#illusionskiller Γιώργος Παρασκευόπουλος

Η μέρα σου σήμερα ξεκίνησε νωρίς.

Σηκώθηκες από το κρεβάτι πολύ νωρίτερα από ότι έχεις συνηθίσει τελευταία, αλλά αυτό δε σε χάλασε καθόλου!

Το αντίθετο..

Σε έχει κουράσει το τέλμα και η αναδουλειά των τελευταίων δύο ετών και όταν έχεις να κάνεις δουλειά, κερδίζοντας και μερικά χρήματα, νιώθεις περισσότερο ξεκούραστος και ενεργητικός από το να κάθεσαι όλη μέρα.

Σου έχει λείψει η “κανονική” ροή της δουλειάς, όπως και η γενικότερη κανονικότητα.

Ανάμεσα στα άλλα, σου έχουν λείψει και μερικές μικρές πολυτέλειες που είχες υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια.

Η κυριότερη από αυτές είναι πως έμαθες να περιποιείσαι τα νύχια σου σε νυχάδικο, άντρας πράμα! 

Βλέπεις, είναι μια μικρή πολυτέλεια που περιόρισες δραστικά, λόγω περικοπών στα έξοδα. Εκεί που πήγαινες για τα νύχια σου περίπου μία φορά το μήνα, τώρα έχεις να πας αρκετούς μήνες.

Ξεκινάς λοιπόν από το σπίτι σου και καταλήγεις στο Κέντρο της Αθήνας, όπου κάνεις τη δουλειά για την οποία ξεκίνησες.

Στο σπίτι σου, την ώρα που ντυνόσουν, έριξες μια ματιά στα νύχια των ποδιών σου. Έχουν μακρύνει πολύ και πρέπει να τα κόψεις με το νυχοκόπτη, όπως κάνεις τελευταία, ή να πας στο νυχάδικο, να σε περιποιηθούν, μιάς και τα πόδια σου έχουν αρχίσει να πονάνε.

Αποφασίζεις να πας! Δε βαριέσαι! Θα εξευμενίσεις την οικονομική δυσπραγία με ένα δωράκι στον εαυτό σου!

Περίπου ένα δύωρο αργότερα και αφού έχεις κάνει τη δουλειά σου, φτάνεις στο νυχάδικο, χωρίς να έχει προηγηθεί κλείσιμο ραντεβού. Απλά θα ρωτήσεις αν έχουν κενό..

Φτάνεις και ω του θαύματος, όχι μόνο υπάρχει κενό, αλλά η κοπέλα – υπάλληλος του μαγαζιού είναι ολομόναχη, χωρίς κανένα πελάτη!

Φυσικά και μπορεί να σε αναλάβει, λέει και παίρνεις θέση στην ειδική πολυθρόνα..

Με τη κοπέλα έχετε γνωριστεί από προηγούμενες επισκέψεις σου. Είναι μικρή, μόλις δεκαεννέα ετών και καμιά τριανταριά κιλά υπέρβαρη!

Αυτό όμως δεν επηρεάζει την αυτοπεποίθηση της και να είναι, σε τελική ανάλυση, ελκυστική!

Εκεί λοιπόν που έχει αρχίσει την επιδρομή στο πόδι σου, σου ξεκινάει κουβέντα για δύο γκομενάκια που μπεγλερίζει!

Ναι, η χοντρούλα “παίζει” ταυτόχρονα με δύο γκόμενους! Στις φωτογραφίες που σου δείχνει, διαπιστώνεις πως πρόκειται για παίδαρους!

Με τον ένα, τον εικοσιεξάχρονο, έχει σχέση. Είναι το αγόρι της..

Ο άλλος, ο εικοσιτετράχρονος, που τώρα υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, είναι το αγόρι που είχε στην πρώτη γυμνασίου και τον έχει απωθημένο!

Ο φαντάρος λοιπόν, το γκομενάκι από τα παλιά την επαναπροσέγγισε τη χοντρούλα!

Η κοπέλα σου λέει πως, τότε που τα’χαν ήταν μικρά και δεν είχε γίνει κάτι σεξουαλικό μεταξύ τους, για αυτό τον έχει απωθημένο. Όπως άλλωστε και αυτός, απ’ότι λέει..

Μόνο που τότε, στα μικράτα τους, αυτός την είχε ψιλοβασανίσει συναισθηματικά, έπαιζε με άλλες και γενικά τη καψούρευε!

Κάπου εκεί, ανοίγει η πόρτα και μπαίνει μια κυρία, σαφώς πάνω από τα 80! Για να περιποιηθεί και αυτή τα νύχια της. Ήρθε αρκετά νωρίτερα από την ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού της και κάθεται στον καναπέ, μέχρι η κοπέλα να τελειώσει μαζί σου και να την αναλάβει.

Αναπόφευκτα η γηραιά κυρία ακούει τα γκομενικά της 19χρονης νυχούς!

…”και που λες, το φαντάρο τον θέλω σα τρελή! Αλλά δε το δείχνω! Του κάνω αυτά που μου έκανε και αυτός τότε! Τον καψουρεύω και παίρνω το αίμα μου πίσω!”, λέει η μικρή και το βλέμμα της αστράφτει από άγρια χαρά!

Ξάφνου, ακούγεται η φωνή της γηραιάς κυρίας από τον καναπέ!

“Μπράβο κορίτσι μου, μη τον λυπηθείς καθόλου! Τα ίδια έκανα και εγώ του άντρα μου, το 1956 και τον έστρωσα, Θεός σχωρέστον!”

Κάπως έτσι, μπήκατε σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν, όπου η ογδοντάχρονη κυρία συντονίστηκε απόλυτα με τη κοπέλα που άνετα θα μπορούσε να είναι δισέγγονη της!

Με δυσκολία συγκρατούσες τα γέλια σου, όχι τιποτ’άλλο, αλλά φοβόσουν μήπως το τράνταγμα του κορμιού σου από τα γέλια, σου κοστίσει κανά κομμάτι δάχτυλο, μιάς και η νεαρά νυχού κρατούσε λεπίδι!

Η γιαγιά πήρε φόρα και έλεγε και άλλα! “Έτσι κοπέλα μου! Οι άντρες δεν είναι για να τους λυπάσαι! Ρώτα και εμένα που κάτι ξέρω πάρα πάνω!”

Στο μυαλό σου ήρθε εκείνος ο στίχος που πάει “όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν” και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο νυχάδικο!

Φεύγοντας, αφού πλήρωσες, έπιασες τον εαυτό σου να ανυπομονείς να μεγαλώσουν τα νύχια σου για να ξαναπάς να ενημερωθείς για τις εξελίξεις στα γκομενικά της χοντρούλας καπάτσας νυχούς!

Υπομονή! Τέσσερις με πέντε εβδομάδες είναι!

Θα περάσουν…