Φλογερή Νέα Σελήνη στον Κριό 1η Απριλίου

Η σπίθα της έναρξης

Από την Λίλιαν Σίμου

Λίγο μετά την Εαρινή Ισημερία, το Νέο Φεγγάρι στον Κριό, έρχεται να ενισχύσει τη χαραυγή μίας νέας πορείας, ικανή να θεραπεύσει τις αδυναμίες πολλών προβλημάτων και ενός «χειμώνα» που φαίνεται να έχει ταλαιπωρήσει τον καθένα μας. Μοιάζει με τη δυναμική ενός σπόρου που σκάει για να δώσει χώρο στο βλαστάρι της νέας ζωής.

Η Νέα Σελήνη στον Κριό την Πρωταπριλιά, σηματοδοτεί μία ενδιαφέρουσα αρχή όπου η σπίθα της δημιουργικής μας διάθεσης διευρύνεται και απλώνεται μέσα σε ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

Επομένως σε μία ιδιαίτερη στιγμή, όπου ο συνδυασμός αναγγέλλει την αλλαγή μέσα από μία παρορμητική ροή, με πάθος, πόθους έκφρασης, πείσμα, αντιδραστική διάθεση και ανυπομονησία…

Μέσα από την ανάγκη να βγει στην επιφάνεια αυτό που κυοφορείτο εδώ και καιρό, φαίνεται πως είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε ένα νέο βλαστάρι στην δημιουργική μας πορεία. Είναι σημαντικός ο «σπόρος» αυτή τη στιγμή και φυσικά είναι απαραίτητο να είμαστε σε ετοιμότητα.

Δεν υπάρχει περιθώριο για υπαναχώρηση, οφείλουμε να τολμήσουμε και να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές και να πάρουμε θέση στα γεγονότα που μας πιέζουν.

Ό,τι έχει φθαρεί φεύγει οριστικά, το αφήνουμε πίσω. Σχέσεις, συνεργασίες, φιλίες, προγράμματα, στόχοι που δεν απέδωσαν ή δεν επενδύουν στο μέλλον μας, οριστικά απομακρύνονται και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό τρόπο.

Μπορεί να μας φοβίσει για λίγο η ταχύτητα των γεγονότων, αλλά είναι μέσα στα πλαίσια της ροής. Κι αυτό, γιατί είναι σημαντικό να πάψει η στασιμότητα και με την νέα πορεία να αλλάξουμε σελίδα ή κεφάλαιο στη ζωή μας.

Ας μην διστάσουμε!

Τολμώντας έστω ένα πρώτο βήμα, κάνουμε το ταξίδι που ονειρευτήκαμε!

Η Νέα Σελήνη σχηματίζεται στην 11η Κριού 30’ το πρωί της 1ης Απριλίου.

Ο νέος κύκλος της Σελήνης υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα νέο όραμα. Εμπεριέχει όμως και την δυνατότητα για προώθηση του ονείρου μας.

Σε ημέρα Αφροδίτης και ώρα Σελήνης, υπογραμμίζονται το θηλυκό στοιχεία, το συναίσθημα, η συγκίνηση.

Η πολυαστρία στον Κριό, με τρεις πλανήτες και έναν πλανητοειδή, υπογραμμίζει την σπουδαιότητα της αυτοδιάθεσης, της αυτοκέφαλης επιλογής σε κάθε στόχο της κοινωνικής μας ζωής. Ο νέος σπόρος, απαιτεί σκέψη, αμεσότητα, αντίδραση στις προκλήσεις, νέες ιδέες και όραμα.

 Η έμπνευση, το ταλέντο και η Ιδέα, διευρύνουν τον ορίζοντά μας. Έχουμε ένα συλλογικό έργο άμεσο και ταυτόχρονα, πιο ουσιαστικό, αλλάζοντας σελίδα.

Στον χάρτη της Νέας Σελήνης, είναι πολύ έντονη η θλίψη και η αίσθηση της ασάφειας, της αβεβαιότητας, στο τιμόνι της ζωής μας τις επόμενες μέρες. Δεν πρέπει όμως αυτό να μας πτοεί! Διότι η ανατροπή, η έκπληξη, η αντίδραση με νέους τρόπους, μεθόδους, με τεχνικές και δεξιότητες

Δεν παραμένουμε αδρανείς και χρειάζεται να πιστέψουμε με ενθουσιασμό το συγκεκριμένο μας όραμα ή τουλάχιστον σε ένα «καλύτερο αύριο».

Καινοτομίες, μακροχρόνιες προοπτικές, ανάπτυξη νέων πρωτοπόρων ιδεών, θα οδηγήσουν σε επιτυχία.

Επειδή όμως, ελλοχεύει η οικονομική ανασφάλεια, θα είναι βασικό να αποφύγουμε  σπασμωδικές κινήσεις,  αντιδράσεις που αντί να προάγουν την Ιδέα, γίνονται διαλυτικές, διασπαστικές και αποσπασματικές.

Η Ιδέα δίνει έναυσμα για πρωτοβουλίες. Η εγρήγορση και η παρόρμηση μας οδηγούν.

Νιώθουμε πως είμαστε σε ένα σημείο,  που μας θολώνουν την οπτική η  ανασφάλεια, πρακτική και συναισθηματική, ασαφείς επιλογές και θολές σκέψεις.

Πρέπει να γίνει σχεδιασμός με μακροχρόνιες προοπτικές και προδιαγραφές.

Χρειάζεται τόλμη, χρειάζεται ανάπτυξη ιδεών, αλλά ταυτόχρονα αμεσότητα στη δράση.

Η εξωστρέφεια, η πίστη στην ουσιαστική αλλαγή, στη ριζική αναδόμηση αξιών, είναι εφόδιά μας. Η ευρεσιτεχνία, η ευρηματικότητα, η ανανέωση, η καινοτομία, θα είναι η βάση μας. 

Η ζωδιακή μοίρα του νέου φεγγαριού, σύμφωνα με τον μεγάλο δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, έχει την αλληγορική εικόνα που μοιάζει με ένα κοπάδι από λευκές χήνες να πετά πάνω στον καθαρό ουρανό. Το μήνυμα περιγράφει πως είμαστε ακόμη κοινωνικά ανώριμοι, πρέπει να αναπτύξουμε την οπτική σε νέους ορίζοντες, προκειμένου να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, τις δυνάμεις μας, τις δεξιότητές μας.


Πληροφορίες  ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να διαβάζετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)


Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q