Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό 16 Μαΐου

Από το Σκοτάδι στην γιορτή του Φωτός,  το Βεσάκ

Από την Λίλιαν Σίμου

Στις 16 Μαΐου του 2022, στην Πανσέληνο του μήνα, έχουμε την πρώτη Σεληνιακή έκλειψη του έτους. Μία έκλειψη που δονεί τις συγκινήσεις, φορτίζει τον ψυχισμό. Προσδιορίζει και φωτίζει ό,τι πρέπει να εκλείψει, προκειμένου να βρούμε τον δρόμο της μεταμόρφωσης.

Η Πανσέληνος του Σκορπιού, συνδέεται με μία ιδιαίτερη γιορτή, την γιορτή του Βεσάκ (Wesak). Μία γιορτή με ανατολίτικες ρίζες ως προς την παράδοσή της. Αφορά μέρος του ετήσιου κύκλου των Πνευματικών Φεστιβάλ που προσφέρουν την ευκαιρία σε ανθρώπους όλων των θρησκειών να συνεργαστούν.

Είναι μία γιορτή που οδηγεί την φυσική διάσταση (Ήλιος στον Ταύρο) προς την εσωτερική μύηση και μεταμόρφωση (Σκορπιός).

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την συγκεκριμένη γιορτή, στο άρθρο μαςΗ γιορτή του Βεσάκ και Πανσέληνος στον Σκορπιό.

Η συγκεκριμένη έκλειψη, με την μεταφυσική της χροιά λόγω της γιορτής της φώτισης (Βεσάκ), έχει τη δύναμη της μετουσίωσης.

Οι αισθήσεις διεγείρονται, και οι επιθυμίες ενισχύονται. Θέλουμε να απολαύσουμε, αλλά μειώνει τη χαρά ο φόβος μίας πιθανής απώλειας. Το πένθος που έχει απλωθεί στην κοινωνία, στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, στις επιθυμίες που δεν εκπληρώθηκαν, σε όσα τελείωσαν ή χάθηκαν, δεν επιτρέπει να αντιληφθούμε πως έχουμε κολλήσει σε ένα βάλτο αποθάρρυνσης ή παραίτησης.

Μήπως πρέπει τελικά να βιώνουμε έντονα  κάθε στιγμή, να χαιρόμαστε αυτό που είναι υγιές, δίχως αρνητική διάθεση;

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στα φυσικά αγαθά ή στις  ανάγκες, που άφησαν αποτύπωμα στην ψυχή. Σε μία εποχή κρίσης αξιών μακράς διαρκείας, έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσουμε προσγειωμένα τις αδυναμίες μας και τις αδυναμίες του κοινωνικού περιβάλλοντος.

Υπάρχουν δώρα που θα έρθουν μετά, ανακούφιση, μεταμόρφωση και ριζική αλλαγή.

Η έκλειψη φωτίζει τα μύχια της ψυχής, προκειμένου να αντιληφθούμε τις εμμονές, τους φόβους, τις προσκολλήσεις, τις φοβίες, πάθη, τις ανασφάλειες υλικές και συναισθηματικές, τις βαθύτερες ανάγκες μας, τις ερωτικές μας ανάγκες.

Η τοξίνωση που είναι διάχυτη, είναι απαραίτητο να σταματήσει. Η σήψη, η δυσοσμία, η τραχύτητα που μας ενοχλούν σε κάθε πεδίο, συνειδητοποιούνται. Είναι η ευκαιρία να αντιδράσουμε.

Στόχος: να εκλείψει το μιαρό, το σάπιο και το στείρο. Να αποδράσουμε και να σπάσουμε τα δεσμά, τη στασιμότητα, την καθήλωση, τον βάλτο και τη λάσπη. Να μην αφομοιώσουμε το αρνητικό, ακόμη και αν το έχουμε διάχυτο και  το συνηθίσαμε.

Σημαντικοί συνδυασμοί προσθέτουν χρώμα στην έκλειψη:

  • Ο Κρόνος στον Υδροχόο προσδιορίζει, με απόλυτο τρόπο, τα όριά μας. Όρια ηθικής, όρια αξιών και χτίζει γέφυρα προς το μέλλον, με ευθυκρισία. Επίσης, εμποδίζει όποιον προσπαθεί να παραμείνει στην πλάνη του. Αυστηρός, αλλά και διαυγής.
  • Ο Ποσειδώνας με τον Άρη (κυβερνήτη της έκλειψης), αναδεικνύουν την επιλογή της πνευματικής ανάτασης, της ανέλιξης, μέσω της θεραπευτικής οδού της Αγάπης, στην ανώτερη μορφή της.
  • Η έκλειψη επίσης, ενισχύεται και στηρίζεται από τον δεύτερο κυβερνήτη της, Πλούτωνα. Ο «θεός του Κάτω Κόσμου» είναι σε θέση να αλλάξει πολλά βαθιά και ριζικά, να ενθαρρύνει, να μας κάνει τολμηρούς. Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε τα φαντάσματά μας και να πετάξουμε από την ψυχή την σήψη, την φθορά, την καθήλωση, την πληθωρικότητα και την αγωνία για το συναισθηματικό μας φορτίο.
  • Ο ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους, στο σημείο που βρίσκεται, είναι ένα μονοπάτι σκέψης, επιλογών και ενδοσκόπησης, προκειμένου να ανακαλύψουμε εκ νέου τον καρμικό μας δρόμο. Οι επιλογές είναι πολλές, είναι πληθωρικές, αλλά χρειάζονται σωστή ιεράρχηση ή ακόμη περισσότερο κριτική αντίληψη.

Η έμπνευση που θα προκύψει από την έκλειψη, θα μας ανακουφίσει, θα βρούμε δημιουργικούς δρόμους, θα εμβαθύνουμε και θα αναπτύξουμε ενσυναίσθηση.

Η αυτογνωσία είναι ένα σκαλοπάτι εξέλιξης, ο οραματισμός για ένα καλύτερο «αύριο» μας προσφέρει την απόδραση από τους περιορισμούς, στο σπάσιμο της αλυσίδας, που μας φυλακίζει.

Ο αγαπημένος μου δάσκαλος Ντέην Ρουντγίαρ, για την ζωδιακή μοίρα της έκλειψης (25η Σκορπιού), αναφέρει πως διεισδύουμε στην πραγματική δύναμη, στη δύναμη της πραγματικότητας. Εξωγενείς επιρροές μπορεί να παίζουν ρόλο (επομένως ας παραμείνουμε με διάκριση και αυστηρά όρια). Η οξύτητα του πνεύματος οδηγεί σε σωστή αντιμετώπιση.


Πληροφορίες  ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου, την ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΐΟΥ  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να διαβάζετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)


Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q