Άρης στον Υδροχόο από 6 Μαρτίου

Τολμώντας την ανατροπή

Από την Λίλιαν Σίμου

Ο Άρης, πλανήτης με αναφορά στην δράση και την ροή των ενεργειών μας σε κάθε επιχείρημα ή τόλμημα, περνά από την 6η Μαρτίου στον δυναμικό Υδροχόο, προϊδεάζοντας για μία περίοδο όπου γίνεται μία στροφή στην ζωή, στις αντιλήψεις, στην επαναστατικότητα και στις δραστηριότητές μας. Θα παραμείνει εκεί ως την 16η Απριλίου.

Ο Άρης, δυναμικός και απαιτητικός, αναπτύσσει ταχύτητα και προκαλεί έκπληξη ή σεισμικές δονήσεις. Καθώς το ζώδιο είναι σταθερό, η δυναμική του είναι επίμονη και έχει διάρκεια. Γίνεται αισθητή και εκπλήσσουμε τους άλλους όπως και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Κατά την περίοδο αυτή θα γίνουμε επινοητικοί, ευρηματικοί, άμεσοι και διορατικοί. Αν είμαστε σωστά εστιασμένοι στο «κέντρο μας», θα προνοήσουμε και να προηγηθούμε των καταστάσεων της ζωής.

Θα μας έλκει ή θα ασχοληθούμε περισσότερο με  την τεχνολογία, θα έχουμε επιδεξιότητα και γρήγορη αντίληψη, θα μπορούμε να εστιάσουμε την προσοχή στην γνώση, με ιδέες καινοτόμες και πρωτοποριακές.

Σε ατομικό επίπεδο μπορεί να επαναστατήσουμε ενάντια σ’ αυτούς που θεωρούμε ότι μας στερούν την ελευθερία μας ή μας δημιουργούν πόνο και να σπάσουμε μακροχρόνιους συντροφικούς, φιλικούς, οικογενειακούς ή κοινωνικούς δεσμούς, ανάλογα τον τομέα που βιώνουμε την παρουσία του Άρη. Ας προσέξουμε να μην γίνουμε προσβλητικοί λόγω της υπερβολικής νευρικότητας.

Στον αισθηματικό τομέα, κάποιοι θα επιθυμήσουμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία, κάποιοι άλλοι θα αναζητήσουμε την συντροφικότητα καθώς θα αισθανθούμε μία «παρουσία» στη ζωή μας, ως ξεχωριστή, συγκλονιστική και μαγνητική!

Σε μία ήδη υπάρχουσα σχέση, θα απαιτηθεί να υπάρξει ανανέωση, αλλαγή από την ρουτίνα, τόνωση του ερωτικού στοιχείου.

Μία συλλογική δράση με άξονα ένα κοινωφελές έργο, θα συνεισφέρει στην ανθρωπότητα. Η κοινωνική προσφορά διευρύνεται και γίνεται πιο σημαντική αυτή την εποχή. Αρκεί να θέλουμε να σπάσουμε τον περιορισμό, να αντιδράσουμε στην φθορά του χρόνου και να στοχεύσουμε προς νέους ορίζοντες.

Πολιτικές ιδέες που σπάζουν παραδόσεις και προβάλλουν ένα νέο ιδεολογικό σχήμα αναπτύσσονται με τον Άρη στον Υδροχόο και η προσδοκία για ένα καλύτερο κόσμο, με νέα πρότυπα, εμπνέει νέους αγώνες.

Η μάχη για ισότητα και αδελφότητα, αφήνει πίσω το «εγώ» (από το απέναντι ζώδιο του Λέοντα) και αγκαλιάζει το κοινωνικό περιβάλλον.

Άρης στον Υδροχόο και πολιτική αστρολογία

Στην πολιτική πλευρά, ως προς τον χάρτη της Ελλάδας, αγγίζει τον Ουρανό και τον Ήλιο της χώρας, προκαλώντας σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, απρόβλεπτες ή σπασμωδικές κινήσεις που δηλώνουν ασύνδετη συμπεριφορά. Θετική είναι η γωνία όμως προς τον ωροσκόπο και την Σελήνη της χώρας (δηλώνουν την εικόνα του λαού) και τον Άρη της χώρας (που εκφράζει τις «συμμαχικές δυνάμεις»).

Προς το τέλος της διαδρομής, θα αγγίζει τον Ερμή της Ελλάδας, όπου τότε θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις δίχως όμως συνέπεια. Θα υπάρχει ο στόχος να εκπλήξουν ή να προλάβουν εξ απροόπτου τον λαό και να φέρουν ένα απρόβλεπτο χτύπημα στους αντιπάλους. Η στάση είναι παγερή και δίχως συναίσθημα, υπολογισμένη να ανατρέψει κάθε προβλεπόμενη αντίδραση. Ο λαός πρέπει να είναι σε εγρήγορση, για να μην ξεγελαστεί από λόγια εντυπωσιασμού.  Να περιμένει μία έκπληξη που μπορεί να μην είναι ευχάριστη. 

Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε και μία εκρηκτική ατμόσφαιρα με διαλυτικές τάσεις, στους κόλπους της συγκυβέρνησης.

Καλό θα ήταν για την κυβέρνηση, τον λαό και την αντιπολίτευση, να αποφύγουν την αλαζονεία και την έπαρση, στις επιλογές. Να υπολογίζουν τον «απρόβλεπτο» παράγοντα, μέσω των άλλων…

***************

Στην δύσκολη πλευρά του, ο Άρης στο ζώδιο του Υδροχόου, προκαλεί αντιδράσεις απότομες και ανεξήγητες, σκληρότητα και διασπαστική συμπεριφορά. Η ισχυρογνωμοσύνη προβάλλει την έπαρση του «εγώ» απέναντι στην κοινωνία, απαιτώντας αναγνώριση και μαγνητίζοντας την προσοχή ακόμη και με αρνητικό τρόπο. Η ευρηματικότητα περιορίζεται στον εντυπωσιασμό.

Μία ακόμη αρνητική λειτουργία του Άρη στον συγκεκριμένο χώρο, είναι η αίσθηση πως είμαστε «παντοδύναμοι». Κατά συνέπεια μπορεί να αναλάβουμε ριψοκίνδυνες αποστολές και να θεωρήσουμε πως είμαστε «υπεράνθρωποι».

Στις οικονομικές συναλλαγές και δραστηριότητες, υπάρχει η τάση να χάσουμε χρήματα είτε από έναν αστάθμητο παράγοντα, είτε από παράδοξες επιλογές στο επαγγελματικό μας πεδίο.

Στην υγεία, θα χρειαστεί να προσέχουμε το κυκλοφορικό, τον εκνευρισμό και τις εντάσεις, όπως και την προδιάθεση για ατυχήματα (εφ’ όσον φυσικά αγγίζει ευαίσθητα σημεία του ατομικού μας ωροσκοπίου). Ανάλογα τον τομέα που διανύει ο Άρης, μπορεί να φέρει ατύχημα με αυτοκίνητο ή ένα μέσο μεταφοράς, τραυματισμούς από τη χρήση εργαλείων ή αιχμηρών αντικειμένων, ηλεκτροπληξία ή μια ξαφνική χειρουργική επέμβαση.

Ο Άρης θα σχηματίσει τις ακόλουθες σημαντικές όψεις κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον Υδροχόο:

Εισέρχεται ταυτόχρονα με την Αφροδίτη στον Υδροχόο και θα τη συνοδεύει ως τις αρχές Απριλίου:

Συναισθήματα άστατα, αλλά και τολμηρά, καθώς μπορεί να έχουμε ξαφνικές συναντήσεις, ενθουσιασμό, να μαγνητίζουμε και να μας προσελκύουν. Είναι δύσκολο όμως να υπάρχει διάρκεια στο συναίσθημα. Προσοχή στις οικονομικές συναλλαγές.  Αυτό θα κριθεί από τα ατομικά χαρακτηριστικά και προγνωστικά μας.

22 – 23 Μαρτίου: τετράγωνο προς τον κυβερνήτη του, Ουρανό

Απρόοπτη δράση ή αντίδραση, επαναστατικότητα, εριστική διάθεση, ατυχήματα ή ατυχείς συγκυρίες και ρήξη σε σχέσεις προσωπικές και συνεργασίας.

5 Απριλίου: σύνοδος με τον Κρόνο

Μία σκληρή διεκδικητική και απόλυτη δράση, που μπορεί να προωθήσει νέες ιδέες, προτάσεις, σχέδια. Φυσικά παράλληλα, η ταχύτητα μέσω της επανάστασης, ενδεχομένως περιορίζεται ή οριοθετείται.

Πληροφορίες  ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να διαβάζετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q