοντες ως λαός και ως κράτος.

Αυτό μπορεί να συμβεί με αφύπνιση ατομική και με το αφήσουμε κατά μέρος την εξιδανίκευση, την ουτοπία και τις «βολικές εξηγήσεις» που απλά παρατείνουν ή και διογκώνουν τα προβλήματα.

Για τις προδιαγραφές της νέας χρονιάς ως προς την χώρα, θα αναφερθώ σε ξεχωριστό άρθρο

********                                         

Θα ήταν καλό να θυμόμαστε, πως οι τωρινές προβλέψεις, που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα ως προδιάθεση, προσφέρουν το έδαφος για να σκεφθούμε όχι μόνο μέσα στην εβδομάδα αυτή, αλλά για δύο εβδομάδες, τις προοπτικές μας.

Ας αρχίσουμε να βαδίζουμε σε νέα μονοπάτια!

Ένα βαθύτερο μήνυμα της Νέας Σελήνης στο βίντεο που ακολουθεί:https://www.youtube.com/embed/ubrQiyk3v-s?start=54&feature=oembed

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)


‘Ολες οι προβλέψεις για το νέο έτος 2022, στο λινκ 

  “Ετήσιες προβλέψεις 2022”


Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q