Εβδομαδιαίες προβλέψεις 21- 28 Φεβρουαρίου

Βαθιές αλλαγές – αυτοσεβασμός και αυτοαξία

από την Λίλιαν Σίμου.

Η τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, έχει το ενδιαφέρον της.

Μετά την πρόσφατη λαμπερή Πανσέληνο στον Λέοντα, την 16η Φεβρουαρίου, και τις καρμικές της προδιαγραφές, τα όμορφα άστρα και το χαρακτηριστικό της μήνυμα… Ερχεται το τέλος του μήνα και συνοδεύεται από ένα σχήμα: την σύνοδο του Άρη, της Αφροδίτης και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω

Το σχήμα αυτό, μετά την ορθοδρόμηση της Αφροδίτης, αποκαλύπτει τις αξίες που περιορίστηκαν ή ξεχάστηκαν. Την αυτοαξία μας που έχει υποστεί πιθανόν ρωγμές. Την εμπιστοσύνη στην Αγάπη, που ίσως προκαλεί φόβο, αγωνία, ανησυχία.

Με τον Άρη στον Αιγόκερω, η αυταπάρνηση δεν φαίνεται δύσκολο έργο, αντίθετα το αισθανόμαστε ως καθήκον. Υπάρχει ψυχραιμία και αξιολόγηση κάθε βήματος. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας μπορεί να ενδυναμωθεί και να εστιαστούμε στις φιλοδοξίες μας.

Στον συγκεκριμένο χώρο ο Άρης μπορεί να προκαλέσει τον καθένα μας να τολμήσει να προχωρήσει δυναμικά, αψηφώντας αδυναμίες, αναστολές, ανασφάλειες, ατολμία, επιθετικότητα ή ανταγωνισμό.

Φαίνεται πως έχουμε πλέον την αίσθηση ότι μπορούμε να κάνουμε το ακατόρθωτο, να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας, να επικεντρωθούμε στην κορύφωση και να δώσουμε σημασία  στο αποτέλεσμα…

Η δυναμική του Πλούτωνα, τον οποίο πλησιάζουν η Αφροδίτη και ο Άρης ταυτόχρονα, είναι μία δυναμική που εστιάζει στην μεταμόρφωση, στη καύση, στο τέλος και σε μία νέα αρχή. Πολλά έχουν φθαρεί, ατονήσει, απαξιωθεί ή νεκρωθεί. Συναισθήματα, στόχοι, ιδέες, στόχοι. Ο Πλούτωνας θα φέρει μία πλήρη ανανέωση, μετά από την απώλεια, τον πόνο, το πένθος, το τέλος…

Κατά συνέπεια, θα βοηθήσει να αναγεννηθούμε μέσα από τον πόνο ή τον περιορισμό που μας επέβαλαν. Θα γίνουμε δυνατοί… ΑΝ και μόνο ΑΝ έχουμε διατηρήσει τη λογική, την αντοχή, το ήθος, τις διαχρονικές αξίες.

Ωριμάζουμε ως άνθρωποι, στις αξίες, στην εκτίμηση της Ομορφιάς, της Ποιότητας, ως συνεργάτες, ως σύντροφοι, ως μέλη της κοινωνίας.

Επιδιώκουμε όμως τον αυτοσεβασμό πρωτίστως, και προάγουμε την αυτοαξία μας, όπου και όταν μας αναλογεί. Μετά, αποδίδουμε σεβασμό προς κάθε κατεύθυνση.

Αντιπαλεύουμε την σκληρότητα, την επιθετικότητα, τη διάβρωση, τη σήψη.

Κάθε εποχή, κάθε εναλλαγή, έχει την ομορφιά της. Εξ άλλου, πρόκειται για μία παρότρυνση να παραμείνουμε στο «κέντρο μας», συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς τον ίδιο μας τον εαυτό και στη συνέχεια προς τις εξωτερικές δεσμεύσεις.

Για τον λόγο αυτό, δεν μας αγγίζει η εξωτερική επιβολή και αναλαμβάνουμε το κόστος, ανάλογα με τον αυτοσεβασμό και την ευθυκρισία μας.

Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ατομικότητά μας, την ταυτότητά μας, μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο που ίσως δεν μας ταιριάζει, αλλάζει, διαφέρει, έχει το δικό του «σταυρό» και ενδέχεται να βγάζει ένταση, επιθετικότητα ή σκοτεινές αντιδράσεις.

Όλα είναι μία σειρά από μάχες, στη ζωή. Το θέμα είναι να κερδίσουμε τον πόλεμο.

Πιστεύω, είναι αυτό που χρειαζόμαστε ακριβώς σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο κοινωνικά και προσωπικά… Την πεποίθηση πως η δύναμη της θέλησης και η αποφασιστικότητα ξεπερνούν τους περιορισμούς και δεν κάμπτουν την μαχητικότητα, την διαδρομή μας, την αυτοπεποίθηση και την προσωπική μας ανάδειξη!!!

Σημείωση: οι ατομικές σας πτυχές,  εστιάζουν ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου και του ωροσκόπου στις πληροφορίες που έχουμε δώσει για την Αφροδίτη στον Αιγόκερω και τον Άρη στον Αιγόκερω:

Πληροφορίες  ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να διαβάζετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q