Άρης στους Ιχθείς από 15 Απριλίου

Ταξίδι σε πελάγη μακρινά

Από την Λίλιαν Σίμου

Την 15η Απριλίου, ο Άρης εγκαταλείπει τον ανατρεπτικό Υδροχόο και περνά στο ζώδιο των Ιχθύων. Θα παραμείνει εκεί ως την 25η Μαΐου, όπου και θα κάνει μία εντυπωσιακή είσοδο στο ζώδιο που κυβερνά, στον Κριό.

Στους Ιχθείς, η δράση μας θα είναι περίεργη και ασαφής, κάποιες φορές. Ο Άρης διανύει ένα ζώδιο πνευματικό και ιδιαίτερα ευαίσθητο, ταιριάζει με την εποχή που βιώνουμε ιδιαίτερες εμπειρίες, με αβεβαιότητα, σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο.

Άλλοτε αναζητώντας το ιδανικό μας εκ νέου και ένα όραμα, άλλοτε απογοητευμένοι από όσα συμβαίνουν και μοιάζουν ομιχλώδη, ο Άρης θα μπορέσει να μας οδηγήσει κάποια στιγμή, έξω από το δυσδιάκριτο και το ασαφές.

Με τον Άρη σε αυτή τη θέση του τόσο ρομαντικού συναισθήματος των Ιχθύων, η ευαισθησία και η συμπόνια θα είναι έντονα ανεπτυγμένη. Θα μας δημιουργήσει ένα έντονο ρομαντισμό, φαντασία και θα νιώσουμε την ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια.

Δεν θα έχουμε όμως αποφασιστικότητα και πρακτική σκέψη στη δράση και θα είναι δύσκολο να κάνουμε σαφείς επιλογές. Τις περισσότερες φορές θα χρειαστούμε παρακίνηση για να ενεργήσουμε ή για να πάρουμε μία απόφαση.

Ευαισθητοποιημένοι, θα αντιδράμε  έντονα ισχυρά και η ενεργητικότητα θα μεταβάλλεται εύκολα, ανάλογα με την ψυχική μας διάθεση.

Η θέση του Άρη σ’ αυτό το ζώδιο, ωθεί σε φυγή εκτός πραγματικότητας. Απροσδιόριστοι και ασαφείς κάποιες φορές, αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινής ζωής.

Θα νιώσουμε την ανάγκη να βοηθήσουμε και να υπερασπιστούμε τους πιο αδύναμους. Να προσφέρουμε την γενναιοδωρία μας σε χώρους όπου οι άνθρωποι είναι έγκλειστοι ή υποφέρουν.

Θα μας εγκλωβίζει η θλίψη, η συμπόνια, η λύπη, το συναίσθημα και μπορεί να γίνουμε θύματα ή (σε περίπτωση που λειτουργεί η αρνητική μας πλευρά στο σύνολο του χάρτη) θύτες.

Είναι μια θέση που ευνοούνται οι δραστηριότητες τέχνης (μουσική-χορός-ποίηση-ζωγραφική), αλλά και η ενασχόλησή μας σε τομείς της Ιατρικής( νοσοκομεία) ή σε ιδρύματα- και χώρους εγκλεισμού όπως είναι οι φυλακές.

Ο Άρης στους Ιχθείς προκαλεί να δράσουμε με διαφορετικό, ευέλικτο τρόπο. Θα έχουμε διακυμάνσεις συναισθηματικές ή η δράση μας θα εξαρτηθεί από τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που αποτυπώνονται από το περιβάλλον…

Τα αρνητικά:

-Λανθασμένες κινήσεις ή πρωτοβουλίες

-Περίπλοκες δραστηριότητες, όχι ξεκάθαρες

-Προδοσία, πλάνη και ψέμα

-Τραυματισμός ψυχικός ή σωματικός

-Αποτυχημένη προσπάθεια από έλλειψη οργάνωσης

-Απροθυμία για συνεργασίες

-Συμπλέγματα ανωτερότητας ή κατωτερότητας στις σχέσεις

– Αποφυγή χρήσης αλκοόλ, φαρμάκων, τσιγάρου, συντηρητικών στις τροφές

Τα θετικά:

-Απελευθέρωση από ό,τι μας καθηλώνει

-Τόλμη και νέα προσπάθεια προς ένα όραμα

-Νέες κατακτήσεις πλατωνικές  αρχικά προφανώς

-Καλλιτεχνική έμπνευση και δημιουργία

-Ετοιμότητα και ευελιξία στη δράση

-Ιδεολογία που οδηγεί σε νέες διαδρομές αναζήτησης

Αρχικά όμως μπορεί να λειτουργήσει περισσότερο η προδιάθεση για το αρνητικό μέρος του συνδυασμού, έως ότου επιτρέψουμε στην διαισθητική μας αντίληψη να μας οδηγήσει έξω από τις πλάνες και το τέλμα.

Σημαντικές ημερομηνίες με όψεις ακριβείας:

4 – 5 Μαΐου: εξάγωνο με τον Ουρανό

Ενδιαφέρουσες αλλαγές στη δράση, υλοποίηση στόχων, νέες γνωριμίες και ενθάρρυνση. Διόραση και διαίσθηση, σας οδηγούν.

14 – 16 Μαΐου: θετικές όψεις  προς Ήλιο και τους Δεσμούς της Σελήνης

Έμπνευση, καλλιτεχνική δημιουργία, σχεδιασμός, οραματισμός και πνευματικές αναζητήσεις. Εξαιρετική περίοδος για διαλογισμό, για εσωτερική δουλειά, αυτοΐαση και θεραπεία ευρύτερα.

19 Μαΐου: σύνοδος με Ποσειδώνα

Αναζήτηση ενός ονείρου, ουτοπία ή λάθη. Προσοχή στην πλάνη.

23 Μαΐου: εξάγωνο προς Πλούτωνα

Μία ενδιαφέρουσα περίοδος για υλοποίηση στόχων


Πληροφορίες  ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να διαβάζετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)


Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q